28. helmikuuta 2012

Ristiäislahja

Lasten tuorein serkkutyttö sai viikonloppuna nimen ja lahjushan oli tietysti lapselle oltava. Koska tyttövauva oli kyseessä, halusin tehdä mekkosen, mutta käytännöllisen sellaisen. Niinpä päätin kokeilla bodyyn integroitua mekkoa. Kaveriksi sille vielä housut.

Bodyn kaava Ottobrestä 1/12, Happy Squirrel koossa 68. Tein tarkoituksella reilun kokoisen jotta kesällä olisi sitten sopiva. Silloin kun nuo mekkokelitkin on paremmin kohdallaan.  :-)
Helman lisäsin kaavaan pätkäisemällä etu-ja takakappaleen kaavat kahtia ja lisäämällä siihen väliin helman. Alaosan tein kaavasta poiketen yksinkertaisena.
Kankaana kalastavat karhut-trikoo, jota ostin kakkoslaatuisena. Lievästi sinertää muka tuo kangas mutta mun silmääni ei kyllä juurikaan sinerrys erotu jos ei puhtaan valkoista ole vieressä mihin verrata. Kalastusteema sopi hyvin tytön mekkoon koska vanhemmat ovat kalastavaa sorttia. :-D

Tässä näkyy tuo bodyosa helman alta. Kaikki kanttaukset ja helma peitetikkaajalla. Tähän tulikin priimaa jälkeä. Jaksan tuota peitetikin jälkeä aina vain ihailla. :-)
Helman pituuden päättäminen oli muuten varmaan vaikein osuus tässä mekossa. Tein sen lopulta bodyn mittaiseksi tuon helman. Toivottavasti ei ole edessä sitten kontatessa.

Trikoohousut bodymekolla kaveriksi samasta lehdestä kuin bodykin. Kaavana Little Houses koossa 68. Kankaana tässä raitaa joka on kalastavien karhujen kaveriksi tarkoitettu. Nää on hauskat sivusaumattomat pöksyt. Lahkeensuissa on karhukangasta.

Takana peffan kohdalla myös karhuja. Kiva tuo peppupaikka. :-)

Vaatteiden mukana pakettiin kääriytyi myös PaaPiin pehmo.


Pari Myyrää

Myyräpaidat myyräfaneille eli kummitytölle ja omalle. Kuvat on vähän hämärät kun meinas alkaa jo hämärtää kuvatessa.

Paidat siis identtiset väriä lukuunottamatta. Kaavana Toy dog-pyjamapaita Ottobrestä 6/11. Koko 98 pidennetyllä helmalla. Pilvikankaat JNY:n, keltainen tuli vaihtareilta, violetti tilattu Ruotsista.

Myyrä toteutettu aplikoimalla. Kuvaan halusin Myyrän ajamaan pilvellä niinkuin yhdessä Myyrän jaksossa tapahtuu. Sopii hyvin pilvikankaaseen. :-) Pilvi fleeceä, Myyrä velouria ja joustofroteeta. Onnistui muuten aika hyvin aplikoiminen pitkästä aikaa. Kivaa puuhaa, tosin aikaa vievää.

Onnellinen Myyrä-paidan omistaja. :-) Lottis halusi tämän "auringonvärisen", violetti menee siis kummitytölle.

Tästä tuli sopivan reilu. Hihoissakin kasvunvaraa ja pituutta mukavasti. 
Olikin yllättävän kapeaa mallia tämä kaava. Uskottava se on että näissä uusissa Ottebre-lehdissä mallit on kapeampia vanhoihin verrattuna. :-)

24. helmikuuta 2012

Paitaa, leggaria, haalaria...

Lottikselle paita ja leggarit. Hemmikselle haalari sujautusmallia.

