30. lokakuuta 2012

Sekametelipostaus eli vähän kaikkee. :-D

 Aluksi ompeluita. Nää kuvat otettu viime viikolla ennen kuin lumi satoi maahan. Nyt pihalla on ihan valkoista. :-)
Viime viikolla oli yhden päivän lanit ja siellä ompelin kahdet sujautushaalarit Hemmikselle ja surautin aiemmin Lottikselle aloittamani leggarit kasaan kuminauhaa vaille valmiiksi.

 Aaltohaalareissa sattui leikatessa virhe..... Huomaatte varmaan. Ei pitäis leikata ja juoruta ihanien naisten kanssa yhtä aikaa. Kangasta ei ollut enää uusiin haalareihin joten näillä mennään. Mies kyllä tuumasi että ihan hyvin noinkin päin toimii. :-) Noi aallothan on sellasia hyökyaaltoja tai tyrskyjä noin päin. 
Aallot (JNY) velouria vaihtareilta ja Majapuun autokorjaamo joustista. Kaava oma ja koko 80-86. Menevät varmasti pitkään.

 Koristuksena aaltohaalareissa lentokone lentämässä tyrskyjen yllä. Kuva on silitettävä siirtokuva.

 Yksityiskohtana Kettuliini korjaamon kylttinä. :-) Lanseerasin tälle kuosille, tai oikeestaan tolle pohjavärille, muuten laneilla uuden nimen. Näitä haalareita on nyt kutsuttu hammastahnahaalareiksi. Mulla kun tuosta pohjaväristä tuli ekana hammastahna mieleen. :-D

 Mutamat leggarit. Pinkin joustista, muut trikoota. Näissä sama kaava kun lahjusleggareissa eli Hopsis-leggarit OB:stä 4/12. Pinkit tein vain suorana ilman tuota hauskaa lahkeensuuta.
Pallota taitaa olla Hannalta ja raita Royalilta.

 Näissä siis tuollainen hauska rypytetty lahkeensuu. Oikein kivan näköiset päällä.

 Joustisleggareihin en tehnyt edes käännettä. Huolittelin vain reunan saumurilla ja annoin olla sellaisenaan. Toimii hyvin näinkin.
 
 Hemmis sovittaa haalareita. Ei olis millään kiinnostanut pysyä paikoillaan.

 Toivottavasti näistä jotain selvää saa. Ovat siis pääaukon kautta sujautettavat ja suht kapoiset haalarit. Pikkuisen taidan vielä muokata kaavaa. Olkaimet on vähän leveällä ja voisin tuota lahjettakin vielä pikkasen muokata. 

Tässä vielä haalarit takaa.

 Lottiksen joustisleggarit. Just hyvät tunikoiden ja mekkojen kanssa. 

 Raitaleggarit näyttää jalassa tältä.

 Lahkeensuu näkyy tässä paremmin.

 Jotta olis mahdollisimman sekava postaus niin tässä pari kuvaa meidän talvivarustuksesta. Niinkun näkyy, meillä on lunta. :-)
Hemmiksellä kirkkaan oranssit Molokidsin haalarit ja hanskat. Molemmat on nettikirpparilta käytettynä löytyneet. Tuo haalari on oikein kiva mutta hihat on pikkasen lyhyet. Kuvassakin hiha on vähän touhutessa noussut. Pitää miettiä teenkö tuohon jonkun virityksen vai pitääkö uudet haalarit alkaa etsimään.

Lottikselle piti ihan uudet talvikamppeet ostaa. Käytin rahani Polarn o Pyretin talvihaalariin ja hanskoihin. Tykkään kovasti kun on aika kapoinen malli ja säätö löytyy vyötäröltä. Hihansuissa on resoria, mietin että voisiko noihin Hemmon haalareihinkin värkätä sellaiset...

 Vielä lopuksi mutama kuva viime viikolla olleesta kangasiltamasta jossa Sampsukka oli myymässä kankaitaan. Olipas ihana ilta ja rahan menoa ei voinut estää. :-D
Tässä kuvassa valmiita puolen metrin ja metrin pätkiä kuviokankaita. Yksivärisiä joustiksia näkyy tuolla taempana.

 Lankoja, nauhoja, neuloja, kuminauhaa... Tilkku/palalaari on tuossa sinisessä laatikossa kuvan vasemmassa nurkassa.

 Valmiita vaatteita. 

Pöydän perällä resoreita, etualalla yksivärisiä trikoita ja collegea sekä muutama pallo/raitakangas. Myyntitapahtuma menossa tuossa keskellä. Koitin kuvata niin ettei tunnista ihmisiä. :-)
Oikein mukavaa oli ihastella ja ostella kankaita ja hyvin sovittiin Pikkukiisken kotiin vaikkan olikin aika iso lauma naisia ja lapsia paikalla. Kiitos Pikkukiiskelle ja Sampsukalle mukavasta illasta. :-)

8 kommenttia:

  1. Onpa kivoja haalareita ja leggareita. Pakko kysyä että toimiiko hyvin nämä haalarit eli onnistuuko pukeminen tuollaiselle taaperolle ok? Minä kun vihaan napinläpien tekoa ja inhoan vetoketjun ompelua ja nepparipihtejä en omista niin kiinnostuin mallista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pukeminen onnistuu oikein hyvin. Ihan pienelle vauvalle pukeminen voisi olla haasteellista mutta tuollaiselle yksivuotiaalle onnistuu jo hyvin. Ekat tällaiset tein jo reilu puolivuotiaalle ja hyvin sai päälle.
      Tää malli onkin siitä kiva ettei tartte värkätä mitän napinläpiä tai vetskareita. Ovat helppoja ja nopeita tehdä. :-)

      Poista
  2. Kivaa, pitääkin muokata vähän tuota haalarikaavaa jossa on siis vetoketju ja kokeilla tätä versiota :) Meillä käyttäjä olisi kohta 1,5v.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se onnistuu. :-) Avarrat vain pääntietä reiluhkosti. Mittaa vaikka lapsen ympärys ja testaa kankaalla paljonko se antaa myöten jotta saat sopivan aukon.

      Poista
  3. Ihanan paljon olet kerennyt ompelemaan :) Söpöjä haalareita!

    VastaaPoista
  4. oooh! ihania ompeluksia ja mie oon kade tuosta sampsukka-iltamasta... ;)

    VastaaPoista
  5. Paljon kivoja ompeluksia. Näppärät nuo haalarit, kun ei nappeja tai vetoketjuja.

    VastaaPoista
  6. Tosi kivoja ompeluksia ja paljon :) Voi nuo oliskin oikein unelmakutsut.. :)

    VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)