29. syyskuuta 2009

Paita ja pökät


Tekaisin tällaiset perheen pienimmälle. Paita ja pöksyt ovat joustofroteeta, jotka ostin kesällä vaippaompeluksia varten. En raskinut kaikkea kangasta vaippoihin "tuhlata" vaan pitihän niistä jotain näkyvämpääkin tehdä. Kaavat ovat (taas) Ottobrestä. Lehti 4/2007 ja ovat kokoa 74. Näpsäkät ja helpot kaavat, pitää varmaan tehdä lisääkin. Paidan pääntiessä kam-neppari. Reunojen huolittelu froteekaitaleella, mikä mielestäni on kiva ja helppo tapa saada siistiä jälkeä. Ompelin kaitaleen ensin oikeat puolet vastakkain kiinni, käänsin kaitaleen nurjalle jättäen saumanvarat kaitaleen alle piiloon ja sitten ompelin sauman kohdalta niin että kaitale kiinnittyi nurjalle. Paidan helma oli ensin käänteellä mutta päätin sitten laittaa siihenkin kaitalehuolittelun. Tykkään.

Kankaista jäi vielä vaippoihin riittävät palat. Raitakankaan jämän vaihdoin tällaiseen joustofroteeseen. Jotenkin mukavan retro kuosi. Pitää miettiä mitä tästä syntyisi. Ainakin siitä jonkinlaisen liivihameen tms saisi, tai sitten vaippoja tietty. Hmm...

28. syyskuuta 2009

Hankintoja


Tilasin sitten nepityskoneen. Ranskasta. Innostuin ehkä vähän liikaa ja tuttavan tahtoessa että tekisin hänelle vaippoja Fuzzi Bunzin kaavalla (hän siis antoi vaipan malliksi), tuli tarvetta nepitysvälineelle ja tilasin sitten pressin. Firma oli Ar Brinic ja mukaan tuli 1000 neppiä oman valinnan mukaan. Tilasin toki vähän muutakin, tarranauhaa ja kivaa kuviollista joustokanttia. Olisihan halvempikin vaihtoehto ollut neppipihtien muodossa mutta tuli sitten tilattua tuollainen. Kätevä on toki ja helppo käyttää. Eka nepityskin näkyy kuvassa, tosin vielä puolivalmiina.

Kuvassa näkyy myös uudet kangassakseni, kolmet sakset siis, jotka tilasin Ompelijanmaailmasta. Ovat saksalaista laatua ja merkiltään Finny. Tarkoituksella ostin muunlaiset kuin Fiskarsit, joita jo kotoa löytyy, että erottuvat selvästi muista saksista. Kyllästyin siihen että aina ovat sakset hukassa ja tilasin uudet. Mulla ei siis ollut virallisia kangassaksia vaan ihan vaan yleissakset joita muutkin käytti missä milloinkin. Leikkuukyvyn ero on kyllä huomattava. Olen suorastaan rakastunut! Nämä uudet sakset leikkaavat kuin vettä vaan kun entisillä sai jukostaa ja jälki oli mitä oli. Nyt vasta huomasi tosissaan miten surkeat nuo entiset sakset oikein olivatkaan. Nuo uudet sakset ovat sitten käyttökiellossa muilta ja leikata saa vaan kangasta. Niin ja kolmet sakset kotiutuivat siksi (vaikka piti tilata vaan yhdet) kun sattui tarjouksessa olemaan tuollainen setti missä oli lankasakset ja tollaiset pikkusakset. Ajattelin että voisivat olla kätevät tuollaiset pienemmätkin sakset.


Sitten hieman kirpparilöytöjä. Kivoja kankaita löytyy melkein aina ja kohta olen jo helisemässä näiden kanssa kun aina pitää lisää vain ostaa eikä entisistäkään ehdi tai raaski mitään tekemään. Ne on vaan niin ihania. Puuvillakangasta on toi sininen kukallinen, niitä on kaksi, ovat pussilakanoita ja toinen oli revennyt (siksi matonkudepaketissa halvalla!). Puuvillaa myös tuo ruskeepohjainen, jossa sinisiä ja keltaisia kukkia (mulle jo toinen samalla kuosilla) ja toi valkoinen jossa pieniä kuvioita. Tuo valkoinen olisi oiva nappikankaaksi.Pitäisi vain nappipohjia hommata. Sitten raidallinen pyyhe, josta taitaa tulla vaippoja ja muutama pieni pöytäliina ja tuo oranssi kuviollinen kietaisuhame jotain puuvillasekoitetta. Oikeassa alareunassa vielä pieni tyynynpäällinen joka toiselta puolelta sinisävyinen ja toiselta oranssi-ruskea. Kiva sellaisenaankin kun vaan täyttää. Niin ja tuolla pinon päällimmäisenä kuviollinen ohut huivi, joka varmaankin jää käyttöön ihan sellaisenaan. Tällaista tällä kertaa.