Tämä ruttuhihapaita on ollut tarkoitus toteuttaa jo hetken. Kaava Ottobrestä 1/12 Funny Sleeves koossa 98.
Kangas jerseytä ja JNY:ltä tilattu. Rintaan lisäsin koristeeksi silityskuvan jonka joskus olen Hanhelilta ostanut.
Tästä tulikin tosi kiva. Näin tyhjiltään ei näytä oikein miltään mutta päällä on tosi kiva. Nuo hihat on oikein kivat ja helppo tehdäkin. Ne siis rypytetään ompelemalla kuminauhaa alalankana. Yhteistyö peitetikin kanssakin onnistui tämän kanssa moitteetta.
Tässä vähän lähikuvaa. Värikin on tässä paremmin kohdallaan. Nuo silityskuvat on kivoja. Niillä saa ilmettä vaatteeseen helposti ja pysyvätkin hyvin pesuista toiseen.

Velourleggarit joista surkea kuva. Eivät näytä oikein miltään. Väri näissä oikeasti tumma violetti. Kangas on kierrätetty Lillin vanhoista housuista jotka jäi pieneksi ja reikäkin niihin oli jo ilmaantunut. Saivat housut uuden elämän Lottiksen leggareina. Näistäkin tuli tosi kivat.

Halusin testata sujahdusmallisia haalareita Pikkukiiskestä mallia ottaen. Haalarit joissa ei ole mitään kiinnityssysteemiä vaikuttivat kokeilemisen arvoisilta ja  ihanan yksinkertaisilta. Ensimmäinen versio tässä. Mallia otin Meandin sydänpyllyhaalareista, avarsin vain pääntietä niin että siitä sopii koko lapsen sujauttamaan läpi.
Kangas työmaa-velouria Hannan kankaasta.

Resoriksi valikoin tuollaisen terrakotan värisen ruskean. Kanttausta piti hetki miettiä kun kaitaleenkääntäjällä ei ympyrää pysty kanttaamaan vaan vain tasona. Niinpä päädyin ompelemaan haalarit  olkasaumoja vaille valmiiksi ennen kanttausta. Kanttauksen jälkeen sitten ompelin olat kiinni.

Ei ehkä siistein mahdollinen olkasauma. :-S No menköön näin ekaksi kokeiluversioksi. Tuohon pitää keksiä joku siistimpi systeemi. Nämä vain halusin äkkiä valmiiksi enkä edes vaivautunut lankaa vaihtamaan sopivamman väriseksi.

Lottis poseeraa violeteissa. Nämä tais olla mieluiset. Ainakin tyttö oli yhtä hymyä. 
Huomatkaa Paapiin bambi kuvausassistenttina. Ostin sellaisen TSI-bambin ja siitä on tullut tärkeä kaveri Lottikselle. :-)

Paita kapeaa istuvaa mallia ja hihat on tosi kivat rypytyksineen. Ei haittais vaikka rypytystä olis vielä ylemmäskin asti.

Leggarit on tässä kuvassa sentään violetit. :-D Ovat vähän tuollaiset löysät, ei ihan ihonmyötäiset. Niin ja niissä on oikeesti kasvunvaraakin vaikkei kuvassa kyllä siltä näytä.

Tämän aiemmin tekemäni mekon kaveriksi paitaa ja leggareita ajattelin ja hyvinhän ne sopiikin siihen.
Nyt kun tuota mekon kaula-aukkoa katsoo, ei se näytäkään yhtään liian avaralta vaan just hyvältä. Näkyy tuon paidan kaulus alta sopivasti.

Kokonaisuus näkyy tässä vähän paremmin. Tällä asulla mennäänkin sunnuntaina ristiäisiin. Lasten pienin serkku saa silloin nimen. Lahjasta lisää alkuviikosta kun en uskalla sitä vielä julkistaa. Jos pian sattuvat asianomaiset kurkkimaan mun blogiin. :-)

Hemmis haalareissaan. Näisä on kasvunvaraa niin lahkeissa kuin selkämitassakin. Aika napakat näistä tuli mutta kestovaippailevan vauvan pukeminen kyllä onnistuu. Seuraaviin voisi laittaa pikkuisen enemmän väljyyttä. Kaula-aukkokaan ei ole yhtään liian reilu vaikka koko lapsi on sen kautta haalareihin ujutettu. Näiden idea on kyllä kiva. Ei tartte nappeja tai vetskaria kiinnitellä.

