27. toukokuuta 2011

Paitoja itselle tarpeeseen

Edellisessä postauksessa valitin kun ei meinaa ehtiä ommella. No tässä sitä taas ollaan muutaman ompeluksen kanssa. :-D 
Eilen sateli vettä ja pihahommat sai unohtaa. Surauttelin sitten itselleni pari lyhythihaista paitaa tarpeeseen. Mahalla kun on sen verran kokoa että kaikki paidat alkaa olla liian lyhyitä. Nyt pärjätään loppuraskaus näillä. Sain korjattua sen pääntienkin vihdoin tähän paitaan samalla kertaa.

Mulla oli kaavat piirrettynä äitiyspaitaan Ottobrestä 2/08 mutta halusin kokeilla itsellenikin tuollaista kimono-tyyppistä paitaa joten leikkelin paitojen kaavat lennosta. Etu-ja takakappaleet ovat siis kaavasta suoraan, paitsi että lisäsin helmaan reilusti pituutta ja pienensin vähän kaula-aukkoa kun vaikutti niin avonaiselta. Noihin kappaleisiin sitten lisäsin vain jatkumaan hihaosuudet vapaalla kädellä.
Näissä paidoissa on lisätty masuosan pyöristys ja rypytystä sivusaumoissa. Kuvassa eivät näytä miltään mutta istuvat hyvin päälle. Saattaapi olla että masun katoamisen jälkeen jäävät pussittamaan edestä mutta sitten taidan näyttää näille paidoille vähän saksia ja muotoilla uudestaan. Nämä on molemmat tosi kivat kyllä päällä.

Kankaista vaaleampi kukkainen on Myllymuksuilta tilattu, toinen "viivakangas" on tullut Kangastukulta Nanson kilotrikoiden mukana. Kukkainen on paksua puuvillatrikoota, sitä olisi myös saatavana punaisena. Viivakangas on jotain sekoitetta, kevyttä, laskeutuvaa ja mukavan tuntuista päällä.
Resorit molempiin kaivelin kirpparilta löytyneestä ylläriresoripussista. Vähän sellaista ohuempaa resoria ovat molemmat, joustoakin vähän heikonlaisesti. Hyvinhän nuo silti sai istumaan kaulukseen ja hihansuihin.

Tässä ehkä näkyy resoreiden väriä edes vähän. Tosi huonosti kyllä värit erottuu.
Kukkapaidassa on haaleankeltaista tai sitruunanväristä resoria, toisessa taas meleerattua valkoista. Mulla kun ei ollut mitään oikein sopivaa väriä niin päädyin näihin.

Sitten masu...eikun paitaesittelyä. Lilli otti kuvat. Mun tarttis kyllä käydä parturissa ja ilmeetkin mitä sattuu....
Mukavan rento paita, ei ihan tyköistuva vaan vähän sellainen rento. Pituutta mukavasti, ei jää enää masu pilkottamaan. :-)
Ehkä pikkaisen näkee että toi resori on keltaista, ainakin jos oikein kuvittelee...

Tässä näkyykin tuota sivusauman rypytystä. Etukappale oli kaavassa tosiaan muotoiltu kuperaksi masutilan lisäämiseksi. Hyvä kyllä päällä, ainakin mahan kanssa.

Tässä sitten tämä toinen paita. Mukavasti istuu tämäkin. Kuvasta näkee että kangas on lirumpaa ja laskeutuvampaa kuin toisessa paidassa. Hihassa näkyy myös Kettuliini-merkki.

Tässä sitten vielä parannaltu kaula-aukko tähän pilkkupaitaa. Paljon parempi kyllä näin kuin aiemmin.
Rintavarustuskaan ei näytä ihan niin isolta, ehkä. :-D

 Lottis halusi tietysti ängetä vielä kuvaan kaveriksi. Näkyy tässä vähän enemmän tuota korjattua paitaakin. Nyt olen kyllä tuohon paitaan tyytyväinen. Mainasi paita jäädä vähälle käytölle tuon kaulaaukon takia. Nyt pidän sitä kyllä ihan mielelläni.

Viime postauksessa muuten heitin ajatuksen ilmaan "vauvaviikon" pitämisestä. Ajatus muhi eilisen päässä ja taidankin toteuttaa sen. :-) 
Tulossa siis pian ihan vaan vauvamainen viikko jolloin ei muuta kuin vauvamaisia juttuja tehdä. Saanpa nekin sitten valmiiksi eivätkä jää enää roikkumaan. Jospa tällainen teemaviikko motivoisi minua itseänikin reippaasti tekemään vauvajutut valmiiksi. :-)
Muutama juttu pitää kyllä tehdä vielä ennen sitä mutta ensi viikon aikana kuitenkin. Taidanpa arpoakin saman teeman pohjalta sitten jotain.1 kommentti:

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)