21. syyskuuta 2009

Tuunausta ja kurpitsoita


Jep, jep. Syksy on tullut ihan todenteolla. Tässäpä syksyiset kurpitsalyhdyt perheen isompien lasten toimesta. Ihanat, eikös. Kurpitsa on ihan oman kasvimaan (tai siis kasvihuoneen) satoa ja sisälmyksistä syntyi säilykettä kera kesäkurpitsan ja kurkun.

On tässä vähän muutakin väkerretty. Sain aikaan tällaisen tuunausprojektin. Alunperin ihanat vauvan kukkahaalarit muuntuivat pöksyiksi. Kangas kun oli olkainten kiinnityksestä purkautunut enkä äkkiseltään keksinyt miten korjaisin. Kuvassa muuten ehdin käyttää saksia ennen kuin hoksasin kuvan ottaa, hupsis. Haalarin etutaskun siirsin takataskuksi. Vyötärölle kuminauha ja viimeistelu kanttinauhalla kuten haalareissakin oli. Hyvät tuli! Nämä menee kummitytölle lahjaksi tuon kaikista alimmassa kuvassa olevan sinisen kietaisupaidan kanssa. On niin mukava lähettää pakettiylläreitä. Nuo muut vaatteet, jotka näkyy alakuvissa, bongasin muuten kestovaippainfon kirpparilta. Ihania!!!


Nuo ruskearaidalliset froteepotkaritkin kaipasivat tuunausta. Varpaiden kohdalta oli kangas hiutunut ja rinnuksissa pieni tahra. Korjasin asian tekemällä yksistä pitämättä jääneistä froteisista ruskeista vauvapikkareista kiinteät"sukat" jalkateriin ja koristeeksi rinnuksiin sydämet. Ihan samaa sävyä ei kangas ollut mutta ihanat tuli silti. Käytännössä siis purin nuo jalkateräosat auki ja ompelin saumaan uudet kankaat entisen kankaan päälle. Ovat nyt siis paksummat ja lämpimämmät jalkateristä kuin aikaisemmin. Tuossa alla siis ennen kuva kietaisupaitojen kera ja jälkeen kuva sitten alla. Samassa kuvassa näkyy sitten noi kukkapökätkin edustavasti. Mun ompelukone ei vaan halunnut ommella kunnolla tuota kangasta ja se aaltoilee tolleen ikävästi. Saman huomaa myös noista isomman tytön punaisista housuista, joihin koristeeksi ja reiän peitoksi aplikoin tuollaisen lehtikuvion. Tahtoo uuden ompelukoneen!!!


11. syyskuuta 2009

Villa(vaippa)housuja


Tässäpä parit ihanat pitkälahkeiset villahousut. Vaippahousut siis. Näistä tuli heti meidän suosikkipöksyt enkä malttanut edes pestä ja lanoliinittaa ennen käyttöä. Eivät kyllä ole minun tekemäni vaan anopin (tuttavallisemmasti muorin). Lankana on hahtuva, jota oli kirpputorilta bongannut. Ohjeesta en tiedä. Varmaankin joku netistä keräämistäni ohjeista jotka annoin muorille hahtuvalankakiekkojen kera kun Lottis ilmoitti tulostaan. Ihanaa kun on noin neuletaitoinen anoppi. Omat neuletekeleeni eivät yllä tuolle tasolle. Huomaa sinisissä pöksyissä keskiosaan tehty helmineule. Sinisistä puuttuu kuvasta vielä solmimisnauhakin. Hyvät ja toimivat käytössä. Alla Lottis poseeraa villahousuissaan. :-) Sisävaippana taisi olla harso origamitaitoksella.

5. syyskuuta 2009

Kestovaippoja



Tässäpä muutamia kestovaippoja, joita on tullut ommeltua tässä lähiaikoina. Tässä sisätaskuvaippoja. Näissä kahdessa on kuosikankaana vaippakaupasta ostettu joustofrotee ja sisäpuolella raitaisessa on vanhaa vohvelipyyhettä ja apinaisessa jotain ohutta froteeta. Molemmat kirpparilta. Täytyy sanoa että toi ruskea sisäkangas on jo alkanut pesujen myötä purkaantumaan. Jotenkin sellaista "haperoa" tuo kangas. Kaavana KVY:n taskuvaipan kaava, koko M. Allanäkyvät imut ovat vaippakaupan bambufroteeta, todella imukykyistä ja ihanan pehmeää.




Tässä tekemäni pul-kuori. Siis tuo kukallinen. Tuota sinistä Popolinon kuorta käytin mallina tuohon omatekoiseen vaippaan. Kirpparilöytö muuten, hinta muistaakseni pari euroo. Venyttelin ja piirsin siitä kaavat. Koko on S. Pul on piparikukkaa nimeltään ja reunoissa valkoinen FOE. Hieman kinkkistä oli tuon joustokantin (siis FOEn) ompelu mutta olen tyytyväinen lopputulokseen. Tämä kuori oli osa tuota edellisen postauksen vaippakakkua.




