31. elokuuta 2012

Väriä pintaan


 Värjäysmania valtasi mieleni, joten väriä kaupasta hakemaan, pari metriä mustavalkoista salmiakkia napsuttamaan ja kankaat värjäytymään. Tällaisia niistä tuli.

 Hemmis ehti assistentiksi kuvaan. Repun ja paidan värjäsin kankaiden lisäksi. Reppu oli haljun vihertävän keltainen ja siitä tuli kivan kirkkaan vihreä. Lottis on sitä kannellut nyt pari päivää. :-) Paita on Metsolan ja löytyi kirpuilta hintaan 2€. Punaista apilakangasta mulla ei ollut ollutkaan. Laitoin senkin värikylpyyn ja apilat värjäytyivät oranssiksi. Tuli oikein kiva. Vähän tuota paitaa pitää tuunata kun hihansuut ovat kuluneet. Siitä tulee juttua kunhan saan tuunattua.

 Värjättyä salmiakkia. Näistä tuli kyllä erittäin herkullisia, ihan kuin karkkeja. Tilasin pari metriä Hannan kankaasta ja kangaspinossa mulla oli ennestäänkin yksi haalaripala ja toinen Leepertin paitaan varattu pala. Mulla alkoi jo mielikuvitus kovasti laukkaamaan näiden kanssa että mitä näistä tuleekaan....

 Tässä pitäis näkyä noi värikoodit mutta eihn ne mihinkään tuosta kuvasta näy. Käytin Nitorin värejä muuten paitsi tuo vihreä on Dylonin kun Nitorilla ei tuollaista kivaa kirkasta vihreää ollut. Sävyt siis Mandarin (oranssi), Turkos (turkoosi), Petrol (petrooli, mun suosikki), Fuchsia (pinkki) ja Tropical Green (vihreä).

 Oranssiin kylpyyn hyppäsi myös liikennemerkkejä ja keltaista harmaantunutta apilaa. Jättipallot värjätty petroolilla ja alunperin punainen apilakangas turkoosilla.

Tässä vielä apilat lähempää. Nämä värjäsin testimielessä enkä ollut lopputuloksesta ollenkaan varma. Keltaisesta apilasta tuli aika hauska kun kangas värjääntyi oranssiksi ja siinä näkyy vaaleamman oransseja apiloita. Punaisen värjäääntyminen turkoosilla oli iso yllätys. Odotin selvää violettia mutta punainen värjääntyikin melkein ruskeaksi. Se on sellainen mustikkaan vivahtava rusehtava. Hankala kuvata väriä sanallisesti.

12 kommenttia:

  1. hei tosi hauskoja! tykkään tosi paljon tosta liikennemerkkikankaasta tolleen värjättynä :)

    VastaaPoista
  2. hyvin onnistuneita värjäyksiä, tosi herkkuja:)

    VastaaPoista
  3. Tosi ihania! Tykkään erityisesti apiloista!

    VastaaPoista
  4. Ihania! Varsinkin tuo punainen apila ja turkoosi salmiakki. nam. Itselläkin samoja kankaita oottelee värjäystä! :)

    VastaaPoista
  5. Aikas mageita ;-). Miten näissä pysyy värit? Päästävätkö pestessä hirmuisesti? Joskus muinoin jotain (puuvilla)kankaita värjäsin muttei niissä pysyneet värit kunnolla vaikka ohjeen mukaan tein jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon värjännyt aiemminkin esim. harsoja ja niissä on väri pysynyt tosi hyvin vaikka niitä pestään tosi usein 60 asteessa.
      Tosin nyt ekaa kertaa Nitoria käytin että miten lie Nitor pysyy, Dylonit on pysyneet hyvin. Eivätkä nuo aiemmin värjätyt oo päästäneet edes väriä.

      Poista
  6. Täytyypä kokeilla itsekin värjäämistä.

    VastaaPoista
  7. Vaan ompahan tosi kivan näköisiä kankaita sulla nytten!
    Ihanan värikkäitä!

    VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)