18. helmikuuta 2010

Vaippoja, versio 2

Oman vaippamallin kehittelyä, osa 2. Kaksi kosteussuojallista taskuvaippaa ja kaksi joustofroteista sisävaippaa. Jatkokehitin edellisen kokeilun kaavaa hieman. Taskuvaipat ja toinen sisävaippa ovat samalla kaavalla, toinen sisävaippa ihan omalla yksinkertaisella uudella kaavalla.

 
Tässä kaikki neljä vähän paremmin näkyvissä. Tuo näpsykiinnitteinen on uusi vaippamalli, tarkoituksena saada aikaan malli, joka säästää kangasta ja on helppo tehdä. Nuo kolme muuta eroavat ensimmäisestä versiosta niin, että takaosa on korkeampi ja kuminauhat on ommeltu saumanvaroihin, myös takana, kun ekassa versiossa oli röyhelöt. Taskuvaipoissa täyttöaukko on edessä. Kiinnityksenä oranssissa nepit ja ompussa tarrat. Sisäkankaani ompussa mikrofleece ja oranssissa coolmax. Edessä oleva täyttöaukko oli kätevä nepitettäessä, sai koko homman tehtyä yhdellä kertaa lopuksi. Sisävaipassakin on nepit. Neppien välejä sai kyllä hiukan mietiskellä ja varmaan saa vielä parantaa. Tuossa sisävaipassakin laitoin nepit vasta lopuksi ja ne tuli siis ihoa vasten, toisin imu on siinä edessä niiden päällä. Testivaippa mikä testivaippa.

Tässä vielä "avauskuva". Tuon näpsyvaipan imu ei ole aivan optimaalinen, tuollainen teräväkärkinen ei oo hyvä, täytyy muuttaa sitä. Samoin tuo samainen vaippa on aika leveä ja kavennan sitä seuraavaan versioon. Muut vaipat istuu aika hyvin, ajattelin niitäkin kaventaa pepunpuolelta vähän, varsinkin tuo sisävaippa on aika leveä takaa ja kaikki kuoret ei meinaa sen päälle ylettää. Malli muuten vaikuttaa aika hyvältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)