10. kesäkuuta 2011

Pikkuruinen kesähaalari

Tämän päivän ompeluksena syntyi pikkuruinen kesähaalari Helmerille. Muuta en sitten ole ehtinytkään käsityösaralla vaikka tarkoitus oli leikellä ainakin muutama vaippa. Niihin ajattelinkin keskittyä seuraavaksi.

 Kaava Ottobrestä 1/09, Kirppu-potkupuku. Resorit lisäsin vähän lyhennettyihin lahkeen- ja hihansuihin ja vetoketjun siirsin takaa eteen. Kaava oli joustavalle kankaalle mutta tein sen sellaisenaan joustamattomalle kun oli kuitenkin aika leveä. Vaippavaraakin oli tarkoitus vähän lisätä mutta unohdin sitten kankaita leikatessa koko jutun. Nämä on nyt sitten kokoa 56. Katsotaan kauanko menevät päälle. Ommellaan sitten uudet. :-)
Kangas puuvillaa kirpputorilta ja oli verho edellisessä elämässään. Resori muistaakseni Eurokankaasta. Vetoketju joskus Nappi-Kikasta ostettu. Olisin halunnut mustan vetoketjun mutten sopivaa löytänyt. Laitoin sitten tuon vihreän joka sointuu melkein justiinsa vuorikankaaseen. Onpahan väriläiskänä muuten musta-keltaisessa haalarissa. :-)

Vetoketjun ompelu onnistui tällä kertaa aika hyvin ja siististi. Toisen puolen purin kerran kun yläreunat ei meinanneet osua kohdalleen. Ompelin vetoketjun paikalleen ihan viimeisenä. Ennen viimeistä saumaa muistin KettuLiini-merkin ja ymppäsin sen tuohon mustalle lehdelle etukappaleeseen. Vähän erikoisessa paikassa tällä kertaa.
Kuvion kohdistuksetkin osui oikein mukavasti kohdalleen. Hyvä minä!

Vuorin kuosi näyttää tältä. Olin jo unohtanut että minulla tällainen kangas onkaan. Kirppariltä tämäkin, vähän ohuempaa ja sileämpää puuvillaa. Kiva kangas, voisi vaikka itselle tuosta jotain tehdä.

Kauluksen ympäröin resorikaitaleella. Harkitsin vakavasti hupun tekemistä haalariin kun se olisi ollut niin söpö mutta päätin jättää sen siten tekemättä kun ei se kovin kätevä ihan vauvalla ole. Ei mulla hupulliseen haalariin olisi ollut kaavaakaan enkä ihan varma ole miten se tuohon valmiiseen kaavaan lisätään. :-/

Resoreista tein pitkät. Kantoliinaillessa tuppaa lahkeet jäämään helposti liian ylös ja pitkillä resoreilla tätä ongelmaa sai korjattua. Myös hihoissa on pitkät resorit muttei ihan niin pitkät kuin lahkeissa.
Takaa haalari näyttää tältä. Hihoihinkin kohdistin kuviot samalle kohdalle molempiin. Selässä kuviot on vähän sinne päin.

Herra Nalle piti saada taas poseeraamaan. Liian lyhyt selkä ja jalat on kyllä nallella. Paljon jäi haalariin tyhjää vaikka haalari onkin kovin pikkuruinen. :-)

Änkesin nallen vielä niihin potkareihinkin tuossa kuvauksen lopuksi. Tietty niihin nalleisiin potkareihin.Saitte näistäkin nyt sitten sovituskuvan. :-)
Paljon tyhjää jäi lahkeisiinja potkareiden jalkaterät näyttää hurjan pitkiltä. Ei taida tuo nalle ihan vastata oikeaa vauvaa mittasuhteiltaan. :-D

8 kommenttia:

 1. Oi oi oi miten kaunis haalari!!! Niin siististi ommeltu ja kuviot yhdistetty yms! Upea upea upea...

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis haalari ja aivan mielettömän hyvin olet saanut kuviot kohdistettua!!

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva haalari. Huppu on tosiaan epäkäytännöllinen pienellä, mutta jos sulla on nuita kankaita, niin voisithan tehdä niistä lakin kaveriksi haalarille.

  VastaaPoista
 4. Ihanan iloisen värinen haalari!

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia! Kohdistus tosiaan onnistui hyvin ja minustakin siitä tuli kovin kaunis. Kangasta vielä jäi ja lakinhan tosiaan voisin samasta kankaasta ommella. Kiitos Meeri vinkistä!
  Ajatuksissa oli Lottiksellekin samasta kankaasta takki kun toinen verho on vielä ihan leikkelemätön. Saavat sitten pienet olla samiksia. :-)

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)