10. heinäkuuta 2010

Tunika kertaa kaks

Tytöille tunikat poikamaisista kankaista. :-) Eläintrikoo ja työkonetrikoo Lasten Metsolasta, ihan livekaupasta. Työkoneet on Lottikselle ja eläimet Lottiksen serkulle ja meidän kummitytölle. Olisin halunnut Lottikselle pinkin työkonepaidan mutta kun Metsolassa ei sitä ollut otin sitten keltaisen. Sininen on taas kummitytön (äidin) lempiväri ja ilman muuta valinta tunikan pääväriksi. :-)
Tunikoiden kaava on samasta Ottobrestä kuin edellisen postauksen Puuheppa-haalarit eli numerosta 1/09. Kyseessä Muksis trikootunika ja kokoina keltaisessa 86 ja sinisessä 80. Muokkasin kaavaa sen verran että lyhensin hihat ja laitoin hihansuihin resorit. Venytin kauluksia kantatessani vähän liikaa resoria ja niistä tuli vähän liian napakat ja vetävät vähän. Ei haittaa toki käyttöä. Pitäisi varmaan ottaa resorin mitta ihan ohjeen mukaan eikä vain alkaa kantaamaan pitkästä suikaleesta suunnilleen venyttäen....Minusta kun pitkää resorikaitaletta on helpompi ommella se kiinni kuin just sopivan mittasta, voi vähän ommella yli reunasta ja varmasti tarttuu kiinni. Tajusikohan nyt kukaan...
Koristuksiksi tunikoihin piti ommella pätkät Homemade-nauhaa ja saumaan laitoin pari pätkää Farbenmixin nauhaa per tunika. Muistin kerrankin...
Vähän huonolaatuinen kuva tunika päällä. Jälleen kerran neiti oli hankala kuvattava. Varsinkin seisoskelukuvat ei kiinnostaneet yhtään. Jonkinlaiset kuvat sain napattua että edes yhtään näkee miltä tunika päällä näyttää. Tykkään kyllä mallista, mukavan rento.

2 kommenttia:

  1. Nätit tunikat :), noi kankaat onb kyl niin ihania! ja malli sopii noihin hyvin.
    Minä taas olen monetkerrat oikein mitannut ohjeen mukaan resorikaitaleet ja aina jääneet liian löysiks, eli minä olen vaihtanut just toisinpäin, mitatusta vapaaseen tyyliin :)
    Mulla ois kans noit fabremixin nauhoja, mut ku ei niitä muista käyttää :O!

    VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)