8. kesäkuuta 2011

Huh hellettä ja hoitopiste

Voi mikä ihana kesä! Miten tässä malttaa mitään ommella urakalla kun ulkona houkuttelee helle. Katsokaa nyt kuinka Lottis nauttii kesästä uima-altaanaan iso laastipalju. :-)

Ja isommille on sitten vähän isompi allaskin. :-)

Eilispäivä meni vähän hunningolle ompelusten osalta. Mulla oli hiustenleikkuu ja käväistiin siinä sitten muuallakin, niinkuin kirpparilla löytöjä tekemässä. Sain mä kuitenkin Vauvaviikon aiheeseen liittyenkin asioita eteenpäin vietyä. Piirtelin ison läjän kaavoja ja leikkelin osan kankaistakin. Illalla kudoin Helmerin nuttua hyvän pätkän ja sekin on jo yli puolivälissä. En siis eilen saanut mitään valmiiksi asti mutta eteenpäin kuitenkin.

Ja koska nytkään ei ole mitään valmiina esiteltäväksi esittelen teille kaikille meidän hoitopöydän/pisteen.

Hoitopiste sijaitsee meillä kodinhoitohuoneessa. Seinän takana on meidän makkari eli sieltäkään ei pitkä matka hoitopisteelle vaikkapa keskellä yötä ole. Tällaisena hoitopiste palveli myös Lottiksen vauva-aikana. Ihan uusi juttu tämä ei siis ole. Hyväksi ja toimivaksi todettu systeemi. 
Nikkaroimme tuollaisen siirrettävän hoitoalustan puusta ja minä verhoilin sen vanhalla käyttöä vailla olevalla kerniliinalla vahinkojen varalta. Tämä sama alusta oli käytössä jo isompien lasten aikaan, tosin eri paikassa ja eri muodossa. Tähän sitä vain vähän muunnettiin jotta saatiin se tuohon pesukoneen päälle sopivaksi.
Seinällä roikkuu pikkulokerikko jonka myös jo Lottiksen vauva-aikaa varten tein. Kangas on jotain kirpparilta löytynyttä puuvillaverhoa. Pussikossa on takana pahvi vahvikkeena. Sen saa sieltä kätevästi poiskin pesua varten. Pussikon lokeroissa on sitten kaikenlaista pientä tarpeellista tavaraa joiden on hyvä olla lähietäisyydellä.
Pyyhkeet roikkuu pussikon kanssa samassa naulakossa. Toinen niistä on pyllypyyhe, toinen kasvo/käsipyyhe.

Kurkataanpa vielä pisteen yläpuolella olevaan kaappiin. Sieltä löytyvät tietenkin vaipat! Kaappiin ovat jo muuttaneet pikkuruiset vauvanvaipat. Lottiksen vaipat ovat saaneet muuttaa Nalle Puh-laatikkoon olohuoneen puolelle. :-)
Alla on askartelemani avohylly, jolla sijaitsevat villavaippahousut ja pul-kuoret sekä muun muassa vaippapussit.
Kaapissa alimmalla hyllyllä ovat vaippaharsot ja sisävaippoja. Keskihyllyllä taskuvaippoja ja varapyyhkeet. Parit alkuun liian isot villahousutkin ovat sinne näköjään eksyneet. Ylähyllyllä on sitten nauhavaippoja ja muutamia muita vähän reiluja vaippoja ihan pienelle.  
Kestovaippailuasiaan omaan tyyliini voisinkin palata ihan omassa postauksessaan tarkemmin tässä viikon aikana. Saatte tutustua minun tapaani kestovaippailla. Tiedä vaikka se innostaisi muitakin kestovaippailuun. Minusta kun se on niin kivaa! :-D

Vaippaaiheeseen vielä liittyen nappasin kuvan likavaippakorista joka sijaitsee kodinhoitohuoneen toisessa nurkassa. Olennainen osa hoitopisteen lähettyvillä kestovaippoja käyttävälle ja minulle ainakin aiheutti päänvaivaa likavaippojen säilytys kestoilun alkutaipaleella. 
Meillä likaiset vaipat  on ihan vain ilmavassa korissa joka on vuorattu jättityynyliinalla. Hengittää eikä juurikaan haise. Yövaipat saattaa joskus vähän pölähtää jos en ole vaippaa huuhdellut.

Tänään toivottavasti toinenkin postaus tulossa sitten illemmalla kun olen ompelukonetta surruuttanut. Tuo leikelty kangaspino houkuttelee jo kovasti sekin, niinkuin tuo hellekin tuolla ulkona. Melkein 30 astetta lämmintä on täällä Oulun kupeessakin. Nyt kuitenkin kipaisen pihalle hetkeksi ja taidan vähän kasvihuoneessa touhuta. :-)

4 kommenttia:

 1. Mä nakkasin pissavaipat ensin sinältään (imut pois taskusta jne.)kuivumaan oskarinoksalle, josta ne sitten kuivana siirrettiin odottamaan pesua pyykkikoriin.
  Kakkavaipat huuhdeltiin ensin, muuten sama käytäntö.
  Hajua varmaan oli, mutta itse sitä ei enää haistanut, eikä meillä vieraat käyny tuolla alakerran vessassa jossa kuivatus tapahtui.

  VastaaPoista
 2. Ihana hoitopiste!!! Meillä ei tämmöistä ole, vaihdettaan lattialla varmasti, no meillä kertikset...

  VastaaPoista
 3. meillä oli hoitopöytä hetken, ainakin sen pari viikkoa synnytyksen jälkeen kun en pahemmin kyykkimään pystynyt. sen jälkeen poika kasvoi siitä ulos ja vaihdettiin lattialla.

  meillä otetaan imut pois, jos imuna harso sitä löyhytellään vähän, että aukeaa kunnolla. sitten nakataan isoon kannelliseen roskikseen jossa on pussi. siitä pussistahan ne on aina helppo nakata pesukoneeseen. vielä kun se olisi PUL-kangasta olisi hyvä!

  VastaaPoista
 4. Kiva kuulla muidenkin vaippasäilytyksestä. Siihen kun on kovin monta tapaa. kuivatusta en olekaan kokeillut vaikka ilmavasti vaipat säilytetäänkin.
  Tuo pöytä on kyllä kätevä niin ei tarvitse kyykkiä lattialla ja kaikki tarvikkeet ja vesihana on valmiiksi lähellä. Tuohon muuten sopii isompikin vauva. Lottiskin on vielä joskus siinä köllinyt, tosin jalat tulee reunalta yli.:-)

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)