20. elokuuta 2012

Pino isoille

 Jep, koulut ne alkoi ja isommille lapsille piti ommella kouluun kelpaavia vaatteita. Tapani mukaan aloitin ompelun hieman liian myöhään ja näitä on tässä ommeltu sitten loppuun vaikka koulut jo alkoivat ja keskeneräisiäkin on tuolla pinossa vielä. Pääsee näillä jo hyvin alkuun kuitenkin.

 Housuja Leepertille. Vaaleemmat joustofroteeta ja tummemmat velouria. Housujen kaava Ottobrestä 4/11 Ooby Dooby- verkkarihousut koossa 152 muten mutta pidennetty. Toisiin askartelin ihan ohjeen mukaiset taskut ja toisiin tuollaiset ympyräiset.
Velour Amoriinista, joustis kimpassa tilattu jostain.

 Taskut lähempää. Molemmista tuli kivat. Vetskaritaskuissa somisteena pikkupalat raitatrikoota. Noi vetskari taskut oli suht yksinkertaiset tehdä vaikka ensin en meinannut ymmärtää niiden tekotapaa. :-)

 Lisää housuja, vihreet sammarit Leepertille (arvaatte varmaan Leepertin lempivärin...) ja farkkuleggarit Lillille. Nyt en millään muista millä kaavalla nuo Leepertin housut on tehty kun ne on olleet leikattuna mulla jo tooooosi kauan. Jotkut Ob:n ulkoiluhousut ne taisi olla...
Lililn farkkuleggareihin piirsin kaavan Lillille ostetuista hyväksi todetuista housuista. Näitä sais kuulemma tehd vieläkin. Neiti meni yläasteelle ja nyt viikon jälkeen on yhtäkkiä alkanutkin haluta farkkuja jalkaansa. Ennen niitä ei meinannut tytön jalkaan saada millään. :-D
Kirjailtu farkku Lieblingsstuckeltä, vakosametti taitaa olla Amoriinista Oulusta ostettu.

 Lillille pari paitaa. Sininen on Stripy lines-tunika Ottobrestä 6/11 koossa 170, sydämmellinen teeppari Color block mekkoa mukaillen, löytyy Ob:stä 3/11. Mekkoon asti vain ei sydänkangasta riittänyt joten paita siitä tuli.
Siniset sydänkankaat Michas Stoffecke, toinen sydän Lieblinsstucke.

 Sydänpaidassa hauskat rypytetyt kaksinkertaiset hihat.

Laskoksia tunikassa.

 Pääntie. Onnistui ihan hyvin vaikka ensin vähän jännitin. joskus olen jonkun paidan saanut pilalle tällaisen pääntien mokaamalla. 

 Leepertille pari peruspaitaa. Ottobren 4/12 Rock-x paita koossa  158, on slimmi malli. Hyvä meidän hoikalle pojalle.
Ruskea Liikennemerkkitrikoo Eilen Designiltä keväällä tilattu, junatrikoo vaihtareilta, ainakin Kestovaippakaupasta on saanut.

 Hihansuut käänsin resorin sijaan pojan toiveesta.

Vielä huppari Leepertille. Lillillekin on tulossa kunhan saan sen valmiiksi. Kankaana ihanaa Muru-neulosta, vihreetä rokkikissaa. Hupparissakin on vetskaritaskut samalla tyylillä kuin joustishousuissa.
Tämänkin kaava uusimmasta lasten Ottobrestä 4/12, Born to Run-huppari, koko 152 ja pituus 158:n mukaan. Tämä oli taas vähän reilua mitoitusta meidän laiheliinille.

 Ja sitten sovitusmaratooni. :-D
Liikennepaita ja joustishousut. Mukavasti kasvunvaraa housuissa.

 Huppari mukaan kuvioihin. 

 Ja huppari kiinni. Huppu on sopivan kokoinen.

 Vertskaritaskun testausta. Tässä näkyy vähän tuota hupparin taskuakin.

 Sammarit on vähän lökömallia.

 Takanakin on taskut.

 Velourhousut ja junapaita. Näistä tulikin hyvä parivaljakko.

 Taas taskujen testausta. Hyvin toimii ympyrätaskutkin.

 Lilli tunikassaan. Tätä mun piti hieman kaventaa yläosasta ettei ollut niin säkki. Tuli paljon istuvampi kun otti vähän löysää pois. Sivusaumoissa taskut.
 Kokonaiskuvaa farkkuleggareiden kanssa.

 Sydänpaita. Tulikin näköjään ihan tärähtänyt kuva ja tietysti otin vain yhden... :-( Kyllä tuosta nyt selvän saa kuitenkin.
 Hihaa lähempää. Rypytys ei kyllä oikein erotu.

 Lopuksi vielä farkkuleggarit. Nämä oli kovasti Lillin mieleen.

Lisää isojen lasten vaatetta on tulossa, varsinkin Lillille. Pitää laittaa ompelukone ja saumuri surisemaan. :-D
10 kommenttia:

 1. oi kun kivoja isompien lapsukaisten vaatteita! :)

  VastaaPoista
 2. Kivoja vaatteita! Kiva nähdä, että noin isoillekki kelpaa vielä äidin tekemät =)

  VastaaPoista
 3. Ihailtava setti!
  Etenkin nuo farkkulegginsit on hienot!

  VastaaPoista
 4. Kivoja vaatteita. :) Meillä ei äidin tekemät kelpaa kouluun kymmenvuotiaalle, ei sitä tosin saa kauppaankaan ja mun ostamat ei kelpaa. Vaikea ikä.

  VastaaPoista
 5. Tosi kivoja vaatteita, tuo mustasydän kangas onkin nätti, en oo ennen törmännytkään siihen (ja miten se on mahdollista ees, kun tulee ihan kohtalaisen paljon nettikauppojen tarjontaa selattua ;) )

  VastaaPoista
 6. Mie mietin kans, et ihana ku kelpaa isommillekin äidin tekemät. Meillä ku ollaan niin ranttuja jo. Eivät noista kuoseista oikein inspaa yhtään. Toivottavasti pienemmille kelpaa isompinakin.

  Hienoja vaatteita!

  VastaaPoista
 7. Mukavan näköisiä vaatteita ja kankaita, aina on kiva nähdä tällaisia isommille lapsille ommeltuja. Ja kiitos taskuvinkeistä, juuri pohdinkin millaiset pojan seuraaviin housuihin tekisin. Nytpä tiedän mistä etsiä vetskaritaskun ohjetta. :)

  VastaaPoista
 8. Sähän oot taas ollu tosi ahkerana, todella ihania vaatteita! :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaikille kommenteista. :-)
  Mua alkaakin jännittää että milloin ei äitin tekemät vaatteet enää kelpaakaan kun monilla tuntuu isommat lapset karsastavan. Toivottavasti eivät ihan heti ala nirsoiksi. :-D Noi isommat ovat nyt siis 12 ja 13 vuotta.

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)