17. kesäkuuta 2011

Ihan pikkuruisia

Heti kun sain vauvaviikon lusittua piti kaikkea muuta rästiin jäänyttä hoidella pois ja ompelu on jäänyt vähemmälle. Eilen illalla sain kuitenkin jo edellisten vaippojen kanssa yhtä aikaa leikkaamani sivunepilliset ommeltua loppuun ja nepitettyä. Näistä tuli niin pikkuruisia ja suloisia. Kuvat ei tietenkään kerro sitä pikkuruisuutta mutta ihania ovat.

Taskuvaippoja, matalaa mallia. Aikanaan otin UmmaL:n harkkareista kaavat ja tein Lottikselle vaippoja. Kehittelin sitä sitten eteenpäin ja Lottis ja muutama muukin vaippailija on saanut kaavalla omansa. Nyt kokeilin tehdä samalla kaavalla S-kokoisia. Saa nähdä miten toimivat. Näistä osa menee tuttavan vauvalle käyttöön. Saa sitten käyttökokemuksia muiltakin.
Ovat tosiaan matalaa mallia. Lottiksella jää tämä malli masun alle. Nepit sivussa ja täyttöaukko takana. Kuminauhat on ommeltu kujiin, myös edessä kuminauha.

Sisäkankaana keltainen/ruskea coolmax, oranssi bambu ja raitainen ruskea on bambucollegea. Kaikissa kiinteänä imuna kerros mikrokuitufroteeta ja imua voi tarpeen mukaan sitten lisätä.

Tässä vertailun vuoksi vasemmalla Imse Vimsen nb-kokoinen sisävaippa ja oikealla Kestovaippyhdistyksen s-kokoinen taskuvaippa. Keskellä sitten tämä sivukiinnitteinen pikkuruinen vaippa. Näyttää niin suloisen pieneltä vaikka tuo Imsekin on oikeesti tosi pikkuruinen. Melkein liiankin pieneltä kenellekään... :-)

5 kommenttia:

 1. Oijoi kuin onkin pieniä ja söpöjä!
  Onhan ne vastasyntyneet tosi pikkuruisia, yleensä. Meillä on ollut niin isoja vauvoja, että pelkään ettei imsetkään mahdu uudelle tulokkaalle! :D

  VastaaPoista
 2. Ihania minivaippoja. Laitathan sitten käyttökokemuksia tänne aikanaan? Kovasti toivon, että joku tuttu raskautuisi niin voisi sitten ommella pari vaippaa kokeiluun.

  VastaaPoista
 3. Ekalla visiitillä ja täytyy tulla toistekin. Ihana blogi!

  VastaaPoista
 4. Söpösiä tosiaan ovat Peikkomuori. Meillä ei vauvat ole olleet isoja, imsetkin me ivät ihan mukavan tovin aluksi.
  hmmm: Laitan sitten vaipatuspostauksessa myöhemmin näistäkin vaipoista kokemusta. Kunhan nyt päästään ensin vain kokeilemaan.
  Tervetuloa Tiina! Kiva että tykkäät. :-)

  VastaaPoista
 5. Moikka!
  Posti-Pate toi eilen kirjan ja kortin. Hirmuisesti kiitoksia =)
  Ei taija haitata, vaikka juhannuksena vettä sataiskin,vois vaikka ompeluhommia tehä...=)
  Iloista ja Aurinkoista kesää!

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)