29. joulukuuta 2010

Tunikaa ja törppöjä

Monessa blogissa on nähty tämä ihana Bohemian-tunika. Minunkin piti sitten itselleni sellainen ommella ja täytyy sanoa että taidan ommella toisenkin. Voisi kokeilla myös joustamattomasta retrokankaasta. Ompelin tämän jo viime viikolla, itse asiassa aatonaattona viimetingassa ennen lähtöä mummolaan joulunviettoon. Jäi sitten kiireessä tänne laittamatta.

Kangas Metsoloilta. Itsekkäästi käytin tämän ihanan joustofroteen. Jäi sitä vielä pala että Lottiksellekin jotain siitä saa. Kaava on siis Ottobrestä 5/09, koko 42. Kuva ei kyllä anna oikeutta tälle tunikalle. Hihansuissa ja pääntiessä on kuminauhat rypyttämässä niitä vähän. Tykkään kovasti!

Sitten pakolliset sovituskuvat. Mun piti leikkiä kameran ajastimella kun ei mulla kuvausapuria ollut, paitsi Lottis joka ei kyllä osannut oikeen avuksi olla. Näkeehän tuosta tuota mallia. Helma levenee alas jonkin verran. Kivan rento tunika.

Neidin piti tietty myös ängetä kuvaan. :-)

Nämä ihanuudet sain äidiltäni joulutuomisina mukaan. Ihania vanhoja peltipurkkeja. Olivat mummoni ja sain kaikki löytyneet purkit kun vähän vihjailin. Aarikan purkista puuttuu kansi muuten ova ihan ehjiä ja käyttökuntoisia. Pariin noista muuttikin jo pipareita ja suklaita asumaan.:-) Suosikkeina taitavat olla nuo kaksi sinisävyistä rasiaa tuossa oikealla. Hauska tuon toisen rasian puuta jäljittelevä kansi. Näistä kyllä tulee mummola mieleen....

8 kommenttia:

 1. Tuo kangas on niin kaunis ja tunika myös! Ja meille kelpaa kanssa aina peltipurkit. =) Tallinnasta ostin ihanan prinsessapeltirasian jossa oli pipareita, josko vaikka tulevia pinnejä ym varten...

  VastaaPoista
 2. Taas on niin sievä tunika tehty tuolla Bohemian -kaavalla, että pakko itsekin hankkia se ja kokeilla. :)

  VastaaPoista
 3. Missäs numerossa tuo Bohemian-tunika oikein on? Näyttää niin hyvältä, että voisin itsekin kokeilla.. :)

  VastaaPoista
 4. Pintse: Kaava on lehdessä 5/09. Luki se kyllä tuolla tekstissäkin...
  Kiitos kehuista taasen! :-)

  VastaaPoista
 5. Mun täytynee myös testata tuota kaavaa, näyttää tosi hyvältä. Harvoin tulee aikuisille ommeltuakaan.

  VastaaPoista
 6. Oho, niinpäs lukikin, tuli lukaistua teksti niin nopeasti läpi, etten huomannut.. :D

  VastaaPoista
 7. On tuo hyvä kaava !
  Mä tein ihan lakanakankaasta ja toimii silleenkin.

  Kiekurapurkki puujäljitelmäkuosilla on vanha kaakaopurkki. Viri kaakaota ollut siinä.
  Meillä oli kotona myös niitä monta, tai ovathan ne vieläkin siellä käytössä.

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)