17. toukokuuta 2011

Kierrätyspaitoja

Teeppareita Lottikselle.  Kesähän se väkisellä tulee ja kaapissa on kovin vähän t-paitoja. Mutenkin paitoja pitäisi hurautella (tai ostella kirpparilta) lisää kun bodyt jää kohta pois käytöstä kunhan kohta (toivottavasti) kuivaksi opitaan.
Kaikki paidat kierrätetty vanhoista paidoista. Kaavat paitoihin omasta päästä. Kokoa paidoilla 92/98.

Pinkistä sydänpaidasta tuli mekkomaisempi, vihreästä ihan vaan teeppari. Vihreästäki olisin halunnut tehdä tuollaisen mekkomallisen mutta siinä oli värivirheitä ja sain vain normiteepparin. Kankaan virheen takia ompelin vihreän paidan etukappaleeseen myös tuollaisen suikaleen. Melkein voisi vaikka jotkin napit siihen vielä ommella koristeeksi.
Hihat hyödynsin siten että alkuperäinen hihansuun huolittelu jäi paitaan. Rypytin hihan vain reilusti olkapäälle niin että se sopi hyvin pyöriölle. Myös pääntien nappihalkion hyödynsin sellaisenaan. Kiva yksityiskohta.

Näistä lähdettiin liikkeelle. Pari samanlaista paitaa koossa 130. Tuo pinkki on itse asiassa ollut Lillillä käytössä.

Vihreässä tosiaan tällainen virhe. Ikään kuin väri lähtenyt tuosta kohtaa. Toisessakin kohtaa oli samanlaista mutta se jäi leikatessa pois.

Pikkukakkospaita on ihan perusteeppari. Keltainen taas raglanhihainen paita.
Näissäkin hyödynsin hihojen huolittelun. Pääntielle ompelin possupaitaan resorin, pikkukakkospaitaan tein kaitalehuolittelun.

Possupaita ennen. Onlyn xs-kokoinen paita. Tosi hyvässä kunnossa kyllä. Tosi kapea malli.

Pikkukakkospaita. Lasten kokoa, epäsopiva kuitenkin kenellekään. Hyväkuntoinen ja laadukkaan oloista paksua trikookangasta.

Possupaidassa muuten tällainen juju. Selkäpuolelta löytyy possun takamus. Tämän takia sen oikeastaan silloin joskus ostinkin. Hauska!

Neiti aloitti poseerauksen ihan nätisti. Hihoista tuli kivat eikä tuo kaitale tuossa rinnassakaan hyppää silmille.

Pinkki versio sitten. Tästä tuli kyllä kivempi kuin tuosta vihreästä. Vihreässä jouduin muokkaamaan pääntietä uudestaan leikkaamisen jälkeen pienemmäksi, tässä se onnistui kerralla ja tuli siistimpi. Istuu paremmin yläosasta.


Neiti innostui tämän paidan kanssa vähän tanssahtelemaankin. :-)

Pikkukakkospaidan kanssa sitten vähän irvisteltiin. Kiva tämäkin. Punainen resori piristää muuten niin kovin tummaa paitaa.

Ja viimeisenä possupaita. Nyt alettiin sitten jo oikein touhuamaan. Kasteluhommat kiinnostaa kovasti.
Tämä paitaa istuu oikein mukavasti ja taisi olla neidistäkin kiva. Ainakaan ei saanut riisua sitä kuvauksen jälkeen pois. :-) Oranssi pääntieresori sopii kivasti kokonaisuuteen.

Selässä vilkkuu sitten se saparo. Nöf nöf vain kaikille. :-)

3 kommenttia:

 1. Kivat paidat, pikkukakkosen paita on kyllä valloittava!!!

  VastaaPoista
 2. Ihanat! Varsinkin tuo pinkki on ihan hurmaava ja possu on kyllä superhauska. Kierrätysompelusta tulee kyllä ainakin itselle aina niin hyvä mieli, kun saa puoli-ilmaiseksi jotain uutta ja ihanaa! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitti kewa ja Annika!
  Kierrätysompeluissa kieltämättä on oma viehätyksensä ja haasteensa. Sydäntä lämmittää kun saa jonkin vaatteen uudelleen käyttöön ainakin melkein vaivan palkalla. Mulla vain tahtoo noita kierrätystä odotavia aihioita kertyä vähän liikaakin. Nytkin pussillinen tuolla odottais.... :-)

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)