25. toukokuuta 2011

Väriä, siirtokuvia ja superloonia

Tulipas raflaava otsikko. Kertoo kuitenkin kaiken tämän postauksen aiheista. :-D
Mä en ole mikään valkoisen suuri ystävä. Niinpä päädyin värjäämään ison kasan harsoja ja vähän muutakin valkoista. Värjäsin siis Dylonin pesukoneväreillä. Näistä osa on ollut jo tovin värjättyinä. Nyt sain kaikki värjättyä ja laitan ne tänne yhdellä kertaa. Kokeilin myös silitettäviä siirtokuvioita osaan vaatteista.

 Harsot on tulokasta varten pukluharsoiksi ja pyllynalustoiksi. Erottaa sitten niistä "paremmista" vaippaharsoista. Lottista varten ostin kuvioharsoja tuohon käyttöön mutta nyt ajattelin värjätä kun sain vielä pinon harsoja lahjoituksena.

 Lisäksi värjäytyi pino valkoisia/vaaleita vauvanvaatteita. Tässä koko läjä. Kuvasta puuttuu yksi kauluspaita, jonka värjäsin Lottiksen mekkoaihioksi. Unohtui mokoma kuvasta.

Bodyjä ja paitoja. Osa ihan pientä vauvakokoa, osa isompia ja menevät kaappiin odotamaan.

Tässäpä lähikuvaa noista siirtokuvista. Nämä on siis sellaisia pehmeäpintaisia siirtokuvia. Ostin näitä Hanhelista. Siellä oli sellaisia pusseja joissa oli joko sydämiä tai tähtiä erilaisia. Silitelin sitten niitä näihin kiinni. Vaikka meille onkin poika tulossa laitoin noita sydämiäkin. Minusta ovat söpöjä. 
 Kerran aiemminkin kokeilien näitä silitettäviä kuvia mutta silloin ei oikein kiinnitys meinannut onnistua. Nyt silitin kovalla puualustalla nuo kiinni niin tarttuivat kerralla hyvin. Jostain tuon vinkin olen bongannut. Kivoja ovat kyllä ja saa helposti piristystä vaatteeseen.

Lakkeja. Taitavat olla äitiyspakkauksen sellaisia. Tuohon pipoon ajattelin vielä jotain piristykseksi laittaa. Olisikohan mahdoton ajatus ommella pieniä nappeja tuohon pipon kaksinkertaiseen alaosaan? Eivät siten painaisi pientä ja näyttäisivät kivalta.

Muutamat puolipotkarit ja pikkupöksyt. Nuo lyhytlahkeiset on oikeen hauskat. Jos oikein hellettä tulee niin ihan varmasti ovat käytössä.

 Paita Lottikselle ja body Helmerille tarttuivat mukaan Prisman alennusrekistä. Hintaa taisi tulla molemmille jotain 4 €. Sikahalpoja siis. Ei kyllä itse ompelemalla ainakaan halvemmalla pääse.  Laitoin noihinkin vain nuo silityskuvat piristykseksi.

Lottiksen paitaan laitoin selkäpuolelle niskaan myös yhden tähden.

Lopuksi se superlooni. :-)
Mies toi töistä mukanaan tällaisen. Hurjan iiisooon palan superloonia. Oli ollut jossain paketissa pehmusteena. Lapset ihastui tähän heti. Nyt sitten vain mietin mitä tuosta tekisi. Päällystäähän se pitää mutta tekisiskö siitä jonkun eläimen vai ihan vain päällystäisi ja tekisi vaikka taskuja ympäriinsä. Ehdotuksia otetaan vastaan. :-) Hauska tuo on ainakin.
Kokoa superloonipalalla noin 60*40*40.  Tämä ei ole mitään superjämäkkää eli ei varmaan kannata leikata tähän reikiä tai aukkoja ainakaan. Ja millä sitä saisi leikattua edes siististi?

Palan päällä voi ainakin ottaa vaikka nokoset. :-)

7 kommenttia:

 1. Tuosta saisi hyvin tehtyä pomppuhepan jollaisen muistan omasta lapsuudesta. Eli siis sellainen L-mallinen kappale, jossa kokea osa on hevosen pää ja selkäosassa istutaan. Sellaiseen törmäsin jossain blogissa hetki sitten ja olisi ollut mukava sellainen tytöllekin tehdä. Valmiin aihionkin löysin, mutta hintaa oli tuon kokoisella palalla noin 40 €...

  VastaaPoista
 2. Ompas kivan värisiä värjäilyjä.

  Tuosta sais hyvin sellaisia palikoita, paloittelee pienemmiksi kuutioksi ja kolmioiksi.
  Mä olen käyttänyt sähköleipäveistä superlonin paloittelemiseen, on kuin tehty siihen hommaan. =)

  Palikat päällystää sitten kivan värisillä kankailla, tai palikathan voisi päällystää leikkaamalla yhdestä isosta kankaaseen painetusta kuvasta palasen jokaiseen palikkaan, jotka voi sitten palapelin tavoin kasata taas isoksi kuvaksi...
  Hitsi, nyt alko sormet syyhyämään, mä haluan kanssa superlonia!!! =D

  VastaaPoista
 3. Kivat värjäykset, meilläkän ei ole valkoisia harsoja;)

  VastaaPoista
 4. Meillä puolestaan kaikki harsot on ehdottomasti valkeita. ;) Kuten vähän kaikki muukin.

  Minä päällystäisin tuon palikan tuon kokoisena, vaikka latenhuoneen istuinpalliksi. Sivuun vaikka pari taskua, joihin voi sujauttaa kirjan tms.

  VastaaPoista
 5. Vau mikä superlooni pala :D
  Jossainblogis (nyt tähän hätään en muista missä) oli tehty muistaakseni lampaan mallinen ja oli kyl hieno!
  Mut varmasti ihan noinkin päällystettynä tulee mieluinen :)

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia vinkeistä! Hyviä ideoita tulikin. Pitää vain nyt päättää mitä toteuttaisin. :-) Sähköistä leipäveistä en omista, saa nähdä pitääkö laittaa hankintalistalle ihan vaan että saa superloonia leikellä. :-D

  VastaaPoista
 7. Haaveilen kanssa värjäysprojektista, kun äitiyspakkaus sisälsi niin kauheasti väritöntä valkoista ja vaaleaa, piti vähän kurkkia mitä muut ovat saaneet aikaiseksi! Kivalta näyttää, ehkä mäkin uskallan. :)

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)