5. elokuuta 2010

Pitkästä aikaa...

Täällä ollaan vaikka kovin hiljaista on hetken ollut. Pieni hirrenvaihtotyömaa sukulaisissa kutsui pariksi viikoksi touhuamaan ja nettipimennossa on oltu. Jospa tästä pääsisi taas pikkuhiljaa normaaliin päiväjärjestykseen ja väkerrykset vauhtiin. On tässä jotain tehtykin, akuuttiin tarpeeseen pikaompeluksena likavaippakassi, vähän korjausompelua ja yhden parturintuolin verhoilu. Siitäpä kuvia ja tarinaa tässä.

Kyseessä siis keinonahkainen parturintuoli oman kylän parturilta. Käsinojat olivat kuluneet melkein puhki ja selkänojan reunassa oli reikä. Muuten tuoli oli hyvässä kunnossa. Tämä(kin) projekti osoittautui hankalammaksi kuin etukäteen arvasin mutta onpahan opiksi ainakin.

Tässä tuoli ilman "takkia". Superloonit hyvässä kunnossa eivätkä vaihtoa kaivanneet. Käsinojat olivat ruuvilla kiinni ja irtosivat helposti. Eri asia olikin saada ne takaisin asennettua... Huomaa muovit käsinojien päällä liukasteena. Muovia oli myös istuimen ja selkänojan reunoilla liukastamassa keinonahan asennusta.

Istuinosa irrallaan. Tarrakiinitys reunassa kuten näkyy. Höydynsin vanhat tarrat uudessa verhoilussa, olivat vielä ihan napakat. Kuvassa näkyvät myös käsinojien ruuvinreiät ja kiinnitys jalustaan.
Selkänojassa myös samanmoiset tarrat jotka myös hyödynsin. Käsinojien kiinnitysruuvi oli verhoilun alla, mikä toi omaa haastetta niiden takaisin asennukseen.

Sitten valmis tuoli. Ei nyt kauheesti kummemmalta näytä kuin vanhakaan verhoilu kun on saman värinenkin. Kulumat ovat tietysti poissa. Tein mokan siinä että otin mitat vanhasta verhoilusta irrallaan niin uudesta verhoilusta tuli vähän liiankin napakka. Tietysti verhoilu oli vedätyksellä tuolin päällä ja irrallaan meni takaisin kasaan. Jälkiviisautta... Meni kuitenkin paikalleen. Käsinojien verhoilun ujuttaminen paikalleen oli aika työlästä, ovat siis sellaiset putkilot. Myöskin istuin ja selkänoja olisivat saaneet olla hieman isommat, nyt meinasi jäädä vähän superloonia näkymään istuinosan takareunasta, jonka korjaukseksi asensin superloonin reunalle suikaleet tekonahkaa jottei superlooni paista. Tuossa alimmassa kuvassa se näkyykin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)