30. heinäkuuta 2012

Kesäkampetta ja vaihtarikassia

Katkaistaanpa tämä blogihiljaisuus pikkasen sekavammalla postauksella. Edelleenkin bloggausinto on jossain hukassa mutta jospa se tästä. En kyllä hirveesti oo ehtinyt ompelemaankaan kun kesällä tahtoo olla kaikkee muutaki tekemistä ihan kiitettvästi. Nyt pitäis kyllä alkaa jo koulukamppeiden tekoon isommille ja synttärilahja pitäis kummitytölle ommella.
Mutta asiaan, uikkarit ittelle ommeltuna ja muutama kesäbody jotka oikeesti on jo tehty muutama viikko sitten.

Bodykolmikko lyhyillä hihoilla. Kaavana muokattu Bert-nappilistabody Ottobrestä 1/12. Avarsin pikkuisen pääntietä ja tein ilman sitä nappilistaa ja lyhensin hihat kesämallisiksi. Päänteillä ja hihoissa resorihuolittelu.
Kankaina Sampsukan sukellusvenettä ja Kesäiloa ja Liandlon lintua . Nää onkin olleet jo kovassa käytössä vaikka noita helteitä ei kyllä turhan paljon oo tälle kesälle ollutkaan, ainakaan täällä.

Hemmis poseeraa päikkärille mennessään. Hihat on himpun pitkät kun ovat melkein kyynärtaipeeseen. Muuten tuli oikein hyvät.

Toinenki kuva kun tässä oli niin hyvä ilme. Toi on Hemmiksen perusilme kun jotakin pitää ihmetellä. :-D

Sitte mun uikkarit. Näiden kaava löytyy naisten Ottobrestä 2/11. Yläosaan yhdistin kaksi kokoa. Rintojen kohdalta tää on kokoa 48 ja alaosastaan 44. Housut on kokoa 44. Molemmat on kokonaan vuoritettu. Mun on ollut tarkoitus tehdä nää jo kauan mutta kun ei oikein oo noita uintikelejä ollut niin ovat sitten jääneet tekemättä. mökkireissua varten nämä tein mutta oli niin kylmää koko reissu että sai uimiset unohtaa.
Kankaat ihan vaan Eurokankaasta. Vaaleempi tai olla pakalta ja tumma palalaarista.

Huonoa kuvaa yläosasta. Saas nähdä miten toi niskan taakse sidottava malli toimii mulla kun kuulemma siitä voi saada päänsäryn.

Takanakin yläosa menee tolleen limittäin.

Sitte vielä pöksyt. Tein lahkeellisen mallin, lehdessä oli myös toinen versio.

Ja ne pakolliset sovituskuvat piti ottaa näistäkin vaikka piti miettiä kaks kertaa. :-D (Mun pitäis oikeesti alkaa laihikselle...)
Napakat uikkarit tuli mikä on ihan hyvä juttu. Yläosa on aika avonainen mutta enköhän mä tuohon totu.

Takaa uikkari on tämän näköinen. Sivuissa on rypytykset mutta ne ei paljon näy. Oon vissiin pikkasen liian pullee tähän. :-D

Sitten vielä kassi, jonka tein vaihtarina muutamaan ihanaan tavaraan. Kassi on kierrätyskamasta, pinkki/oranssi päällyskangas vanhaa päytäliinaa, sellaista paksua farkkumaista puuvillaa. Vuori taas lakanakangasta.
Kassi on kokoa aika iso eli sinne menee kansio kuten kuvassakin näkyy. Kassi olisi periaatteessa käännettävä eli voim käyttää kummin päin vain mutta min lisäsin muutaman taskun sisäpuolelle koska niitä kassiin toivottiin. Kaava tähän kassiin löytyy täältä ja samoin ohjeet kassin tekoon täältä. Teko-ohje löytyy myös pdf muodossa täältä.

Tässä näkyykin taskut ja tuota vuorikangasta. Kassista tuli oikein mieluinen uudelle omistajalleen. :-)
Ja mitä minä sitten sain siitä hyvästä että ompelin kassin.....

No tällaisen iiiihanan vanhan kolmipyörän, union-merkkisen umpikumipyöräisen.
Sain vielä muutaman vararenkaankin kun tässä takarenkaat oli jo vähän halkeilleet. Lottis tykkää tällä ajella mieluummin kuin sellaisella apurataspyörällä. Tosin vielä ei kauheesti pyöräileminen ole kiinnostanut.
Eikä tässä kaikki.....

Iiiihana rautalankasitteri muutti myös meille.
Mä oon halunnut tällaista jo kauan. Nyt meidän vauva (joka täytti jo vuoden!) on jo kyllä aika iso tähän mutta silti mä halusin tämän. Kankaat on varmaan vaihdettu joskus mutta tähän vois aika helposti tehfä uudet, oikein retroiset kankaat. Tämä on muten ollut mieluinen niin Lottikselle kuin Hemmiksellekin vaikka onkin pikkuvauvojen juttu. Molemmat on käyneet tässä ottamassa keikutuskyytiä ja toimii tämä tietysti lelujen istumapaikkana. Isommat keksi että tämä toimii myös katapulttina.... Ei ehkä niin hyvä juttu... :-D
Eikä siinäkään ollut vielä kaikki.....

Mä sain vielä tällaisen potan. Tää onkin ollut Hemmikselle parempi potta kuin meidän toinen Lottiksella ollut kun tässä tuo etureuna on ylempänä. Hemmis kun pissasi aina yli matalasta potasta. Reissupottanakin tää on jo toiminut kun on niin pieni kooltaan.

11 kommenttia:

  1. ihania kesä bodeja :) Ja toi fillari on <3 Mulla oli pienenä samanlainen :)

    VastaaPoista
  2. Ihania bodyja! Uikkarikin on oikein kiva! Ja tuo pyörä... voih!

    VastaaPoista
  3. Ihania ompeluksia! Kivan oloinen uikkari, pitäsköhän itsellekki :)

    VastaaPoista
  4. Voih, meillä oli tuommoinen fillari pienenä ja itseasiassa se tais olla ehjä vielä toissavuonna kunnes katkesi keskeltä kahtia.

    VastaaPoista
  5. Kivoja bodeja ja uikkarit! :D Ja kassikin on magee, kuten vaihdokitkin! :)

    VastaaPoista
  6. Kiitoksia kaikille ihanista kommenteista. :-) Oikein kiva että tykkäätte niin ompeluista kuin ihanista vaihtareista. :-)

    VastaaPoista
  7. Tyylikäs uikkari! Ja tykkään eritoten tuon kassin iloisesta sisäkankaasta!

    VastaaPoista
  8. Hienot uikkarit! Hyvin sopii nuo väritkin yhteen.

    VastaaPoista
  9. Ihania juttuja!!!:) meillon kans isommalla tuollanen vanhanmallinen pyörä;)

    VastaaPoista
  10. Kiva uikkari! Ja tuo kassi lähtee mulla tekolistalle.. :)

    VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)