Makkaramallia ovat. Velour ei jousta juurikaan ja senkin takia nää on aika napakat. Jos olisivat joustista niin eivät ihan niin napakat olis päällä.

Könötyskuva. Haarassa on vielä väljyytt. Hyvä vain niin menevät ainakin pidempään. Tukeva apukäsi pitää huolen siitä ettei Hemmis kaadu. Ei se vielä sentään osaa seisoa itse vaikka viime aikoin pyrkimys onkin ollut ylöspäin. :-)

Korupläjäys

Tässäpä niitä Lillin, kohta 13-vee, tekemiä koruja. Lilli sai jouluna korutarvikkeita ja kirjan aiheesta lahjaksi ja niiden inspiroimana koruja on melko läjä syntynyt. Ylläolevat helmistä tehtyjä kukkia.

Tässä metallilangasta virkattu kaulakoru ja korvakoruja.

Nämä on rannerenkaita ja vasemmassa reunassa pari sormusta.

Riipuksia.

Lisää kaulakoruja.

Ja vielä lisää... :-D

Kaulakoru, korvikset ja sormus. Mä tykkään kovasti tuosta kaulakorusta ja samantyyliset korviksetkin Lilli teki mulle.

Tässäpä kaulakoru ja mun korvikset.
Taitava tyttö tuo Lilli! :-)

22. helmikuuta 2012

Sinisiä paitoja

Jostain syystä bloggaaminen ei nyt ole maistunut mutta koitan ryhdistäytyä. Ommellut olen toki mutta tänne asti ei tekeleet ole päässeet. 
Tästä tulikin kovin sinisävyinen postaus. :-) Isolle lapsille paitoja, pari lyhyellä hihalla ja pari pitkällä. Peitetikin harjoittelua näissä havaittavissa. Alkaa jo kohtuu hyvin yhteiselo koneen kanssa sujua. Neulat vihdoin isompiin ja eri langan niin alkoi tulla parempaa jälkeä. Ihan muutama hyppytikki taisi näihin tulla. Saumojen ylitykset tuntuvat olevan ne kriittisimmät.

Teeppari Lillille. Kangas on marinoitunut jo hyvän tovin, oliskohan viime kesänä Metsolasta alella ostettu. Paidassa olalla rypytystä, päntie vähän kantikas ja hihansuut rypytin peitetikkaajaa hyväksi käyttäen.
Mansikan kuva rinnuksessa on silityskuva, Hanhelista ostettu.
Kaava paitaan Ottobrestä 3/10, Funky sisters-paita suurimmassa koossa eli 170 pidennetyllä helmalla. Oikein pitää ihmetellä missä välissä tuo tyttö noin isoksi on kasvanut. Alkaa olla minun kokoinen jo...

Toinenkin teeppari Lillille samalla kaavalla kuin edellinen. Kangas samasta paikasta myös ja taitaa olla Nansoa.

Tästä tulikin Lillin suosikki. Kangas edelleenkin Metsolalta, kaava uusimmasta Ottobrestä 1/12, Pansy flower-tunika  muutoksin. Pääntietä kiertävän hörselön jätin omasta versiostani pois, tein korkeamman yläosan niin että se ulottuu rinnan alle ja leikkasin hyvin reiluilla saumanvaroilla. Lopputuloksena hyvinkin mukava ja rento tunika. Hihoihin olisi voinut pituutta lisätä mutta enempään ei kangas riittänyt.