Tässä vielä nämä iki-ihanat kierrätyssisävaipat. Kaava on Ottobren lehdestä 3/2005 ja koko on pienin eli 1 (eli siis 0-2 kk tai 50/56). Kaava oli aika iso ja menivät vielä meidän reilu 4 kk:tta vanhalle Lottiksellekin. Nämäkin osa vaippakakkua. Sopivat sitten kun sopivat kummitytölle. Harvemmin onneksi nuo vauvat kutistuu :-). Materiaalit kaikki tarroja ja kumppareita lukuunottamatta kierrätyskamaa. Kiinteänä imuna froteepyyhettä ja päällä puuvilla, sisäkankaana valkoinen ja kuosillinen päällä. Tuo tyttö-poika-kuosi on IHANA <3 Täytyy kyllä itsellekin tehdä muutama :-)

1. syyskuuta 2009

Vaippakakku kestovaipoista



Tässäpä vaippakakku, jonka väsäsin sukulaisvaaville ja tuoreelle kummilapselle. Lahja luovutettiin ristiäispäivänä ja vanhemmat ainakin tykkäsi kovasti. Kovin sinisävytteisestä kakusta huolimatta kyseessä on tyttövauvan lahja. Vauvan äidin lempiväri kun on sininen ja siitä johtuen siniset nauhat. Valitsin tuollaisen turkoosin sinisen ettei ole aivan sellainen (poika)vauvan sininen.




Tässä kakun tarvikkeet ennen "leipomista". Vaatteet eivät kuulu kakkuun.

Kakkuainekset:
  • 4 kpl tsi nalle nöttösiä, kiinnitys näpsyllä (eurokankaan joustofrotee, kirpparifrotee)
  • 4 kpl tsi nöttösen imuja (kankaat samat kuin yllä)
  • 2 kpl "pyyhevaippoja" Kvy:n kaavalla, kiinnitys näpsyllä (froteepyyhkeet)
  • 3 kpl tarrallisia ottebre 3/05, s-koko kierrätyskankaista (frotee, puuvilla)
  • 1 tsi vuotosuojallinen pul-kuori tarroilla, malli popolinosta, kuosi iki-ihana piparikukka
  • 1 hahtuvavillahousut kirpparilta
  • 4 kpl imuja kierrätysvohvelikankaasta
  • 2 kpl kuvioharsoja pukliharsoiksi
  • 2 kpl vaippaharsoja (MaM)
  • 1 näpsy
  • vaippojen pesuaine (Ecover delicate)
  • villanhoitoaine (Sonett)
  • rulla riisipaperia
  • sappisaippua
  • seeprapehmo
Mukana pitäisi siis olla kaikki mitä kestoiluun tarvitaan. Ohjeläpyskä oli mielessä antaa mukaan mutta se menee jälkitoimituksena sähköpostilla. Vaatteista kokosin "nuken". Ehkä vähän rujo mutta kelpasihan tuo. Noista mekko on oma tekemäni, kaava Ottobren lehdestä 4/07.




Alimmassa kuvassa myös vaippalahja. Tämä ei ehtinyt kakuksi asti kun vauva tupsahti maailmaan kolme viikkoa etuajassa. Nuo pyyhkeistä tehdyt vaipat teinkin nb-kokona alle kolmikiloiselle vaaville. Mukana myös samoja nöttösiä kuin toisessakin kakussa. Lisäksi imuja froteepyyhkeestä, merinovillaneuloksesta villikset ja näpsy, sappisaippua ja riisipaperirulla. Lakki syntyi hetken mielijohteesta ja kuvassa näyttää aika muotopuolelta.


Tadaa!

Perustin sitten blogin ja menetin nyt siis blogineitsyyteni. Olen aika vihreä luonnollisestikin tässä hommassa, joten katsotaan miten tämä alkaa luonnistumaan. Toivottavasti itsellä riittää myös intoa kirjoitella ja lähetellä tänne kuvia.

Ajatus blogin perustamisesta syntyi tässä jokin aikaa sitten kun tulee kaikenlaistä väkerrettyä omin käsin ja halusin tallentaa käsieni aikaansaannokset jonnekin muuallekin kuin digikameran (ja tietokoneen) uumeniin. Laittelen tänne luultavasti myös isompien lasteni askarteluja ja tekeleitä kun ovat kovia tekemään kaikenlaista. Pienin ei kyllä vielä vähään aikaan askartele kun ikää on vasta reilut 4 kk. :-)

Todennäköisesti täällä tulee näkymään ompeluksia, kestovaippoja, kirppari-ihanuuksia, entisöintiprojekteja ja varmaan kaikenlaista muutakin sen mukaan miten satun innostumaan. Katsotaan mitä tulee aikaan saatua!