21. syyskuuta 2009

Tuunausta ja kurpitsoita


Jep, jep. Syksy on tullut ihan todenteolla. Tässäpä syksyiset kurpitsalyhdyt perheen isompien lasten toimesta. Ihanat, eikös. Kurpitsa on ihan oman kasvimaan (tai siis kasvihuoneen) satoa ja sisälmyksistä syntyi säilykettä kera kesäkurpitsan ja kurkun.

On tässä vähän muutakin väkerretty. Sain aikaan tällaisen tuunausprojektin. Alunperin ihanat vauvan kukkahaalarit muuntuivat pöksyiksi. Kangas kun oli olkainten kiinnityksestä purkautunut enkä äkkiseltään keksinyt miten korjaisin. Kuvassa muuten ehdin käyttää saksia ennen kuin hoksasin kuvan ottaa, hupsis. Haalarin etutaskun siirsin takataskuksi. Vyötärölle kuminauha ja viimeistelu kanttinauhalla kuten haalareissakin oli. Hyvät tuli! Nämä menee kummitytölle lahjaksi tuon kaikista alimmassa kuvassa olevan sinisen kietaisupaidan kanssa. On niin mukava lähettää pakettiylläreitä. Nuo muut vaatteet, jotka näkyy alakuvissa, bongasin muuten kestovaippainfon kirpparilta. Ihania!!!


Nuo ruskearaidalliset froteepotkaritkin kaipasivat tuunausta. Varpaiden kohdalta oli kangas hiutunut ja rinnuksissa pieni tahra. Korjasin asian tekemällä yksistä pitämättä jääneistä froteisista ruskeista vauvapikkareista kiinteät"sukat" jalkateriin ja koristeeksi rinnuksiin sydämet. Ihan samaa sävyä ei kangas ollut mutta ihanat tuli silti. Käytännössä siis purin nuo jalkateräosat auki ja ompelin saumaan uudet kankaat entisen kankaan päälle. Ovat nyt siis paksummat ja lämpimämmät jalkateristä kuin aikaisemmin. Tuossa alla siis ennen kuva kietaisupaitojen kera ja jälkeen kuva sitten alla. Samassa kuvassa näkyy sitten noi kukkapökätkin edustavasti. Mun ompelukone ei vaan halunnut ommella kunnolla tuota kangasta ja se aaltoilee tolleen ikävästi. Saman huomaa myös noista isomman tytön punaisista housuista, joihin koristeeksi ja reiän peitoksi aplikoin tuollaisen lehtikuvion. Tahtoo uuden ompelukoneen!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)