Kanttauksen jouduin pääntieltä pari kertaa purkamaan kun tikkaus kettuili mulle eikä osunut jostain syystä kohdalleen mutta lopulta sain oikein siistin pääntien. Hoksasin myös miten kätevästi saa purettua peitetikkaajan ompeleen. Ei tympäise purkaminen ollenkaan niin paljon. :-D
Etumuksen napitus kam-nepeillä.

Leepertillekin yksi paita. Kitarainen trikoo ilmeisesti Michael Milleriä ja ostettu Tiritomista. Kanttasin myös samaisella trikoolla. Pääntien kanttauksesta tuli vain jostain syystä vähän vino...

Lilli mansikkaisessa paidassaan. Tämä malli on oikein kiva. Lillikin tykkää kovasti. Punaiset resorit on kivat!

Silityskuva lähempää. Pikkasen ryppyä tuli tuohon pääntielle kanttauksen yhteydessä.

Hihan rypytykset.

Suosikki. :-)
Tästä tulikin melkein mekko eikä tunika. Jotkut leggarit tai kapeet housut vaan alle ja menoksi. Hihat vähän alamittaiset. Pääntiestä tuli kiva ja vihree resori sopii hyvin kankaaseen.

Mukavan rento tunika. Lilli tykkää kun ei oo liian napakka.
Palaan pian Lillin tekosten saattelemana. Neiti on tehtaillut melkoisen määrän koruja tässä talven aikana. :-)

15. helmikuuta 2012

Voittaja arvottu.... ja tunnustus

Kylläpäs se arvonta-aika hurahtikin vauhdilla. Juurihan se alkoi ja nyt jo oli aika arpoa voittajat. :-)
Arpoja kertyi yhteensä tasan sata kappaletta ja niistä voittajaksi valikoitui nimimerkki 

AnniP

Onnea kovasti voitosta! 
Kommenttiisi olit laittanut tahtovasi lyhythihaisen mekon koossa 86/92. Sellainen sinulle siis on tulossa lähiaikoina. Käyhän kurkkimassa Metsolan  sivuilta kangas mekkoa varten. Käyn sen sieltä hakemassa ja ompelen sinulle sitten  mekkosen. Mallikin jonka luultavasti toteutan on jo minulla mielessä. :-) Laitahan sähköpostia minulle tulemaan asian merkeissä. :-)

Toiseen arvontaan vaadittuja risuja/ruusuja kertyi myös mukavasti. Hyviä blogin parantamisvinkkejä tulikin paljon ja kiitos kaikille niitä antaneille. Arvontaan huolin mukaan kaikki jotka vähänkään mainitsivat blogistani plussaa/miinusta. Arpoja tuli yhteensä 66 ja niistä voittajaksi valikoitui 

Riikka

Selvennyksenä että kyseessä on Selian Riikka. Otahan sinäkin yhteyttä jotta ylläripalkinto pääsee perille. Tosin mun täytyy ensin tehdä se(kin). :-)
Molemmille voitajille tiedoksi että mulla on nyt vähän ompelukiireitä yksien ristiäisten tiimoilta joten ihan heti en ehdi näitä tekemään. Teen heti kun kiirus hellittää.

Tunnustuksen sain jo arvonnan alkupäivinä mutta autauaallisesti olen unohtanut sen vaikka tarkoitus on ollut. Tässäpä se viimein.


Tunnustuksen sain Kadonnut Nappi-blogista. Kiitoksia kovasti siihen suuntaan. :-)
Tunnustus pitäisi jaka eteenpäin viidelle alle kaksisataa lukijaa omaavalle blogille. Laitan tällä kertaa tämän seuraaville:

Kiukkuiita
Hillan räpellykset
Ompelun iloa ja ihanuutta
Maitotyttö
Lillaphant

Olkaapa hyvät! :-)


10. helmikuuta 2012

Autoja ja rattoreita

Perheen pojille jotain Metsolan joustofroteesta. Isolle pojalle teeppari ja pienelle kokohaalari.

