7. maaliskuuta 2012

Sydämiä ja tähtiä

Itselle ja pienimmälle jotain. Nämä on olleet jo tovin valmiina ja pyykissäkin jo. Kuvista näkeekin että ovat ryppyisiä. Mä oon niin kovin laiska siittämään mitään. :-)

Itselleni ompelin vähän fiinimmän imetyspaidan. Tämän tein niihin ristiäisiin itselleni yläosaksi joihin sen mekkobodynkin. Mullako muka hitaasti päivittyy tekeleet blogiin... :-D
Kangas JNY:n sydänjerseytä, kaava oma viritys. Ja juu, olis pitänyt tehdä koeversio ensin. En ole ihan tyytyväinen ja ekan sovituksen jälkeen piti  keksiä hätäratkaisuja.
Mulla oli päässä pinttymänä tuollainen kietaisumallinen pääntie. Sellainen siis piti tehdä. Etumuksen yläosa menee ristiin ja rajoittuu sivusaumoihin. Alareunat kietaisukappaleissa on kantattu resorilla yhteen. Kietaisuosa on siis "irtonainen" osa tuossa paidan etupuolen päällä. Etupuolen alaosa ulottuu kainaloon asti ja yläreuna pilkistää paitaa päällä pidettäessä kietaisuosan alta. Kuvaan en saanut sitä näkymään vaikka koitin asetella. Ideana hyvä mutta toteutus vähän tökki.
Ensinnäkin, yläosan alareuna jäi ompelun jälkeen lörpöksi vaikka yritin sen isolla diffillä peitetikkikoneella ommella. Piti keksiä hätäratkaisu ja ujutin resorikanttauksen sisään kuminauhan tekemään reunan napakaksi.
Paita olisi saanut olla yös napakampi ja istuvampi. Nyt tuo kietaisuosa vetää sivusaumaa kurttuun rumasti (varsinkin kun siellä on nyt se napakka kuminauha) ja se häiritsee minua suunnattomasti. Otin ekan sovituksen jälkeen sivusaumoista reilusti sisään mutta silti se vetää kurttuun. Toimiihan paita siitä huolimatta mutta ulkonäköhaitta se on.
Hihatkaan ei menneet ihan nappiin. Liian lyhyet hihat ja löysät hihansuut. Hihat istuu olalta kyllä ihan mukavasti.
Kaikenlaista pientä tässä jäi siis hiertämään. Toimiva paita tämä on kuitenkin. Imetyspaitana toimii vallan mainiosti. Pientä fiksausta kun tekee niin tästä tulee ihan mainio paita. Saa nähdä innostunko uudestaan kokeilemaan imetyspaidan tekemistä. Helpommalla pääsis kun tilaisi suosiolla Maitotyttö-paidan. Mullahan onkin jo yksi ihana sellainen. :-)

Tässä kurkataan luukun alle. Alaosan yläreuna on rypytetty kanttaukseen.

Pienimmälle body. Kaava sama tuttu nappilistabody eli Bert Ottobrestä 1/12. Nappilistassa tällä kertaa kam-nepit. Ylin neppi keltainen ja loput vihreät.

Sovitusta. Nyt näkyy tuon Alaosan yläreuna tuolta v-aukosta.

Sivusta näyttää tältä. Hiha istuu huvin olalle. Kun vain hihat olis vähän pidemmät...

Lähikuvaa imetysluukusta/kietaisuosasta. Kuminauhan ansiosta alareuna istuu napakasti rinnan alle.

Raotetaan vähän luukkua. :-D

Tässä se ärsyttävä sivusauma. Eihän tuota varman moni edes huomaa mutta se häiritsee kun sen tietää. :-(
Kauheet selkäläskit muuten, koittakaa olla huomaamatta...

Bodystä pienimmän päällä ei tällä kertaa tämän kummempaa kuvaa. Samanlaisia olen tehnyt jo muutaman ja tämä on ihan samanlainen malliltaan kun aiemmat. Poika väsähti ennen kuin ehdin kuvaamaan. Kuvassa bodyn kaverina aika ihana retrotyyliset Tutan potkarit. Ihanat. Kiitoksia pojan kummille näistä. :-) Kehto alkaa pojalle jäämään pieneksi niinkin kuvasta näkyy. :-D

2 kommenttia:

  1. Kivannäköinen imetyspaita! Mun mielestä nuiden imetyspaitojen teko on haastavaa juurikin, että mallista saisi toimivan kaikilta osin :D Hyvännäköinen tuo sinun tekemäsi :)

    VastaaPoista
  2. no ei kyl käyny mieleskään et paidas ois ollu joku "virhe" ku sen siun päällä näin :)

    VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)