17. lokakuuta 2012

Turvallista matkaa!

 Eli irtopäällinen turvaistuimeen. Hemmis on tähän asti tungettu tähän ihanaan verhoilemaani vauvankoppaan automatkoiksi mutta kylmempien kelien tullessa on pakko siirtyä isompaan istuimeen kun paksumpaa kampettakin pitäisi sopia päälle. Lottis pääsi säädettävään selkänojalliseen istuimeen ja Hemmis sai Lottiksen vanhan istuimen käyttöönsä. Päällinen istuimessa oli niin rispaantunut että päätin tehdä irtopäällisen siihen. Samalla lisäsin penkkiin vähän pehmustetta. Jo aiemmin olen päällystänyt kertaalleen tämän kiinteästi alkuperäiseen päälliseen ommellen. Tällä kertaa tein tällaisen helpommin irrotettavan version.

 Kankaaksi kaivoin kangasvarastosta joskus kirpparila löytynyttä Ikean tukevaa puuvillaa jota oli juuri sopiva pala. Kaavaa mulla ei tähän ollut, leikkasin kankaan pituussuunnassa kahtia ja ompelin yhteen. Sauma tuli tuohon selkänojan ja istuimen kulmaan. 

 Kovin homma oli ommella kaikki kahdeksan vyönreikää. Loppu olikin helppoa.

 Päällisen reunassa on kuminauhakuja ja luonnollisesti kuminauha siellä sisällä. Päällistä en muotoillut kovin tarkkaan, pyöristelin vain kulmia ja kuminauha kerää sitten löysät pois.
Selkänjan ja istuimen ulkonurkkaan ompelin molemmille puolille nauhat joilla kiristin päällisen  siististi istuimen ympärille. Vanhaa päällistä kurkkaakin tuolta vähän.

Tässä näkyykin nuo nauhat joilla päällinen on sidottu paikalleen.
Tästä tuli ihanan pirteä. Kyllä kelpaa auton kyytiä ottaa. :-)

7 kommenttia:

 1. Oletko selvittänyt kuinka turvallista noita turvaistuimien kankaita on uusia? Itsellänikin on yksi kaukalo johon olisi hyvä tehdä uusi päällinen jotta sen voisi myydä, mutta olen saanut sen käsityksen että noita kankaita ei saisi uusia eikä tehdä irtopäällisiä.
  (eivät vissiin ole sitten paloturvallisia tms. tms.)
  vai onko kyseessä vain turvaistuin firmojen rahastus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti noiden päällystämistä ei suositella. Mulle on lastentarvikeliikkeessä tultu sanomaan asiasta kun tuo kaukalo oli mukana. Ja juurikin tuo paloturvallisuus ilmeisesti on se syy.
   Omalla vastuulla toki saa tehdä mitä vain mutta myyntiin ei varmaan kannata. En tiedä sitten kun on olemassa sellaisia palonsuojaspraytä että voiko sitä noihin käyttää.
   Mä halusin päällystää kun muuten istuin on käyttökelpoinen mutta kankaat vain rumasti rikki.

   Poista
 2. Oi onpa hieno! Mulla on käynyt sama mielessä, mutta en ole saanut aikaiseksi.. ehkä vielä joskus. :)

  VastaaPoista
 3. Menee vähän hölpötykseksi mutta ite oon miettiny tuota paloturvallisuusasiaa kans ja aattelin sen sitä kautta kun eihän muksulla oo palosuojattuja vaatteitakaan autoillessa niin tuskin joku turvaistuimen kangaspäällinen hirvittävää riskiä aiheuttaa..(varsinkin jos hieman miettii kangasvalintaa(ei ehkä mitään keinokuitua kannata laittaa..))
  Tarkotus oli turvakaukaloon ommella päällinen mutta se nyt on jäänyt pelkälle suunnitteluasteelle.

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)