4. kesäkuuta 2012

Kirppuja ja tuunausta

Piiitkä kirpparipostaus tässä vähän aikaa sitten tehdyistä löydöistä. Tässä kuvassa kaikki löydöt samassa läjässä. Oonkin nyt oikeen reipas kun tulee kaks postausta samalle päivälle. :-D

Lapsille löytyi touhutavaraa eli puisia palikoita iso läjä ja Hama-helmiä ja alustoja. Lottiskin jaksaa jo noita Hama-helmiä aika hyvin värkätä. Isotkin on nyt hamailleet kun on kerta helmiä.
Molemmat pienet tykkää kovasti palikoista, Hemmiksellä menee kyllä rakentamisen sijaan enemmän purkamiseksi niiden kanssa touhuilu. :-D

Mulle ihanuuksia, kankaita siis.... Iso sinisävyinen pöytäliina, sellaista kevyttä ja liukasta materiaalia, pari tuolinpäällistä, joista on tulossa mulle lierihattua, ja tuo vihertävä on sellaista paksumpaa tekokuitua. Siitä sais jotain ulkoilukampetta pienille, on sen verran iso pala.

Lisää mun ihanuuksia. Ruskea pyöreä röyhelöllinen pöytäliina. Siitä tuli heti visio jonka jo toteutin. Kuvaa tuolla alempana. :-) Ikean Hippo-kangasta josta syntyi testilippis ja kankaan loppu matkasi jo vaihtareissa eteenpäin. Optista omenaa pari palaa ja lasten kangas. Omput ja tuo lasten kangas aika pehmeäksi pestyä ja jo haalistunutta.

Vaatteita. Välikausihaalari ihanalla kuosilla Hemmiksen kasvamista odottamaan. Hemmikselle body ja housut hauskalla omppukuosilla. Housut varmaan miltei käyttämättömät kun ei oo yhtään haalistuneet. Hihaton paita Lottikselle rattorikuviolla ja jonkun itse tekemä wannabe Meandin sammakkopaita.

Tässä noi paidan rattorit näkyy paremmin.

Tuunausta varten löytyi hauska pingviinipaita kokoa s. Tämä muuntautui Lottikselle kesämekoksi. Vaaleat housut sopii Lillille ja käyvät värikylvyssä kunhan saan värin ostettua. Puna-vihreä paita on periaatteessa Lottiksen kokoa mutta taidan tehdä siitä Hemmikselle jotain kun se on kuitenkin vähän nafti, varsinkin pituudessa.

Tässä pingut lähempää. Tosi hauska kuosi.

Nämä ihanuudet löytyi jo hyvä aika sitten mutta ovat jääneet bloggaamatta. Iiiihana oikein makkaramallinen kokovillapuku johon minä ainakin olen aivan rakastunut. :-).Oikein terälliset sellaiset ja oikein lämpimät.
Itse asiassa näitä oli kahdet ja otin tietty molemmat, varsinkin kun hinta oli parin euron luokkaa kappaleelle. Toiset on punertavammanruskeat ja isommat kokoa 120. Ne menivät jo säilöön joten kuviin eivät päässeet. Nämä on kokoa 110 ja ovat vähän reilut vielä Lottikselle mutta käytössä olivat jo tuossa alkukeväästä. Oikein hyvät välikausipuvun alle lisälämmikkeeksi. Ovat muuten Sidosteen tekemät ja jostain 70-luvulta, veikkaisin.

Actionkuvaa haalareista. Lottis tykkää näistä kovasti vaikka välillä vähän valittaa että ne kutittavat. Näitä onkin pidetty pitkähihaisen paidan ja sukkahousujen päällä niin kutituskaan ei ole ollut ongelma. Lahkeista näkee että kasvunvaraa on, varsinkin jaloissa, hihatkin on pitkät ja hihansuut on olleet nyt käytössä kaksinkerroin. Nämä on oikein oivat kissapuvuksi Lottikselle, hän kun leikkii usein kissaa kun on oikein kunnon kissafani.

Vielä toinen kuva. Neiti on oikein poseeraustuulella. :-)

Tässä lopputulos pingviinipaidan muutoksesta. S-koon paidasta tuli tyttöselle mekko. Leikkelin ilman kaavoja ja tästä tuli aika napakka ja melkein pieni leveydeltään. Pituudessa on kyllä mittaa. Kaulus ja helma on suoraan paidasta  hyödynnetty. Hihat piti istuttaa uudelleen.

Sivuposeerausta. Aika pinkeenä on massun kohdalta. No tää on oikein hyvä kotitouhumekko.

Niin ja se ruskea  pyöreä pöytäliina.... Siitä tuli mulle ittelle resorivyötäröinen hame. :-)

6 kommenttia:

  1. Kivoja löytöjä olet tehnyt! Kannattaa muuten käsitellä se villahaalari lanoliinilla, se pehmittää villaa mukavasti, eikä sitten kutitakkan niin paljoa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä! Kumma ettei tuo lanoliini tullut mulla mieleen ollenkaan vaikka sitä löytyy kyllä tuolta kaapista. Pitääpä laittaa haalari lanoliinikylpyyn. :-)

      Poista
  2. Siis vau tätä villapukua, oi kun kelpais meillekin!!! Hienot tuunaukset!

    VastaaPoista
  3. Voi jettä, kun kirpislöydöistä tuleekin hyvä mieli (vaikka ei ole edes omia). Itsekin löysin viikonloppuna aarteita. :)

    Kiva tuo siun hamonen.. miekii haluun :)

    VastaaPoista
  4. Tosi herkullisia löytöjä! :D

    VastaaPoista
  5. No, ootpas löytänykkin :D, Hameessa samaa kangasta kuin mulla yhet verhot :)

    VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)