29. kesäkuuta 2011

Leijonankeltaista ja ripaus vihreää

Blogini on viettänyt hiljaiseloa vauhdikkaan vauvaviikon jälkeen. Ei, en ole käynyt vielä synnyttämässä. Pallomaha on paikallaan ja täällä vain odotellaan milloin h-hetki koittaa. Pari viikkoa korkeintaan enää...
Meillä on täällä riittänyt vilskettä. Viime viikolla oli kaukaisia sukulaisia käymässä, juhannus vietettiin sukuloimassa ja muutenkin muut projektit on nyt ajaneet ompeluhommien ohi. Pihahommia enimmäkseen, umpikuistin rakentamista ja muutakin puuhaa. Pitäisi kyllä malttaa ompelukoneen ääreen istahtaa kun olisi niiiin paljon toteuttamattomia ideoita. :-)
No käsityövajauksesta huolimatta sain valmiiksi tämän jo vauvaviikoksi aloittamani nutun viimeinkin eilen. Viimeisetkin langanpätkät sain pääteltyä ja tänään näytin nutulle vielä silitysrautaa ja valmista tuli. 

Kietaisunuttuhan se (taas) siinä. Lankana Hjertegarnin Vidal Alpacaa ihanana leijonankeltaisena, mausteena vihreä virkkaus reunoissa. Puikkoina nelosen pyöröpuikko. Ohjeena Anu Harkin Puikoissa-kirjasta joskus nappaamani vauvanutun ohje. Muistaakseni nimeltään raitanuttu nuppuselle. Tässä vain ei niitä raitoja ole, kudoin vain tuolla keltaisella. Koko noin 70 eli ei ihan pikkuiselle, minulla kun on muorin kutoma perintönuttu ihan pienelle vauvalle.

Näin nuttu aukeaa. Reunoissa ympäriinsä puolipylväillä virkattu reunus. Kiinnitys kainalon alle ketjusilmukkanauhalla. Tuosta vihreästä langasta on muuten myös työn alla yksi palmikkokuvioinen kutomus itselleni, saa nähdä milloin se valmistuu. Taitaa käydä niin että ainakin muutamat villavaippahousut pitää kutoa sen projektin lomassa ja jatkaa taas sitten palmikkokuvion rustaamista.

Nuttu ihan levällään. Tämä kudottiin osina mikä ei kyllä ole minulle se mieluisin tapa. Tykkään että koko työ valmistuisi kerralla ilman mitään palojen ompelua yhteen.
Tuossa näkyy nuo kiinnitysnauhat. Näkyy siinä myös se että taisin poimia olalta liian tiuhaan silmukoita hihaa varten kun  tuo hihan yläosa jäi tuolla lailla pussittamaan. Mitenkähän ne sitten olisi pitänyt oikein poimia? Kamalasti kokemusta kun inulla ei tuosta ole. No käyttöä pieni kosmeettinen virhe ei haittaa ja nuttua tulee kyllä varmasti käytettyä siitä huolimatta. :-)
Toivottavasti tämä harva päivittäminen ei nyt jää päälle ja jaksatte viihtyä seurassani vaikka väistämättä päivitystahti tulee nyt kesäksi harvenemaan. Täällä ollaan ja käyn kyllä kurkkimassa teidän muiden ihania blogeja aina kun ehdin. Toivottavasti seuraav postaus tulee piakkoin, kestovaippoja ainakin on tuossa jo leikattuna lisää ja mieleni tekisi mutakin ommella... :-)

4 kommenttia:

 1. Kiva lukea, että muillakin on taukoa käsityörintamalla, eli kyllä jaksan lukea!
  Ihana tuo nuttu! Musta tuo on kivannäköinen tuo pussittava olkapää!

  VastaaPoista
 2. Kaunis nuttu.

  Toivotan onnea synnytykseen.

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia kommenteista ja synnytystsemppauksista! :-) Yhdes koos ollaan vieläkin ja odotellaan.

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)