13. kesäkuuta 2011

Viis vaippaa

Tänään taas oli kovin touhuinen päivä. Kankaiden leikkelyyn ja ompeluhommiin ehdin vasta illasta. Leikeltyä sain kankaita ainakin vielä toiseen puoleen lisää vaippoja mutta nämä sain valmiiksi asti. Taitavat olla nyt sitten vauvaviikon viimeiset tekoset.

Taskuvaippoja koossa S Kestovaippayhdistyksen kaavalla. Söpösiä pieniä vaippoja. Ylärivin vaipat on 1mil-pulia eli vähän tönkömpää, loput notkeaa br-pulia. Sienikangas tuli vaihdossa Kestovaippainfon kautta. Uusi kuosituttavuus minulle.

Vaipat aukaistuna. Osassa sisäpintana mikro/babyfleece, osassa coolmax. Tarrat kiinnityksenä kaikissa.

Tykään tehdä taskuvaippojen täyttöaukot tällä tyylillä. Niin sisä- kuin ulkokankaaseen teen omat kuminauhakujat selkään. On siisti eikä tuo sisäpuolen kangas tursua selän puolelle niin helposti. 

Näihin kahteen vaippaan tein siivekkeet eri pul-kankaasta. Näin sain kankaat riittämään yhden sijasta kahteen vaippaan. Lisäksi tuovat ilmettä vaipalle kun siivekkeet ovatkin eri kuosia. Siivekkeissä ei edes tuo sauma haittaa vaipan pitävyyden kannalta.

Eri herra Nalle poseeraa tällä kertaa. Hiukkasen tyhjä on tuo vaippa nallen päällä kun ei ole imua sisässä. Voi kun pääsisi jo kokeilemaan oikean käyttäjän päälle.... :-)

3 kommenttia:

 1. Oot kyllä hiukan ahkera ompelemaan!!!

  VastaaPoista
 2. Ihania vaippoja!
  Pul-vaippoja en ole itse tehnytkään, mutta sisävaippaprojektin juuri aloitin. Koukuttavaa puuhaa! :)
  Itsekin olen tuunaillut imsejä samalla tavalla kuin sinä aiemmassa postauksessa. Nyt mietin vielä jos sitä läppääkin vielä tuunaisi, laittaisi jonkun nopeammin kuivuvan/imevän kankaan ihoa vasten...

  Annika

  VastaaPoista
 3. Kiitos Heidi ja Annika!
  Vaippojen ompeluun tosiaan jää koukkuun. Niitä tulee suht nopeesti valmiiksi ja varsinkin nuo pienet vaipat on niin söpösiä. :-) Mun tarttis kans sisävaippojakin jonkin verran ommella.
  Mä mietin kans Imsejen läppien tuunaamista mutta ajattelin hurauttaa vain pinon pieniä lisäimuja jotka laittaa sitten peppua vasten.

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)