6. kesäkuuta 2011

Turvaistuintuunaus

Aloitetaanpa vauvaviikon väkerrykset tällaisella tuikitärkeällä tuunauksella. Ilman turvaistuinta kun on aika hankala synnytyslaitokseltakaan kotiin tulla. :-D

Sain tällaisen istuimen ystävältäni ilmaiseksi. Se sattuikin oikein sopivasti koska olin juuri ajatellut että uudempi turvaistuin olisi tarpeen entisen reilut kymmenvuotiaan tilalle. Tämä oli puolenkymmentä vuotta uudempaa mallia.
Istuin oli ottanut hometta itseensä varastossa ja kaipasi siis pientä laittoa. Eipä muuta kuin purkuhommiin. Päälliset siis irti ja pesukoneeseen.

Tässä istuimen pehmusteet irrotettuina. Aika reilusti on aurinko päällisiä haalistanut.
Pesukoneessa päälliset raikastuivat ja puhdistuivat kyllä mutta homepilkkuja jäi silti, varsinkin turvavöihin. Enimmät homeet kuitenkin lähtivät ja päätin kääntää turvavyöt vain toisin päin uudistettuun istuimeen niin että pilkut jäivät piiloon. Kestävyyteenhän nuo muutamat homepilkut eivät vaikuta vaan ovat vain esteettinen haitta.

Tällainen istuimesta tuli uudistuksen jälkeen. Ihana retro look! :-)
Istuimen uusi verhoilu on ommeltu vanhoihin päällisiin kiinteästi kiinni. 
Paljon mittailua ja päällisten mallaamista paikalleen vaadittiin ja monta muutosta piti tehdä ennenkuin oli verhoiluun tyytyväinen. Siinä se nyt kuitenkin on. Aika monta tuntia tuohon hommaan sitten menikin mutta sainpas valmiiksi tämän päivän aikana niinkuin oli tarkoitus. Hyvä minä! :-)

Uusi kangas on kirpparilta löytynyttä vakosamettia. Sitä löytyi joskus toista metrin pala ja se meni aikalailla kaikki tämän istuimen verhoiluun. Kangas varmaan on oikeasti vanhaa. Ainakin se on sellaista vanhanaikaisen oloista aika karheaa kapeavakoista vakosamettia joka teki kamalan sotkun kun sitä leikkasi. Helpohkosti purkautuvaakin se oli. Ja joustoa ei kankaassa ollut sitten yhtään.

Tässä ilman nallea näkyy tuo istuimen rakenne paremmin. Tuo sivutörmäystuki tuossa keskellä on siis erillinen osa. Sen ompelin aikalailla entisen mukaan.
Istuinosan ompeli keskiosista ja reunapaloista. Alkuperäisessä olisi ollut enemmän osia mutta yksinkertaistin päällisen osia ja kuroin kuminauhan avulla päällisen napakasti vanhan päälle. Pari laskostakin täytyi vielä lopuksi tehdä että päällisen sai istumaan hyvin. Tarkoituksella jätin päällisen tuollalailla vähän pussittamaan. Helpompi niin ja näyttää minusta kivalta.
Kuomu on irrotettava ja senkin päällystin ihan vain vanhan kankaan päälle. Sisäpuolella näkyy vanhaa harmaata kangasta, ulkopuolella on uusi ruskea vakosametti. Se vilahtaa ainakin tuolla yhdessä ylemmässä kuvassa.

Tässä näkyykin yksi laskos joka täytyi tuohon yläosaan ommella. Toiset  ihan yksinkertaiset laskokset tai on istuimen alaosassa. Eivät vain näy oikein missään kuvassa.

Turvallista matkaa toivottaa testikäyttäjä Nalle!


8 kommenttia:

 1. Minä liotin homeisia turvavyö osia vuorokauden piimässä, jonka jälkeen viel pesin koneessa ja home lähti! :)
  -sani Tikbumsa-blogista

  VastaaPoista
 2. Hieno tuunaus! Minäkin tuon piimävinkin joskus kuullut. Meillä oli tuo sama istuin, tykkäsin ja on kaikenlisäksi testivoittaja, siis tosi turvallinen istuin. =)

  VastaaPoista
 3. Kiitos piimävinkistä Sani ja Heidi. Tuo olikin mulle ihan uutta tietoa. Tuotahan voisikin vielä kokeilla jos vaikka ne loputkin pilkut häipyis.

  VastaaPoista
 4. Minä olen poistanut hometta ja homeen hajua etikalla. Suosittelisin kyllä vielä sinnikkäämpää homeenpoistoa. Homehan on aikamoinen myrkky ja hajukin ällöttävä. En kyllä tiedä, onko tässä tapauksessa mitään oikeaa vaaraa, mutta varmuuden vuoksi...

  VastaaPoista
 5. Hieno tuli! Homehan ei pidä happamasta, etikka ja piimä toimivat varmasti.

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)