16. heinäkuuta 2010

Kaikenlaista pientä

Nämä kaikki pikkujutut valmistuivat jo viime viikolla mutta nyt vasta tänne sain laitettua kun kävimme pikku reissussa. Ensinnäkin lierihattuja. Sukulaistyttöset olivat vailla kesähattuja ja pyöräytin muutaman. Keltainen jäi Lottikselle ja kaksi muuta menivät jo uusiin koteihin. Kankaat ovat mun kierrätyskangaspinosta, oranssisävyinen on jotain laskeutuvaa sekoitetta, kaksi muuta ihan rehellistä puuvillaa. Nauhat tein itse  vinonauhankääntäjällä ja kaava on oma, eteenpäin kehitetty versio tästä lakista. Muutin lakin mallia ja laitoin nauhakujan. Seuraavaan versioon taidan taittaa nauhan sisään vielä kuminauhaa istuvuutta lisäämään. Tuli muuten pitkäikäinen lakkimalli, menee mun omaankin päähäni! Hyvä malli siis varmasti koko lapsuusiäksi. Peittää mukavasti korvat ja niskan.

Sitten pari huivia pariksi edellisen postauksen tunikoille. Kangasta kun jäi vielä jonkinlaiset palat ja serkkutytön äidin toiveen mukaan tein huivinkin samaa sarjaa. Samalla tuli sitten Lottiksellekin huivi. Huivin etureunassa on resori istuvuutta lisäämään ja kiinnitys on kam-nepeillä ettei tarvitse isoa solmua laittaa niskaan. Reunatkin kiersin resorilla. Kaava on omasta päästä. Lottiksesta otin vähän mittoja ja eikun kokeilemaan. Hyvä tuli tästäkin, istuu mukavasti päähän ja peittää korvat.

Vielä muutamat kesäpöksyt. Nämä on kaikki joustofroteeta ja kaava uusimmasta Ottobrestä 3/10, Lime trikoohousut, koko 86. Nämä oli aika tiukkaa mitoitusta. Varmaankin ajateltu käytettäväksi ilman vaippaa kun olivat niin timmit. Ovat suunnilleen shortsipituutta.

Siinäpä Lottis täydessä varustuksessa lomareissulla. Tuli hyvän näköinen kokonaisuus!


Ai juu, vielä pari ruokalappua Marimekon vahakankaasta. Reunustettu toisella vahakankaalla.  Kiva päärynäkuosi. Oma aika reilun kokoinen kaava.
Huh, tulipa pitkästi juttua. :-)

5 kommenttia:

 1. Tosi kivoja ompeluksia! :D Täällä alkaa sormet syyhyämään ompeluun, vaan ollaan vielä reissussa 1,5 viikkoa..

  VastaaPoista
 2. Suloisia kaikki! Kuosit on ihanat :)

  VastaaPoista
 3. Kivat hatut, JUJU-kirjassa on samantyyppiset, jäi kokeilematta.

  VastaaPoista
 4. Huivisysteemi näyttää hienolta. Pitääpä kokeilla - vaikka meidän tytöt eivät oikein huivi-ihmisiä olekaan.

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)