22. elokuuta 2010

Palli


Superlooninen palli saapui luokseni uudestaan verhoiltavaksi. Omistajalla oli kangaskin omasta takaa joten mun tarvitsi vain sommitella kangas sopivasti ja ommella surauttaa. Aluksi luulin ettei kangas riitä koko palliin vaan osan joutuisi laittamaan eri kankaasta mutta hetken aikaa sommiteltuani keksinkin miten päin kangas kannatti asetella ja kuvioitkin tulivat sitten vallan mainiosti kohdalleen. Kuvio kiertää tuossa sivussa yhtenäisenä ja saumakohdatkin sattuivat kohdalleen  niin että siitä tuli "täydellinen". Kangas on paksua puuvillakangasta, markiisin luokkaa.
Tässä saumakohta. Sivuosa piti tehdä kahdesta puolikkaasta ja todellakin, molemmissa saumoissa kuvio osui kohdalleen. Pieni ihme.
Alta palli näyttää tältä. Sivuosaan ompelin kiinni suikaleen jonka kuroin kalalangalla tiukalle. Pohjapalaksi ompelin kankaan jämäpaloista sopivan kokoisen levyn. Sitten harsin kurotun reunan vierestä pohjapalan ja reunan yhteen. Suunnilleen tällä tyylillä oli aikaisempikin verhoilu kiinni. Yhtäkkiä en keksinyt fiksumpaakaan tapaa.

Tuossa alla vielä ennen kuva pallista. Kankaana oli jotain intianpuuvillan tapaista.

2 kommenttia:

  1. Blogissani sinulle tunnustus :D

    VastaaPoista
  2. Oletpas kivasti onnistunut päällystämään pallin uusiksi! Kuviotkin menee kivasti kohdalleen. Täällä blogissahan on vaikka mitä..

    klik klik, olen nyt lukijasi :)

    VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)