3. heinäkuuta 2011

Apilatrio

Täällä ollaan vieläkin pallomahan kera. :-) 
Nyt olen saanut ommeltuakin jotain. Syntyi apilainen trio Metsolan ihanasta joustofroteesta. Kaikki kankaat olen alesta ostanut, viimeisimpänä tuon keltaisen jota menin varta vasten hakemaan viime viikolla ja se olikin yllätyksekseni alessa. Ruskeasta on ollut tarkoitus tehdä itselle huppari. Tuo on sitä kakkoslaatuista kangasta jota kympin metri joskus myytiin. Vihreän taas nappasin palakorista ja siinä oli virhettä toisessa reunassa. Vihreästä syntyikin jo aiemmin kietaisupaita vauvalle.

Keltaisesta apilasta sain vision liivihameena. Sellaisen siis ompelin. Kangasta ostin reilusti niin että saan siitä myös hupparipaidan/mekon syksyksi tehtyä. Se sitten myöhemmin työn alle.
Kaava on omani. Piirtelin sen tuossa lennossa piirtämääni kimonopaidan kaavaa apuna käyttäen. Kokona 92/98 ja menee varmasti pidempäänkin. Pääntielle ja kädenteille ompelin napakat leveät resorit. Tykkään kun resori vetää tuon kankaan vähän pussille. Pirtsakan oranssi resori myös Metsoloilta. Laitoin kaikkiin apilakankaisiin samaa resoria niin ovat ikäänkuin samaa sarjaa.

Liivari kaipasi mielestäni pientä piristystä joten ompelin etumukseen pienet taskut vihreästä ja ruskeasta apilakankaasta. Somisteeksi taskuihin ompelin vielä ruskeaan Kettuliini-merkin ja vihreään pätkän leveää koristenauhaa. Siinä komeilee pari puuta ja kukkasta. Koristenauha Hanhelista.Taskut ompelin ihan vain suoralla kiinni mekkoon. Käänteen toki tein yläreunaan.

Paita vihreästä apilasta. Tääs kerran tämä tykkäämäni kimonomallinen kaava. Olen niin tykästynyt tähän helppoon malliin. :-) Koko 92/98. Tein paidasta niin pitkän kuin 50 cm palasta sai eli aika reilun mittainen paita tuli. Ei ainakaan napa vilku. :-D Tällä kertaa aika suoralinjainen unisex-mallinen paita.
Resorina tiukalla otteella ommeltu pirtsakka oranssi.

Kettuliinin ompelin niskaan. Napakat resorit näkyy tässä myös.

Pöksyt kesämallia ruskeasta apilasta. Mitta caprimallia eli jonkin verran alle polven. Kaavaksi nappasin Saimi-housut Ottobrestä 1/09. Mulla oli valmiiksi koko 92 piirrettynä. Lyhensin vain lahjetta ja leikkasin resorin puolet matalampana niin sain mukavat kesäpöksyt. Vyötäröllä kuminauha ja Kettuliini-merkki takana.

Lahkeeseen ompelin samaista nauhaa pätkään koristeeksi kuin mekon taskuunkin. Tähän nauhanpätkään osui talon kuvakin kivasti.

Neiti apila-asussaan. Paidassa on tosiaan reilusti pituutta ja leveydeltään sopivan rento muttei mallia teltta. :-)
Pöksyt minun makuuni psopivan kapoiset ja pituuskin kesähousuiksi sopiva.

Olkakurkkaus. :-)

Paita istuu oikein mukavasti. Jännä miten kahdesta palasta ommeltu paita voikin istua päälle niin hyvin.

Tässä vielä tuota koristenauhaa pöksyissä. Pituuskin näkyy tässä parhaiten.

Liivimekko sitten. Tämäkin reilun pitkää mallia. Taskut hauskasti eri korkeudella.

Selkäpuolta sitten. 

Taskut piti tietenkin tutkia.

Saatiinhan ne kädet kunnolla taskuihin. :-)

Yläosa istuu tässäkin mukavasti. Liivari on mallia reilut olkaimet. Suojaakin vähän enemmän kuin ihan ohutolkaiminen. Noi leveät resorit on kivat ja vähän hihamaiset vaikka mietinkin että olisiko kädenteille pitänyt tehdä kapeammat resorit. Hyvät noi on noinkin. :-)

Kuvauksen lopuksi innostuttiin juoksemaan ympyrää ja mikäs siinä kesäaamuna nurmikolla juostessa. Muutama vauhtiotos siis lopuksi.




12 kommenttia:

  1. Tosi kivoja ompeluksia ja hienoja kuvia neidistä! :)

    VastaaPoista
  2. Voi jestas, miten ihana setti! Tosi hurmaava kokonaisuus. Pitäisi itsekin ommella tytölle tuollaiset housut ja olinkin jo mielessäni miettinyt Saimi-housujen kaavaa, joka mullakin pitäisi löytyä koossa 92 piirrettynä. Meidän tytölle se ei ole vielä niin kapoisen mallinen, mitä itse tykkäisin, mutta pitää vain jättää vaikka saumavarat pois.

    VastaaPoista
  3. Ihania! Tuo keltainen liivimekko on mun suosikki! :)

    VastaaPoista
  4. Toi on niin ihana kuosi ja upeita luomuksia olet siitä saanut aikaiseksi!

    VastaaPoista
  5. Kiitoksia! Söpöisiä näistä apilaompeluksista tulikin, ja kuvista myös! :-)

    VastaaPoista
  6. Ruskeat apilahousut on mukavat, juuri sain itsekin sitä kangasta ja vielä pähkäilen mihin sen käytän :) Liivimekko on aivan ihana!

    VastaaPoista
  7. Ihania! Onko nuo ottobren kaavat julkisia netissä, jotka on jo aiemmin ilmestynyt?

    VastaaPoista
  8. Kiitos ihasteluista! :-D
    Red Dragon: Ei löydy Ottobren kaavoista kuin joitain muutamia netistä julkisena. Nettisivuilta voi kyllä tilata noita lehtiä jos tietyn kaavan haluaa. Aika hyvin on noita vanhojakin lehtiä siellä saatavilla ja toimitus on ollut nopea. Minusta plussaa on myös se, että voi tilata laskulla eikä tartte maksaa etukäteen. :-)

    VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)