4. tammikuuta 2011

Vuoden ensimmäiset....vaipat

Uuden vuoden ensimmäiset ompelukset. Joulu ja vuoden vaihtuminen menikin niin vauhdilla etten kummankaan toivotuksia edes ehtinyt tänne laittamaan. Hyvää uutta vuotta ainakin ehdin vieläkin toivottaa! :-D
Tarpeeseen syntyi kuorivaippoja ja vaippapussi.

Sienet ja siilit Lottikselle ja vihreä sukulaispojalle. Kaavana Siksaksiksen vuotosuojallinen kuorivaippa, koko L. Näihin kiinnitys tarroilla. Kaavat vaippaan saa sähköpostilla Siksaksiksen tytöiltä kysymällä. Tähän löytyy myös ompeluohje.

Edellisen kerran tehdessäni vuotosuojallista kuorta se oli jotenkin hankalaa. Nyt onnistui kerralla ilman mitään ongelmia. Näitä on kiva tehdä! Vaipat on reunustettu joustokantilla, joskus Myllymuksuilta muistaakseni tilattu. Sienet ja siilit-pul on Kestovaippakaupasta, vihreä raitapul Eurokankaasta.

Samaisesta vihreästä raitapulista tekaisin vielä pikasurautuksena ison vaippapussin mummolareissuja varten. Tähän sopii useamman päivän vaipat. Edellinen pussi sanoi työsopimuksensa irti ja laminointi irtosi. Sen kangas olikin kirpparilta eikä tainnut olla pul-kangasta kun ei kestänyt 60 asteen pesuja. 
Vaipan sulkee nauhakiinnitys, nauhakujan sisäpuolelle ompelin fleecesuikaleen että naru luistaa paremmin. 

Napakka kuori tuli. Lottikselle olisi saanut olla vaikka hieman isompikin. Menee kyllä näinkin.

Ihan hyvin istuu myös edestä. Peittää hyvin sisävaipan kun etureunakin on joustokantilla rypytetty ja kääntyy näin hyvin sisävaipan reunan päälle.

3 kommenttia:

 1. Hienoja. Ja näyttää ihan istuvan todella hyvin.
  Esikoiselle joskus tein kuoria, mutten ikinä saanut niitä toimimaan kunnolla ja nyt meillä ollaan niin jämähtäneitä taskuihin ettei ole tarvetta :D

  VastaaPoista
 2. Kivan näköisiä kuoria!
  Mitenkähän tota itse sais inspiksen vaippaompeluun...

  VastaaPoista
 3. Tosi hyvältä näyttää kuorivaipat. Kiitos mainostuksesta! Hienoa, jos kuorivaipat istuvat myös päälle hyvin.

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)