30. lokakuuta 2009

Ensimmäinen tilaustyöni

Tuttava tilasi minulta kestovaippoja kun tuli puheeksi että olen vaippoja Lottikselle itse ommellut. Lupasin sitten tekaista hänellekin pientä korvausta vastaan ja malliksi hän antoi yhden suosikkivaipan. Satuin löytämään valmiin kaavan yhdestä blogista ja sitä sitten hieman vielä tarkensin mallin mukaan. Kuviokankaista jäi vielä kohtuukokoisia palasia ja tein sitten vielä vaippapussin ekstraksi.


Kuviolliset pul-kankaat tuttava osti itse vaippapaloina kestovaippahulinoilta ja yksiväriset pul-kankaat ja sisäpuolen mikrofleecen tilasin Kangastukusta. Esikuvana vaipoille siis m-koon Fuzzi Bunz ja vaippamateriaalit sen mukaan. Nepit hommasin ja sen nepityskoneen, mistä olikin puhetta täällä. Vaippojen nepitys ja ompelu sujui muuten mukavasti paitsi että pul-mikrofleece yhdistelmän tikkaus ei halunnut onnistua ennen kuin pitkällisen ompelukoneen säätämisen ja useiden koetilkkujen jälkeen. Peijoonan hyppytikit! Neppirivit hieman kiemurtelevat mutta olen kyllä muuten tyytyväinen lopputulokseen.
Kuvissa vasemmalla siis malli/esikuva ja oikealla sitten oma tekele. Jostain syystä vaipoista tuli himpun verran isompia kuin mallista vaikka kuinka mittasin ja tein muka saman kokoisia paloja. Sisäkangas jäi himpun enemmän lörpöttämään myös. Uusi omistaja oli hyvin tyytyväinen lopputulokseen ja minäkin sain sitten huokaista helpotuksesta. Tietty ekat tilatut vaipat jännitti.

Lopuksi vielä tuo "tilkku" vaippapussi. Leikkelin siis kuviopuleista kaitaleita ja surautin saumurilla pussin kokoon. Kiinnitys nepillä ja roikotuslenkki nurkaan. Hyvä tuli vaikka itse sanonkin.


Muuten, bloggaus oli vähän aikaa tauolla kun tuli vähän kiireellisempiä "käsitöitä" tehtäväksi. Tämä rouva kun sai rutattua perheen auton ja sitä on nyt kovasti laitettu kuntoon. Jospa kohta pääsen taas ompelusten pariin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)