27. syyskuuta 2012

Tunikaa teille, villahaalaria meille...

 Synttärilahjuksena matkasi tällainen tunikasetti serkkutytölle 4-vuotislahjaksi jo viikonloppuna mutta tänne se ehti vasta nyt. Lintutunika ja leggarit sille kaveriksi. Kuulemma Neiti E tykkää tällä hetkellä pitää tällaista asua joten sellainen sitten piti ommella.

 Ihanan tyttömäinen kokonaisuus tästä tulikin. Meillä ei hirveesti näin tyttömäistä vaatetta olekaan kun minä itse en liiasta hempeilystä pidä (reilusti retroa mieluummin!) mutta pikkuhiljaa olen alkanut lämmetä tällaisella selvästi ei-unisex-vaatteillekin. :-)

 Tunikan pohjana Princess-tunika Ottobrestä 4/12, koko 104. Reilusti pidensin mekkomittaan ja jätin helmarypytyksen pois. Mukavan kapoinen malli ja Lottikselle on samalla mallilla myös tulossa tunika.
Kangas Lieblingsstuckeltä Itävallasta kimpassa tilattua interlockia.

 Koristukseksi ompelin tuollaisen lintusen helmaan. Mekko näytti kaipaavan jotain valmistuttuaan ja piristykseksi tällainen suoralla ompeleella kiinnitetty lintunen. Nappi löytyi omista kätköistä.

 Legginsien kaava löytyi samaisesta lehdestä kuin tunikankin kaava. Nämä ovat siis Hopsis-legginsit koossa 110. Kankaana Ikasyrin pinkkiä jerseytä.

 Lahkeessa on hauska rypytys ja tuollainen tamppi. Lottis tahtoi samanlaiset leggarit itselleen myös. Tarttee siis ommella toisetkin tällaiset. :-)

 Sovitusta. Neitillä myrtsi ilme... Polvipituinen mekosta tuli ja sopivasti reilu Lottikselle ja myös lahjansaajalle joka on samaa kokoa.
Leggarit on Lottikselle aika lailla justiinsa sopivat.

 Toinen vähän iloisempi ilme. Malli on kivan kapea ylhäältä ja levenee alas. Hihansuissa myös kiva rypytys.

 Lähikuvaa vielä lahkeensuusta käytössä. Näyttää kivalta.

Lintua ja hihaa vielä tässä.
 Tunika ja leggarit muutti uuteen kotiin ja meille muutti samalla reissulla E:n äidin neuloma villahaalari. Ihana sellainen. :-) 
Edellisellä kyläilyllä vein pussilisen lankaa ja vanhoja käsityölehtiä toiveena villainen kokohaalari Hemmikselle. Sellainen kuorihaalarin alle laitettava ja automatkoille sopiva. Olisinhan mä itsekin voinut sellaisen neuloa mutta mun neulomistahdilla se olis ollut joskus kväällä vasta valmis. Niinpä luotin enemmän neuloviin sukulaisiin ja delegoin homman siihen suuntaan. :-)
Lankana Novitan Puro-lankaa vihreässä sävyssä, olikohan metsä nimeltään. Koko haalarille suurin lehdessä ollut eli 90. Kokoja oli myös 70 ja 80. Lehti näkyy kuvassa ja on vuoden 1980 maaliskuun lehti jossa oli paljon vauvan vaatetta.
Ohje ei ilmaisesti ollut ihan selkeä toteuttaa mutta paljon neuloneelle ei se ollut ongelma ja ihan käypä haalari saatiin. Kiitos vielä R haalarin neulomisesta. :-)

 Sain haalarin nappeja vaille valmiina ja omista jemmoistani en löytänyt tarpeeksi montaa samanlaista nappia. Kauppaankaan en halunnut lähteä nappeja metsäsätämään joten laitoin sitten kahdenlaisia nappeja. Aika kiva tuli näin. Tykkään kovasti kun joka toinen nappi on erilainen.

 Tässä mallikuva lehdessä olleesta Noora-haalarista. Makkaramallinen kokohaalari ja siihen lisäksi myssy ja töppöset löytyvät lehdestä ja aika paljon muutakin kivaa.Saas nähdä jaksanko vaikka tuollaisen myssyn itse kutoa vielä kaveriksi haalarille.

 Hemmis poseeraa haalarissaan auringonpaisteessa. Haalari on juuri sellainen ihana makkaramallinen haalari josta minä tykkään. ainaoikeinneule joustaa joten täää menee kyllä varmasti pitkään ja on mukava päällä. Hihansuut on kuvassa kaksinkerroin. Kuvassa näkyy muuten Hemmiksellä jalassa kesällä kirpparilta löytämäni Tepsut jotka alkaa pikkuhiljaa olla sopivat. Ovat tainneet jäädä bloggaamatta, samoin tuo lakkikin, jonka paikalliselta retromummolta kävin tonkimassa hänen täynnä aarteita olevasta peltihallistaan.

 Takaa haalari näyttää tältä. 

 Ja edestä tältä. Niin ihana haalari. Olen suorastaan rakastunut. Tää on just hyvä kuorihaalarin alle kun on niin timmi mutta kuitenkin joustava.

Näihin kuviin ja tunnelmiin... Moi moi taas hetkeksi. :-D

16 kommenttia:

  1. Aivan ihana haalari! Tahtoisin tuon ohjeen myös. Olisiko mahdollista että saisin siitä sulta kopion maksua vastaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki voin sen sulle vaikka skannata. Laitapa sähkpostia asiasta. :-)

      Poista
    2. Kiitos! Laitoin s-postia tulemaan!

      Poista
  2. Ihana mekkosetti! ja tosi söpö villahaalari!

    VastaaPoista
  3. Ihana setti tytöllä ja villahaalari on söpö! :)

    VastaaPoista
  4. Oi mikä ihanuus tuo villahaalari! <3

    VastaaPoista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Juu siis ihana on haalari! poistikin tuon Baumi komentin että hoksaat kuka täällä kans ohjetta kärkkyy! :D eli Jurvaan jos laitat kans niin iloisia ollaan! Hienon setinkin oot saanut tehtyä, milloinhan sitä itse ehtisi oikeen vaatteita ommella..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitanpa sullekin haalarin ohjetta sitten tulemaan. :-)
      Aikaa ompeluun pitää vaan ottaa jos ahluaa. Sitten on kämppä siivoomatta mutta onnellinen äiti kun on saanut ommeltua. Ainakin täällä se menee nin. :-D

      Poista
  7. Ihana tuo tunikasetti, aivan mahtava lahja! Ja haalaria katson kateudesta vihreänä, kun en edes sukkia ole saanut itse koskaan kokonaan valmiiksi! Ihana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Anni. :-)
      Siis enhän minäkään itse tuota haalaria neulonut. Onneksi mulla on paljon neulovia sukulaisia joille voin sitten delegoida jos itse ei ehdi. ;-)

      Poista
  8. Ava valloittava tuo tunikasetti! Kiitos kaava vinkkauksesta. :) Villahaalari on just sellainen, joka jokaisessa vauvaperheessä olisi oltava. :)

    VastaaPoista
  9. Näyttääpä haalari kivalta malliltaan! Ja ihana neitimäinen tunikasetti päivänsankarille!

    VastaaPoista
  10. Ihana makkarankuorihaalari. Mulla mahtaa olla tuo samainen lehti.

    VastaaPoista
  11. Ihana tuo villahaalari!! Osaisinpas itsekin!

    VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)