16. syyskuuta 2011

Apilaista itselle ja vähän kukkasia :-)

Ihanan aurinkoinen päivä. :-) Ulkoilun ohessa sain kuvattua viimeisimmän ompelukseni. Arvaatteko tästä kuvasta?

No entäs nyt sitten?

Jep. Hupparitakki itselle joka on ollut aikeissa tehdä jo alkukesästä mutta aina jäänyt muiden hommien jalkoihin. Nyt otin itseäni niskasta kiinni ja toteutin sen. Hyvä minä!
Kangas on kakkoislaatuista Metsolan apilaa jota sai alennushintaan. En ole kyllä itse tästä kankaasta löytänyt mitään kakkoslaatuista. Lottikselle tein kesähousut tästä eikä ole pesuissa mennyt miksikään. Hyvä ostos siis.
Kaava uusimmasta Ottobre Womanista vähän muunnellen. Malli Saturday Chilling oli lehdessä ommeltu velourista, siinä oli vetoketju ja helma lyhyempi. Noiden muutosten lisäksi muokkasin vielä huppua hiippamaisemmaksi. Kiva kaava. Olisin voinut kyllä tehdä kokoa pienempänä, tämä oli vähän reilu kun ekan kerran sovitin. Tein reilummat käännökset nappilistoille ja sillä sain vaatteen istuvammaksi. Seuraavan ompeluksen itselleni tuosta lehdestä teen kyllä sitten kokoa pienempänä.

Hupparin sivusaumoissa on kivat taskut. Oikein käytännölliset ja kivan näköisetkin. Syvyyttä taskuilla ihan helmaan asti. Hihansuut tein apilakankaasta resorin sijaan.

Nauhanpätkän ja Kettuliinin ompelin nappilistan alareunaan. Nappeja on neljä tuolla yläosassa. Alaosa saa jäädäkin auki.

Huppuun en ole ihan tyytyväinen. Kooltaan se on aika iso ja painavakin, varsinkin kun muokkasin sitä vielä isommaksi kun tein hiippamaisen hupun. Resori hupun reunassa jäi vähän lörpöttämään. En jaksanut purkaa sitä. Menee kyllä noinkin. Resori on muuten Hanhelista, violetti/valkoista raitaresoria. Samasta putiikista on myös trikoinen vuorikangas huppuun.

Huppu päässä. Tuossa näkyykin tuo reunan lörpötys paremmin. Kun huppu on päässä sen hiippamaisuus ei kyllä pääse oikeuksiinsa. Huppu alhaalla näyttää paljon paremmalta.
Huomatkaa pussit silmien alla.... Hemmis on nukkunut pari huonompaa yötä ja äiti on väsynyt. :-(
Nämä kuvat on sitten vähän keikallaan, ilman apulaista kun otin kuvat ajastinta apuna käyttäen.
Hihat sopivan pitkät minun makuuni, istuu ihan mukavasti päälle. Tykkää tuosta napituksesta vain yläosassa.
Joku roska on linssissä, siksi tuo tuhru näissä kuvissa. Soriii.

Takaa näyttää tältä. Huppu on ihan kiva kun se on alhaalla. Tykkään kun se ulottuu tuonne melko alas.

Takut löytyy sivusaumasta ja ovat mukavan tilavat.

Lottis änkesi kaveriksi viimeiseen sovituskuvaan. Vähän sivuprofiilia, tai sinnepäin...

Tässäpä arvontavoitto jonka voitin Ikuisen vauvakuumeen arvonnasta. Kiitoksia kovasti siihen suuntaan!
Lottis ihastui kovasti ruokalappuun. Vaippa jää jemmaan odottamaan Hemmiksen kasvamista.

Lopuksi vielä pari kuvaa kelloköynnöksestä jonka keväällä laitoin siemenestä kasvamaan. Se on kovin hidaskasvuinen ja epäilin ettei se ehdi ollenkaan kukkia. Voi ihmettä kun siellä komeasti kukkiikin nyt kokonaista kaksi isoa kukkaa ja kolmas on vielä nupulla.  Yksi on tuollainen violetinsävyinen ja kaksi valkoista. Köynnöksen lehdet  ovat jo ottaneet syysväritystä itseensä. Aika viime tingassa kukat siihen siis ilmestyivät. :-)

Kukkakuvien myötä kiitoksia myös Red Dragonille jolta sain tunnustuksen. Vastailen kysymyksiin kunhan tässä ehdin. Nyt täytyy rientää Hemmistä hoitamaan. :-)

7 kommenttia:

  1. Mahtava takki!Täytyy varmaan kokeilla itsekin tuollaisen tekoa :)

    VastaaPoista
  2. Hieno huppari. Mukava kun viitsit esitellä sen noin tarkkaan. Syysaurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Tosi upea takki!!! minusta ei ole onneksi kukaan ottanut kuvia, olis aika kamala näky kun meillä 3 viikkoa ei ole ollut vielä yhtään hyvin nukuttua yötä....pandakarhu;)

    VastaaPoista
  4. Onpa kiva! Tuo ruskea apila on kyllä aika mukavaa kangasta!

    VastaaPoista
  5. Ole hyvä, tunnustuksesta.

    Tosi kaunis huppari!

    VastaaPoista
  6. Tosin kivan mallinen takki! Ja ihanan setin oot voittanut, pitäis meillekin ommella vaippoja tuosta kankaasta :)

    VastaaPoista
  7. Kiitos kovasti! Mieluinen tuli tästä ompeluksesta. Ruskea apilakangas säväytti heti kun sitä tuli saataville ja itselle siitä oli jotain ommeltava. Vihdoin sain aikaiseksi. :-D

    VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)