27. huhtikuuta 2012

Konepäivittelyä

 Mun tämänhetkinen konekolmikko. Toivottavasti myös suht pysyvä. Nyt ei pitäis olla tarvetta vaihtaa ihan vähään aikaan.
Vaihteeksi postaus mun koneista kun tässä suht lyhyen ajan sisään mulle on rantautunut uus saumuri ja ompelukone. Saumuria oon katellu jo kauemman aikaa mutta ompelukoneen ostin vaikken ollut just aatellutkaan kun tuli just SE kone vähän käytettynä vastaan.

Saumuri on tuorein tulokas. Se on nyt asustanut mulla pari viikkoa. Mullahan on ollut käytössä sukulaisen parikymmentä vuotta vanha Bernette for Bernina Funlock 007D, vallan toimiva peli. Käytin lainakoneen huollossa ennen palauttamista omistajalleen ja sielläkin sanoivat ettei koneessa mitään vikaa ole ja ovat kuulema hyvin haluttua tavaraa myös käytettynä. Ainoo vika siinä oli ettei se ollut mun oma. :-) 
Berninan halusin itsellenikin ja jo pitemmän aikaa katsastelin sopivaa mallia. Kattelin ensin halvempaa mallia mutta päädyin lopulta malliin Bernina 1150mda. Satuin löytämään Sewing Worldista Englannista koneen sata puntaa normihintaa halvemmalla ja päädyin ostamaan sen. Kyseessä oli Demonstration model eli ilmeiseti näytillä ollut kappale joka myytiin halvemmalla. Kone pelittää oikein mainiosti ja tuo silppuastia tuossa edessä on aivan loistava keksintö. Langoituskin on helppoa ja kone kulkee paksumpienkin kohtien yli vaivatta. Hyvä peli siis.

Ompelukone jota mun ei alunperin pitänyt ostaa on Pfaffin Smarter C1100 Pro. Tätä konetta kuolasin kun ihmiset sitä facen Ompeluelämää-ryhmässä kilvan kehuivat. Ajattelin kuitenkin etten nyt olisi konetta hommaamassa vaan ehkä vaihtaisin entisen koneeni Pfaff select 3.0 sellaiseen malliin jossa olisi myös paininjalan puristuksen säätö. Se kun on ainoa ominaisuus jota olen tuossa vanhassa koneessani kaivannut. 
No... Tilaisuus tekee varkaan, eikun ostajan. :-D Tämä kone tuli myyntiin facen Kangashamstereissa ja heti iskin siihen silmäni. Hyvin vähän käytetyksi mainittu kone jolla oli kyllä aika kova hintapyynti. Kyselin koneen perään ja tein lopulta tarjouksen. Ehdin jo luovuttaa ja ajatella etten konetta ostakaan kun sain vastatarjouksen myyjältä joka miellytti  molempiä. Niinpä kone muutti meille. Myyjä ei kyllä yhtään liiotellut koneen melkein uudenveroisuutta. Loppujen lopuksi tein mielestäni oikein hyvät kaupat vaikka kyllä vähän jännitti tehdä yksityisen henkilön kanssa kauppaa suuresta summasta. Sain koneen kuitenkin postiennakolla eli ainakin varmasti sain koneen ennen kuin mun piti maksaa.
Koneessa ihanaa on tuo polvinostin. Se  on siis tuo rautatanko joka lähtee tuosta kyljestä ja koukkaa alas.Olen jo koukuttunut siihen ja polvi käy saumuroidessakin jotta paininjalka nousis. :-) Automaattilangoitinkin on kätevä. Se muuten löytyy myös tuosta saumurista. En ole osannut sellaista kaivata mutta onpas kyllä kätevä. 
Mun entinen Pfaffi oli mekaaninen kone joten digitaalisen koneen käyttö oli mulle uutta opeteltavaa. Alkuun sai päätä raapia että miten koneen saa edes suoraa ompelemaan mutta kyllä me nyt ollaan tultu jo tutuiksi. Ihan hullua että koneella voi ommella jopa ihan ilman poljintakin. :-D
Paljon on varmasti vielä opeteltavaa kun koristeompeleitakaan en vielä kovin paljoa ole käyttänyt. Aika mahtavasti tässä onkin ompeleita. Pitäis vaan osata käyttää niitä. On ompeleissa sellaisia oikein hyödyllisiäkin, parsintaommel ja napinläpiä vaikka millä mitalla, tietty automaattisia yksivaiheisia sellaisia. Helpottui napinläpien teko huomattavasti. Kirjaimiakin löytyy kahdenlaisia. Vois nimikoida noita vaatteita suht kätevästi.

