15. tammikuuta 2010

Pari sisävaippaa

 

Nämä ovat oman vaippakaavan kokeiluja. Apinajoustofroteeta oli vielä yhteen vaippaan asti ja toinen on eurokankaan mitälie joustofroteeta, koristeena pebassa siis tuo sydän. Oma kaavaviritys siis ja kiinnitys tarranauhalla. Koko suunnilleen M. Tein saumurivaipat eli siis ompelin imut sisäkankaaseen kiinni, samoin kuminauhat jalanteihin (tein siis röyhelöt, niin kuin näkyy) ja selkään ja hurautin koko komeuden ympäri saumurilla. Totesin kyllä ettei joustiksen ompelu saumurilla siististi ole mun juttu ja jouduin korjailemaan vähän lopputulosta.


Tuossapa sisäpuoli-kuva. Ruskeassa vaipassa sisäpintana keltainen coolmax sileä puoli pebaa vasten ja apinavaipassa joustofrotee Eurokankaasta. Sekin on hieman sellaista pintakuivaa ja sopii hyvin ainakin meidän tyllerön, ei niin kamalan herkälle pepulle. Imuina vaipassa on vanhaa pyyhefroteeta kirpparilta 3 kerrosta, yksi kerros on isommalla alalla ja kaksi siinä kiinni keskempänä. Meidän pikkupissiselle Lottikselle riittää mainiosti.



Sitten vielä epämääräinen vaippa auki  kuva. Tein etutarrasta reilun mittaisen että säätövaraa löytyy. Lyhyempikin olis kyllä riittänyt kun menee tosi reilusti kyljille tuo tarra. Pesutarroja en laittanut kun ne raapii ikävästi ihoa ja hyvinhän nuo on pesussa menneet ilmankin. Olen laittanut pesun ajaksi tarran kiinni etutarran reunaan ja kääntänyt vaipan nurinpäin. Parantamisehdotuksena mainittakoon että takaa olisi saanut olla korkeampi vaippa kun meinaa jäädä liian alas. Niin ja pelkkä joustofrotee materiaalina joustaa tosiaankin ja tuon apinavaipan siivekkeitä pitikin lyhentää reilusti. Eipä siis kannata tehdä pitkiä siivekkeitä jo valmiiksi todella joustavaan vaippaan. Tuo coolmax-joustofroteeyhdistelmä toimi paljon paremmin pitkillä siivekkeillä.Opinpas ainakin jotain ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)