14. kesäkuuta 2010

Kirjallista inspiraatiota

Oih voih ja lääh. Niin ihania (kirjallisia) löytöjä on tullut nyt muutamien kuukausien sisällä vastaan että täytyy tännekin laittaa näitä ihanuuksia. 
Kestovaippainfon myydään-palstalta bongasin nämä kansiot Tee itse-lehtiä vuosilta -75-76. Ihan täysiä kansioita ja mukana paljon muutakin kuin vain ompelujuttuja.

Nämä löytyivät Oulusta erinäisiltä kirpareilta. Pari Suuri käsityö-lehteä vuodelta -74. Tuossa yllä pari "oikeaa" kirjaa. Toisessa aikuisten vaatteita, toisessa lasten. Tuon lastenvaatekirjan kanssa kävi niin hassusti että ostin sen ihan innoissani ja kotona vasta huomasin että kaavat puuttuu. Onneksi kirjastot ovat olemassa ja nyt mulla on ne kaavatkin kun muutaman illan kulutin kopsaamalla niitä kirjaston kirjasta itselle. Pari Muotimuksu-lehteä tarttui mukaan myös vaikkeivat kovin vanhoja olekaan.

Käsityökurssi-kansio. Ihania kuvia ja kaavatkin on mukana ainakin osaan kansion ohjeista. Täältä löytyi muuten ohje kantoreppuun seitkytluvulta. Ihan pätevän näköinen kuvassa ja ergonominen asentokin. Haalarin irtokaava koossa 92. Saa tuollaisen kivan liivimekonkin samoilla kaavoilla.

Ja sokerina pohjalla....pahvilaatikollinen Suuri käsityö-lehtiä suoraan 70-luvulta. Nämä on vaan lainassa hyvän ystäväni äidiltä.Hän kun on tilannut ko lehteä sieltä asti. Mukaan on eksynyt myös vanhoja Kaks plus-lehtiä, Me naisia ja muutakin. Kaavoja on iso pino irrotettuina. Niissä onkin homma ruveta etsimään oikeaa kaavaa hyvän ohjeen lehdestä bongattuaan.

Oih ja voih kun näitä selaa. Inspiraatiota kerrakseen!

5 kommenttia:

 1. Niiiin... Kumpa vain tosiaan ehtisi tekemään kaiken kivan, mitä lehdistä ja kirjoista löytyy... =)

  VastaaPoista
 2. Hyvää kamaa ! :)
  Tee Itse-lehdet on huippuja !

  VastaaPoista
 3. No on siinä luettavaa! Ihania löytöjä ja inspiksen lähteitä :)

  VastaaPoista
 4. Niinpä niin. Välillä tuntuu ettei kirjastoon passais mennä käymään ollenkaan kun aina tarttuu mukaan ihania kirjoja ja aina vaan kertyy lisää kivaa kokeiltavaa. En osaa hillitä itteeni :-D

  VastaaPoista
 5. Oletpa löytäny aarteita! Aivan ihania kaikki tuollaiset vanhat lehdet! :)

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)