2. toukokuuta 2011

Kevätpörriäinen

Tänään vietettiin oman kylän kerhon naamiaisia. Tälläinen kevätpörriäinen surrasi paikalle. Lottis oli olevinaan siis mettinen. Paidan hurautin edellisiltana pikaisesti.

Paita on kierrätyskamaa. Tästä lähdettiin liikkeelle. Kirpparilta joskus jo kauan sitten löytynyt kelta-ruskearaitainen paita joka on muotoutumistaan pienen paidaksi odottanut jo luvattoman kauan.

Koristukseksi paitaan ompelin ruskeasta piparikukkajoustiksesta leikattuja kukkasia sinne tänne. Jotain pikku piristystä kun oli paitaan saatava. Väritkin sopi niin hyvin yhteen. 

Tässä paita edestä. Hihaankin yhden kukkasen ompelin. Kaavaan katselin mallia White Rabbit paidasta, se kun oli koossa 86 jo valmiiksi piirrettynä kun taannoin tein sienipaidan. Hieman isonsin vain paitaa. Hihat pidensin reilun pitkiksi. Helman tein myös niin pitkäksi kuin aihiosta vain sai, mahdollisimman reiluksi siis, menee hyvin leggareiden kanssakin. Helman käänteen hyödynsin sellaisenaan, helmassa myös Kettuliini-merkki. Hihoissa ja pääntiellä leveä resori, hihoissa napakasti venytettynä että istuu ranteeseen mukavasti. Kokoa tässä paidassa siis 92/98.

Takaa näyttää tältä. Sielläkin on pari kukkasta.

Hihansuut ja kaulus näkyy tässä. Resori siis väriltään tummaa ruskeaa. Hihojen resori istuu mukavasti Lottiksen ranteeseen ja kokoaa hihan vaikka hihassa reilusti pituutta onkin.

Tässä näkyykin tuo hihojen reilu pituus, samoten helman pituus. Kiva reilun pitkä paita joka menee kyllä pitkään.
 Alaosana muuten Metsoloiden mustat villalegginsit, päässä pörriäisellä pikaisesti mustasta leveästä kuminauhasta, piipunrassista ja puuhelmistä askarreltu panta. Pitäähän mettisellä sarvet olla! :-)

Siipiä piti esitellä. Ne on Lilli joskus itselleen ostanut ja nyt ovat Lottiksen käytössä. Välillä ollaan sitten keijukaisia. :-)

Tuossa vielä nuo selkäpuolen kukkaset. Värit tässä kuvassa on lähinnä todellisuutta.

5 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, kivasti piristää nuo kukat ja nuo sarvet ovat loistavat. Mahtava kokonaisuus.

  VastaaPoista
 2. Ihana pörriäinen. Paita on todella hieno ja kukat piristävät raitakuosia mukavasti. Pitääpä pistää korvan taakse idea.

  VastaaPoista
 3. söpö pörriäinen :) Hieno kokonaisuus

  VastaaPoista
 4. Kiitos kovasti! Pöriäinen tykkäsi kovasti itsekin ja haluaa sarvet päähänsä vähän väliä. :-D

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)