3. kesäkuuta 2011

Helmat heilumaan!

Alkupalaksi heti yksi mielenkiintoisista kuvatuksista. Yksikseni, tai siis Lottiksen kanssa, yritin kuvata mekkoa päälläni. Otokset ovat hieman taiteellisia.... Tuo otoskin on otettu niin että kamera roikkuu pyykkinarulla... :-D
Itsekkäät ompelukset jatkuu. Tätä mekkoa halusin kokeilla kun se näytti lehdessä niin kivalta. Lasten kevätjuhlakin oli sopivasti ovella ja päätin juhlapäivän kunniaksi ommella itselleni mekon. No tämähän sitten kyllä vastusteli valmistumistaan kunnolla mutta illalla sain pukea kuitenkin mekkosen juhliin päälle. :-)

Jonkunlainen kokonaiskuva mekosta. Ryppyinen on kuin  mikä kun sitä on jo käytetty. Kankaana vanhaa retropussilakanaa joka vaati päästä minun mekokseni.
Helma on rypytetty kuminauharypytyksellä yläosaan. En ollutkaan ennen kokeillut kuminauhaa alalankana. Mukava ja helppo tapa tehdä rypytystä.

Hyvin ryppyinen yläosa näyttää tältä.  Kietaisuosan ryppyisyys alareunassa johtuu siitä että päälle puettaessa joudun kiertämään muutaman kierroksen etuosaa että se istuu hyvin. Paranneltavaa mallissa siis on. Kohtuu hyvältä näyttää kuitenkin päällä mikä on tärkeintä.
Kaavan pohja on Ottobre Womanista 2/08. Tuosta lehdestä olenkin ommellut jo vaikka mitä ja vielä löytyy ommeltavaa, taitaa olla suosikkinumeroni. :-) Kaavahan ei sellaisenaan kelvannut, halusin muokata mekosta niin äitiys- kuin imetysaikaankin sopivan mekon. Menee nyt hyvin ison mahan kanssa ja myöhemmin sen kanssa olisi helppo imettää. 
Niinpä tein mekkoon aukaistavaksi nuo etukappaleet ja nauhakiinnityksen taakse. Etukappaleiden alle lisäsin sitten vielä kappaleen jossa on imetysaukot. Protohan tästä systeemistä tuli mutta tykkään kyllä mekosta kovasti. 

Tässä etuosa levällään. Kumpikin puoli siis aukeaa tarvittaessa. Kiinnitys on tosiaan selän takana ja mietin jo että täytyisi se varmaan tehdä molemmille puoliskoille erikseen sivusaumaan. Nythän koko etumus aukeaa kun nauhan aukaisee. Tässä näkyy tuo helman rypytyskin mainiosti.

Takaa nauha kiinni näyttä tältä. Jotenkin vaan on taas mekko ihan miten sattuu kuvassa.

Etupuolen puolikkaat meinasi väkisin jäädä löpötämään. Ompelin ohutta kuminauhaa piiloon että se vetäisi napakammaksi tuota reunaa muttei se oikein onnistunut. Olisi pitänyt syötöslangoilla vetää tuota etuosaa vähän tiukemmaksi. No seuraavaan versioon sitten...

No nyt sitten niitä taidekuvia pläjäys... Kuvat puhukoon puolestaan. 
Näissä poseerauskuvissa mekko pääsee oikeuksiinsa. Tuollalailla "litussa" kuvattuna kun ei näytä oikein miltään...
Olkaapa hyvät!


Lopuksi toinenkin helmallinen. Lillille piti kevätjuhlaa varten olla vaalea hame/mekko. Pikasurautuksena saaduista puuvillanpaloista tällainen rypytetty hamonen. Mulla oli valmiina tuollaisia pitkiä suikaleita. Ompelin ne vain renkaiksi ja hameeksi. Alareunaan vähän reilummasti rypytetty kaitale ja vyötärölle kuminauha. 
Tästä nyt ei ole kummempaa kuvaa. Lilli on koulussa ja tämä kuvakin märästä vaatteesta pyykkinarulla otettu. :-D

Lukijoita on taas tullut muutama lisää. Tervetuloa seuraamaan tekosiani! 
Pian ajattelinkin aloittaa vauvamaiset ompelut ja väkerrykset pikapyrähdyksenä. Tulossa myös arvontaa. Tämän viikon lopulla jo olisi tarkoitus päästä siihen aiheeseen. Tulossa siis pieniä vaatteita ommeltuna ja toivottavasti myös neulottuna, kestovaippoja, turvakaukalon tuunausta ja kaikenlaista vauvamaista. Ehkä ihan vain juttuakin esim kestovaippailuun liittyen. Tarkoituksena ja taka-ajatuksena olisi saada nuo vauvajutut tehtyä kun tuo aika ennen Helmerin syntymistä alkaa käydä vähiin. Neljä viikkoa enää laskettuun päivään....

12 kommenttia:

 1. Tosi hieno mekko! Kivasti oot keksinyt tuon imetysväkerryksen! Monta kertaa oon sunnitellut, että kun jostain mielikaavasta saisi tehtyä äitiys- ja imetysystävällisemmän. :)

  VastaaPoista
 2. Sinä se vaan jaksat ja ehdit. Ja olet niin upea tuossa mekossa. Siis vanha pussilakana - unbelievable...!

  VastaaPoista
 3. Oi miten hieno mekko, paljon olet nähnyt vaivaa mutta lopputulos on todella kaunis!!! meillä samanlainen kangas lakanakäytössä.

  VastaaPoista
 4. Voi ku ihana mekko! Ja komea maha :)

  VastaaPoista
 5. Ihana mekko ja istuu kauniisti mahan kanssa. Voiko nuin sanoa?!^_^

  VastaaPoista
 6. Kiitos! Tästä tuli kyllä kiva ja kangas minustakin aivan ihana. :-)Juu ja minustakin sopii mulle hyvin, ainakin tuon mahan kanssa. :-D

  VastaaPoista
 7. Kaunis mekko! Tuollainen imetyskelpoinen äitiysmekko olisi ihana käytössä. Kiitos toteutusvinkeistä.

  VastaaPoista
 8. Soma äitiysmekko, ja niin ihanasta kankaasta!! Tuohan mahtaa käydä raskauden jälkeenkin, ellei etuhelma ole kamalan paljon takahelmaa pidempi?

  VastaaPoista
 9. Ole hyvä vaan AnniP! Saa toki puolestani hyödyntää toteutustapaa. Kiva olisi nähdä muidenkin versioita. :-)
  Tiina: Pitäisi mekon mennä mahan jälkeenkin. Helma on ihan vain putkilo eli yhtä pitkä niin edestä kuin takaa.

  VastaaPoista
 10. Kiva mekko! Tuollainen lakana on tainnut löytyä mummolastani :)

  VastaaPoista
 11. mahtava idea imetysmekolle! Itse tuskailin juuri pari viikkoa saman imetysongelman kanssa, ja sorruin ostamaan valmismekon. Mutta tuo olikin niin hyvä idea, että taidampa soveltaa itse seuraaviin juhliin jotain vastaavaa. Loistavaa! :)

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)