Samrterissa on aika tehokkaat valot kuten kuvasta näkee. Valintanäyttö  näkyy tuossa oikealla ja sen alla on sitten nappuloita joista valinnan tehdään. Ne valintanapit näkyy kyllä paremin tuossa ylemmässä kuvassa.

Kolmantena on sitten tämä peitetikkikone Janome Coverpro 1000cpx. Tämänhän ostin alkuvuodesta. Tämänkin kanssa on saanut harjoitella mutta nyt yhteiselo sujuu jo enimmäkseen ongelmitta. Pitää vain malttaa tehdä koeajo aina ennen ompelua että säädöt on varmasti kohdallaan ja katsoa että paininjalan puristus on sopivalla. Varsinkin kaitaleenkääntäjää käytettäessä. Tämäkin kone on kelpo peli enkä antais enää pois. :-)
Jospa näillä koneilla nyt sitten pärjäis hyvin pitkälle tulevaisuuteen. En ainakaan millään keksi mitä sellaista vielä voisin tarvita mitä ei näissä koneissa olisi. Ehkä ne teollisuuskoneet olis sitten se seuraava askel. Taitaapa olla että se on vielä kaukana. :-)

7 kommenttia:

 1. Mulla on sama saumuri ja tuosta silpunkerääjästä tykkään kans erityisesti. Mä en vaan oo tuohon automaattilangoittimeen tottunut saumurissa enkä pfaffin ompelukoneessani (no ok, en oo siinä ees kokeillut kun pari kuukautta sitten sen ostin!)

  VastaaPoista
 2. Oijjoi,onnea uusista koneista! Kylläpä nyt kelpaa huurruutella =)

  VastaaPoista
 3. ai että mitkä koneet:) Minkälainen oli asioida tuolla sewing worldissa? Miten toimitus pelasi?
  .riikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse ostaminen oli helppoa. Tuolla oli valmiiksi laitettu postikuluiksi 5£ mutta se ei pitänyt paikkaansa vaan siitä joutui maksamaan vähän lisää. Toimitusta jouduin odottelemaan ja kysyinkin jo että mitä tilaukselleni kuuluu kun ei mitään tietoa lähettämisestä tullut. Heillä oli siellä jotain hämminkiä lähettämisen kanssa. Kun saivat koneen lähtemään se tuli reilussa viikossa. Ihan tyytyväinen tähän firmaan en ole.
   Ennen olen tilannut tämmöisestä firmasta: gursewingmachines.co.uk ja tuolla on toiminut kaikki oikein sujuvasti.

   Poista
 4. Itse olen kiinnostunut Pfaffin koneesta ja löysin blogisi kautta tuon Gur sewing machines-firman, josta koneen saisi hieman halvemmalla. Mutta nyt erään keskustelupalstan myötä jäi vaivaamaan, että tuleeko kone tosiaan ns. väärällä johdolla koska tulee Briteistä? "Englannista tilattaessa pitää vaan muistaa, että siihen joutuu vaihtamaan pistotulpan, koska siellä käyttävät kolmetappista pistotulppaa." luki ko. palstalla... Kiitos etukäteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viestisi meinasi jäädä huomaamatta. :-)
   Kyllä tosiaan on näin että Englannista tilatuissa koneissa on väärä pistoke joka pitää vaihtaa suomen malliin. Mulla mies vaihtoi sen mutta sähköliikkeessäkin tekevät sen pientä korvausta vastaan.
   Se onkin ainoa miinus briteistä tilattaessa ja ehkä myös se että ohjekirja on luonnollisesti sitten englanniksi. :-)

   Poista
 5. Hei! Löysin blogisi ja haluaisin kertoa että Tallinnan Karnaluksista saa laatukoneita kaikkein edullisimmin koko Euroopassa.Olen itse ostanut saumurin Bernina 800 DL, Janomen halvimman koneen tyttärelle, ja nyt olen tilannut Janomen elektroonisen koneen.

  http://shop.kl24.ee/omblusmasinad_sewing_machine/#s305

  Myös edulliset saumuri ja konelangat ja kaikkea mahdollista!

  Kaikki paketit maksavat vain 10 euroa ja tulee kotiovelle sekä nopea palvelu, suosittelen!

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)