20. maaliskuuta 2010

Oranssi ihana kevyttoppapuku :-)

Vuoriton kevyttoppapuku Lottikselle. Takki ja haalarihousut siis. (Huomatkaa muuten meidän ihanat 20 vuotta vanhat vaunut :-)) Tästä tuli aivan ihana. Tykkään kympillä. Materiaalina tikkikangas, jossa sisäpuoli karvamateriaalia. Viralliselta nimeltänsä ilmeisesti doubleface-kangas. Tilasin tässä kevään korvalla Kangas-Mallasta alennushinnalla. Oikea hinta oli jotain 50 €/metri. Ohje Ottobrestä 3/2005 ja kokona 86. Tein ainakin melkein ihan ohjeen mukaan. Tämän tekeminen on ollut suunnitelmissa jo viime syksyltä. Tämä menee vielä pitkään ja nytkin on soppeli kun kääntää hihan- ja lahkeensuut pari kertaa.

Tässä pelkkä takki. Vuorittoman takin tekemisessä oli kyllä omat ongelmansa. Saumat kun jää kuitenkin näkösälle sisäpuolelle ja hihan- ja lahkeensuista. Siistin saumoja leikkaamalla ylimääräisiä pois ompelun jälkeen. Lisäksi kangas on aika paksua ja sen takia hieman haastavaa ommeltavaa, varsinkin kun toinen puoli on hyvin liukasta tikkikangasta ja toinen puoli taas huonommin luistavaa karvaista. Onnistuihan tuo kuitenkin kohtuudella, varsinkin jos ei liian tarkkaan katso. Taskut koristelin Farbenmixin nauhalla ja merkillä, samoin hupun kiinnityssaumaan laitoin samaista nauhaa. Tuo sauma kun on sisäsaumoista eniten näkysällä. Toisessa taskussa on Homemade-nauhanpätkä ja ripustuslenkkinä niskassa samaista nauhaa. Hihansuissa ja hupun reunassa on satiinikanttinauhaa. Sekin oli hiukan haastavaa ommeltavaa kun on niin liukasta. Ehkä nuppineulojen reilumpi käyttö olisi poistanut ongelmaa.

Tässä vielä lähikuva taskusta. Taskun reunat olisi pitänyt ohjeen mukaan kääntää taskun sisäpuolelle mutta totesin etten edes yritä kolminkertaista kangasta ommella. Niinpä ompelin taskun vain päältäpäin kiinni ensin suoralla ompeleella ja sitten tiheällä siksakilla ja leikkasin läheltä ommelta ylimääräiset pois. Kiva tuli näinkin. Tykkään lopputuloksesta. Kuvasta näkee myös että takin kiinnitys on kam-neppareilla. Toivottavasti toimivat ulkotakissa hyvin.

Lopuksi vielä kuvat haalarihousuista edestä ja takaa. Sama materiaali kuin takissa. Yläosassa vuorina painettu samettikangas samalla kerralla tilattu kuin tuo ulkokangaskin. Takana toisessa taskussa Farbenmixin merkki ja toisessa Homemade-nauhaa. Kun sain nämä valmiiksi tuli mieleen että tuohon eteen olisi voinut vaikka aplikoida jonkun kuvan mutta kiva on näinkin. Lahkeensuissa samaista satiinivinonauhaa kuin takissa.

5 kommenttia:

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)