31. tammikuuta 2011

Päänlämmittimiä lisää

Pipo ja huovutettu lakki valmistuivat. Harmaa pipo valmistui jo tuossa viime viikolla, huovutettu tuli pesukoneesta eilen.

Tässä lanka Novitan Päkää. Aioin tästä ensin muuta mutta pipo siitä tulikin. Puikot 4 ja ohjeena idealistipipo. 
Muunsin pipoa jonkin verran. Jätin tekstin pois ja tein lisäyksiä pari enemmän kuin ohjeessa. Tämä oli hauska tehdä kun pipo kudottiinkin ylhäältä alas.  Vähän lörppä tuli tuosta päättelyreunasta mutta päässä sitä ei huomaa.

Koitin ottaa poseerauskuvan itsestäni. Jotenkin sain lopulta pipon osumaan kuvaan. Tämä ei siis tule mulle itselle vaan lähtee postin mukana maailmalle. Mukavan oloinen pipo kun menee syvälle päähän ja peittää kunnolla korvat. Vois itellekin tehdä tällaisen.

Sitten Lottikselle huovutettu lakki. Näitä olen ihastellut monessa blogissa. Ohjeena Miau-hattu jonka kuva tuolla linkissä on ehkä hieman järisyttävä mutta malli ihan kiva. Kokona taapero, puikot 6 ja lankana tässä Pelson luonnonmustaa hahtuvaa kaksinkertaisena. Olen tätä Oulun vankilalta käynyt joskus hakemassa. Täytyy ehkä hakea lisääkin.  Tuossa lakki ennen pesukoneeseen menoa.

Tässä pesun ja muotoilun jälkeen. Olis varmaan ollut fiksua ottaa ihan mitat ennen pesua mutta enhän minä sitä muistanut. Meidän  pesukone taitaa olla äkäinen huovuttamaan kun tämän heitin 40 asteen hienopesuun (linkous 800) ja huopui kerralla tosi hyvin. Koneesta ottaessa katsoin että voi ei, pieni se on, mutta venyttelemällä siitä sai kuitenkin päähän sopimaan. Ehkä olis pitänyt kuitenkin pestä 30 asteen ohjelmalla. Pikkuisen nafti tämä kuitenkin nyt on. 

Tässä neiti lakki päässään. Tuohon haalariin kaveriksi hattua kaavailinkin kun ostin siihen mustat käsineet ja ajattelin että huovutettu lakki olis siihen kiva.

Tästä kyllä näkee että vähän pieni lakki on. Saisi tulla syvemmälle kun otsa jää aika paljaaksi ja ympärysmittakin on aika napakka. Justiinsa menee päähän.

Iloinen tytteli! Ei paljon napakka lakki haittaa. Ehkä voisin tästä lakista kuitenkin luopua. Jos jotakuta kiinnostaa niin saa heittää sähköpostia. Lakin ympärysmitta tuolta sisäpuolelta on 48 cm ja korkeus noin 15 cm.

Mulla on nimittäin uusi lakki jo puikoilla. Eilisillan aikana sain tämän verran aikaan. Tästä teen reilusti korkeamman ja silmukoita loin seuraavan koon mukaan. Ehkä sitten myös se varovaisempi konehuovutus.
Aasinsiltana pääsenkin mun uusimpaan hankintaan. Nuo puikot nimittäin, tai oikeastaan puikkosetti.

Menin ostamaan tällaisen pyöröpuikkosetin jossa on irrotettavat ja vaihdeltavat puikot ja kaapelit. Kolmet puiset puikot kokoa 4,5 ja 6 ja erimittaisia kaapeleita 3 kpl. Lisäksi ostin yhden lyhyemmän kaapelin että saisi  muun muassa villiksiä kudottua mutta sen kanssa pitääkin olla lyhyemmät nuo puikot, noillakin justiinsa onnistuu mutta ei oikein hyvin. Nekin sitten tilasin eilen että mun toinen neulomusprojekti pääsee etenemään. Ehkä ylihuomenna saan sitten ne. Jospa tuo lakki olis ennen sitä valmis. :-)

Muistutanpas vielä kerran arvonnasta vaikka toistankin jo itseäni. :-) Tämä päivä aikaa osallistua!

8 kommenttia:

 1. Kivoja hattuja! Taitaa tuo pelson hahtuva olla aika reippaanlaisesti huopuvaa sorttia. Meillä oli siitä tehtyjä villaimuja joskus käytössä ja siinäkin käytössä huopuivat selvästi enemmän kuin pirtin hahtuvasta tehdyt. Ihanan pehmeää on kyllä:)
  Pysyikö tuo lakki muuten pehmeänä vielä huovutuksen jälkeenkin vai menikö "tönköksi" kuten huopasesta tehden?

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo huovutettu hattu! Täytyypi laittaa ohje talteen ensitalvea varten... Mulla on kanssa knit pron puikkoja ja on kyllä niin ihanat kutoa! vähän kalliita ovat, mutta kyllä sen arvoisia. =)

  VastaaPoista
 3. TanttaRalla: Ei tullut sellaista tönkköhuovutettua vaan jäi edelleenkin notkeaksi ja mukavan pehmoiseksi.
  Ilmeisesti hahtuvoissakin on sitten eroja jos kerran pirtin hahtuva huopuu vähemmän. Hankalaa kun joutuu joka langalle kokeilemaan. No saapahan värkätä enemmän. :-D

  VastaaPoista
 4. Heidi: Täytyy kyllä olla sun kanssa samaa mieltä noista puikoista. Ihanat ovat kutoa. Ja tykkään kun ovat puiset eivätkä kilise. :-)

  VastaaPoista
 5. No on kyl kivoja päänlämmittimiä :)

  VastaaPoista
 6. Kivoja hattuja. Onhan nuo knitprot kätevät ja mukavan värikkäät, mutta tosiaankin täytyy olla suht suuri työ, että se mahtuu niissä pyörimään. Mutta hyvä niillä on kutoa! :)

  VastaaPoista
 7. Ihana tuo huovutettu lakki! Kiitos linkistä tuohon ohjeeseen, täytyy heti kokeilla! :)

  VastaaPoista
 8. Ihana lakki! Itse tahtoo myös tehä jollekkin lapsista tollasen! Vaikka meillä on kyll lakkeja!

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)