5. marraskuuta 2011

Koulukkaille reput

Tämä projekti jotenkin tökki. Kankaat on ootelleet repuksi muuttumistaan jo keväästä. Ei vain ole inspannut alkaa reppuja ompelemaan. Nyt viimein sain aikaan ommella nämä kun lupasin Lillille ja Leepertille uudet reput syysloman jälkeen. No syyslomahan se meni jo mutta reput oli vielä kesken. Mulla kun tuppaa nämä projektit usein venymään. Miten sitä oppisi tekemään suunnittelemansa jutut aina heti pois vaikkei se ihan lempipuuhaa olisikaan. :-) 
Reppuihin ei mulla ollut mitään kaavaa tai ohjetta. Fjällrävenin repusta kattelin vähän mallia ja tein oman versioni. Ehkäpä osittain juuri ohjeiden puuttumisen takia nämä tuntui niin työläiltä tehdä. Joka vaiheessa kun sai miettiä miten toimia että tulee varmasti oikein. Kertaakaan en joutunut purkamaan, ihan huonosti en siis repun tekoa toteuttanut. :-)
Kangas repuissa on vankkaa farkkua. Metsolasta taisin ostaa. Vetskarit ja muut nippelit löytyi mun vakiopaikastani Nappi-kikasta. Siinäpä vallan mainio kauppa. Jos Oulun keskustassa on käyntiä ja tarvista vetskareille, napeille tai muulle pikku tarvikkeelle, kannattaa siellä vierailla. :-)

Tässä Lillin reppu. Lilli tahtoi reppuunsa koristukseksi ankan, niinpä sellainen löytyy taskua koristamasta. Ankka on tikattu suoralla ompeleella ja saa rispaantua käytössä. Päävärinä oranssi, tehosteena punaista olkahihnoissa, kahvoissa ja etutaskussa. Läpät ompelin vetoketjujen suojaksi. Vetskarit on mustat kun ei sopivampaa väriä löytynyt. Niinpä muutkin nippelit on sitten mustia, joku linja sentään pitää pitää. :-)

Leepertin reppu. Tässä kuvana haukattu omppu. Samanlainen reppu kuin Lillillä, värit vain on toisin päin.

Molemmissa sivuissa on syvät taskut. Sinne sopii hyvin heijastinliivi ja muuta tarpeellista.

Etutaskun sisällä on lenksu avaimia varten. Saa avaimet tuonne taskuun niin etteivät putoa vaikka tasku jäisikin auki vahingossa.

Tässä reppu avattuna. Jos olisi intoa riittänyt, olisi voinut sisäpuolen saumat kantata vinonauhalla. Olisi siistimpi sillä tavoin. Nyt ne on vain siksakattu ympäriinsä.

Olkainten ja kahvan kiinnitys näyttää tältä. Selkäkappale on kaksinkertainen ja välissä pehmuke jonka tikkasin vapaalla kädellä kiinni molempiin kankaisiin. Unohdin ottaa kuvan takaosasta kokonaisuudessaan. Näkyy tuossa nyt osa ainakin ja ylemmässä kuvassa myös. Pohjaan harkitsin myös pehmuketta mutta laitoin sinne vain kaksinkertaisen kankaan.

Reput selässä omistajillaan. Eivät olleet oikein poseeraustuulella. Reput kuvassa tyhjänä ja sen takia vähän hassusti.

Vielä sivusta. Taidan noihin kahvoihin laittaa vielä nepit niin saa ne yhteen kiinni etteivät roiku noin rumasti. Eri asia on laittaako lapset niitä sitten koskaan kiinni. :-D
Lottis tilasi jo itselleen kans kerhorepun. Taidan kuitenkin pitää hetken taukoa reppujen ompelusta. Jossakin törmäsin kyllä kivaan kerhoreppumalliin kun mietin näiden reppujen toteutusta. Pitää kait googlailla ja koittaa löytää se uudestaan...

9 kommenttia:

 1. tän vuoden jossain SK:ssa oli kerhoreppu!

  mut nää on tosi kivat hei! mie ainski tykkään!!!

  VastaaPoista
 2. ihania. tulee ihan mieleen ne fjällrävenin parhaat reput :)

  VastaaPoista
 3. Hienot on reput ja tosi kivan väriset :)

  VastaaPoista
 4. Vautsi, en olis tainnu moiseen uskaltautua. Ohjeelle olisi taatusti tilausta, jos vielä samaan urakkaan ryhdyt.

  VastaaPoista
 5. Onpas hienoja reppuja! :) Tulee kyllä mieleen Fjällrävenin reppu tuosta mallista! :) Hauskan väriset myös! :)

  VastaaPoista
 6. Ihanat mallit sinulla ja heillä upeat reput. :)

  VastaaPoista
 7. Tännehän on tupsahtanut mukavasti viestejä. Lämmin kiitos niistä. :-)Mukava että tykkäätte vaikka mulla nää meinas niin kovasti tökkiä. Niin ja kiva että esikuva on tunnistettavissa. Tykkään niistä Fjällräveneistä kovasti. :-)
  Kiitos vinkistä glenni, pitää kirjastosta katella jos tuon sk:n löydän. Ja Hatatuu, jos vielä innostun tällaisen repun tekoon, lupaan kuvata samalla ja tekaista sen ohjeen.

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)