Teeppari hyväksi todetulla Ottobren Beat kaavalla, koko taisi olla hoikalle pojalle 146 pidennettynä. Lehden numero 3/11. Kiva ja helppo paitamalli joka onnistuu ihan vain saumurilla surauttaa helmakäännettä lukuunottamatta.  Resoreiksi valikoin päntielle ruskeaa ja hihoihin piristykseksi punaista. Kankaana siis traktorijoustofroteeta Metsolasta.

Täst tulikin oikea ihanuus. Kaava suloiseen leveälahkeiseen kokohaalariin vanhasta lehdestä, Suuri Käsityökerho numero 1/77.  Nämä on ne kuuluisat junahaalarit, tässä tapauksessa niistä tulikin autohaalarit. :-D Samasta lehdestä toteutin hupullisen ja terällisen haalarin ennen joulua, nämä hiirihaalarit.
Koko haalareissa piti olla yksivuotiaalle mutta kyllä nämä ei taida yksivuotiaana enää Hemmikselle mennä. Hihoissa on kyllä pituutta mutta lahkeet ja selkä taitaa jäädä ennemmin lyhyeksi. Kasvunvaraa on onneksi kuitenkin jonkin verran etteivät heti jää pieneksi.
Etukappaleelle yritin kohdistaa kankaan niin että autot ovat mahdollisimman kokonaisia ja hyvin se onnistuikin. Resorit on hihansuissa pitkät kun tykkään pitää niitä kaksinkerroin. Olisi kärsinyt hihoista tehdä vähän lyhyemmätkin. Kangas upean väristä turkoosipohjaista On the Road-joustista ja juuri oikeanvärinen keltainen resori taisi tulla Ikasyrin salaisesta paketista.

Lahkeensuut käänsin peitetikkaajalla. Tuo kääntäminen onnistuukin oikein hyvin tuolla koneella. Näiden kanssa tein vain sen virheen että ompelin lahkeet ensin kasaan ja sitten käänsin lahkeensuut. Ei sitten ompelu tuon kääntäjän kanssa onnistunutkaan vaan nämä on käännetty vapaalla kädellä. Nurja puoli ei siis lahkeissa ole ihan viimosen päälle.

Haalareiden takaosaa en sitten niin kohdistanutkaan ja aika hassusti taakse tulikin vain keltaisia ja oransseja autoja. Onneksi ei sattunut aukkokohtaa takapuolelle kuitenkaan. Tuossa kankaassa kun on sellainen tyhjä kohta autorivien välissä.
Edessä vetoketju joka sattui olemaan vähän lyhkänen. Muita sinisiä vetskareita mulla ei ollut joten tämä sininen kirpparilta löydetty yksilö sai kelvata. Tikkasin vetskarin ympäryksen ettei se ala irvistämään. Pääntieresoriin en ole ihan tyytyväinen. Se meni jotenkin toipuoleisesti. Käytössä ei toki erotu juurikaan.

Leepertti uudessa teepparissaan. Tykkäsi kovasti.


Resori kokoaa mukavasti hihansuut.
Voi tuon pojan tukkaa....
Hemmis haalareissaan. Nämä on niiin söpöt. Vetoketju sulautuu tikkauksen ansiosta oikein hyvin tuohon haalariin.

Takaa näyttää tältä.

Hihat on mukavan pitkät.

 Tykkään haalareiden lahkeista erityisesti. Ihanan leveät vaikkei ne tässä kuvassa oikein näykään.
Meillä muuten vänkäydytään pystyyn. Pari kertaa on Hemmis päässyt jo seisomaan asti. Yleensä päästään vaan kontalleen. Sattui sopivasti kuvaan urheilemaan. :-)

Olen muuten saanut tunnustuksenkin ja unohtanut sen kokonaan. Palaan siihen piakkoin. :-)