10. kesäkuuta 2010

Pirtsakka setti

Pirtsakankeltainen haalari ja keltavihreä paita valmistuivat jo eilen mutta tänään vasta tänne ehtivät. Molemmat joustofroteeta, viidakkokangas trikoota. Huolittelut ruskeaa resoria.Tasku ja ikkuna ovat viidakkotrikoon jämäpalat tästä paidasta. Kaava haalariin on Ottobrestä 1/05, koko 86. Lisäsin siihen vain tuon taskun omasta päästä.  Paita on omasta päästä ja koko sopiva Lottikselle eli 80/86. Lähtökohta paidalle oli tämä kaava, muutin vain paitaa ei kietaistavaksi ja laitoin tuohon raglansaumaan nepit pukemista varten. Vähän jäi parantamisen varaa, vähän kapoinen tuo paita on ja nuo nepit jäi jotenkin huonosti tuohon mielestäni. Olis varmaan pitänyt sittenkin laittaa ne tuohon kaitaleen päälle. Pitäis hommata metallineppipihdit  niin sais huomaamattomilla neppareilla kiinni.
Haalareista tuli aika sopivat. Niiden lahkeet ovat vain vähän pitkät. Paita on just soppeli. Paljon tuosta paidasta ei näykään tuon haalarin kanssa pidettäessä. Ihan keltainen lapsi. Paitaa kyllä tulee varmasti käytettyä ilman haalariakin niin näkyy tuo kuvakin paidassa (ja vihree väri). Tuosta paidasta tuli ompeluvaiheessa mieleen ihan Brasilia mutta kummasti ruskeat resorit rauhoitti kokonaisuuden. Meinasin jo että alan purkamaan kun yhdistelmä oli jotenkin niin.... Brasilia. Onneksi tein loppuun :-)

1 kommentti:

  1. Voi kun toinen on suloinen. Mukava, kun on kuva myös vaatteet puettuna. Ihanat ovat. Odottelen sunnuntaita..mies lupasi minulle kokonaisen ompelupäivän. Jee

    VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)