5. joulukuuta 2012

Juhlakampetta

 Viimen sain kuvat otettua ja nämäkin tänne. Juhlavaateompeluksia siis, ja jo viime viikolta. Kävivät pyykissä viikonlopun jälkeen ja nyt vasta ehdin kuvaamaan. 
Pienimmille juhlakamppeet eli meko Lottikselle ja housut ja paita Hemmikselle.

 Mekko puuvillaa, kukkapuuvillan ostin joskus omaa ompelustani varten mutta se muotoituikin mekoksi Lottikselle. Hihoissa vaaleanpunaista pikkukukkaista puuvillaa ja taskuissa ruskeaa pikkukukkaista puuvillaa.
Kaavana Mekkotehtaan Orelma pidennetyillä hihoilla.

Kukkakangas Hanhelista, vaaleanpunainen pikkukukka Hannan kankaan palalaarista ja ruskea vaihtareilta. Kivasti sopivat yhteen.

Sivusauman päällä taskut.

Vaarinhousut Hemmikselle vaihtareilta saadusta kankaasta. En tiiä mitä toi kangas oikein on, jotain kudottua puuvillaa tai vastaavaa. Näin kankaan heti juhlahousuina. 
Kaavana Ottobren Lumberjack lehdestä 6/11. Kokona 86 joka on oikein sopiva pienellä kasvunvaralla. Kaavaa olen aikonut jo kauan kokeilla ja nyt tuli sopiva kangas vastaan. Kaavasta poiketen jätin takataskut pois, samoin vyölenkit. Oikein kiva housumalli.

Housuissa lakoskset polvien kohdalla. Antavat vähän ilmettä.

Yläreunassa laskokset ja taskut. 

Keltaiset ketut muotoutuivat kauluspaidaksi. Unohdin ottaa yksittäisen kuvan paidasta. Tässä yhdessä housujen kanssa.Sopivat minusta hyvin pariksi. 
Kaava kauluspaitaan uusimmasta Ottobrestä 6/12, Iloinen kirahvi-paita koossa 86. Mukavan kapea malli.

Kaulukset on söpöt. :-) Pikkasen olin laiska kun en laittanut nauhaa peittämään tuota kauluksen saumaa. Mulle kelpaa ja ei näy käytössä mitenkään. 

Helmaan ja hihansuihin laitoin koristeommelta, tuollaista lehtinauhaa joka vähän huonosti näkyy kuvasta. Kam-nepit laitoin kiinnitykseksi, kullanväriset sopivat parhaiten.

Sovitusta. En tahtonut saada molempia kuvaan yhtä aikaa millään. Tässä paras otos.
(Ostin muuten uuden kameran jolla saa ihanan valoisia kuvia sisätiloissakin. Olen rakastunut siihen. <3 p="p">

Tässänäkyy mekon mallia paremmin. On helmaa reilusti ja väljäpäällä. On varmasti kesähelteellä mukavan vilpoinen mekko. Kesä nyt saa kyllä hetken odotella... :-D
Hihoist atuli vähän reilun mittaiset mutta kuminauha kokoaa ylimääräisen. Oikeinkivat tuli noista hihoista ihan vain pidentämällä kaavaa.

Vähän persoonallisempi poseeraus. Piti ottaa vielä kuva. :-D

Hemmiksen kamppeet. Sellasta kuvaa jossa olis poju suostunut seisomaan ei saanut otettua kun se heti singahtaa jonnekin. Housut ei istumakuvissa pääse oikeuksiinsa. Paita näkyy paremmin. Oikein kiva koknaisuus. Näillä juhlitaan joulun aikaa. Toki aattelin vielä toisen paidan joulua varten tässä ommella.

Makoileva poseeraus. :-D Hihat on oikeesti just hyvät, pikkasen pitkät että on kasvunvaraa. Kuvassa näyttävät lyhkäsiltä.

Vielä kolmas mummolassa otettu kuva. Hemmis löysi tuollasen lakin ja se piti päähän saada. :-D

5 kommenttia:

 1. Aivan ihania mekkoja! Varmaan täytyy minunkin ostaa tuo Mekkotehtaan kirja. :)

  VastaaPoista
 2. Söpöjä malleja ja hienot vaatteet :)

  VastaaPoista
 3. Hei,
  sinulle on tunnustus blogissani: http://whenmydreams.blogspot.fi/2012/12/tyo-haittaa-harrastuksia.html

  VastaaPoista
 4. Vinkeä kauluspaita! Ja mekko on todella onnistunut, kankaat sointuvat kauniisti yhteen!

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)