3. marraskuuta 2011

Metri coolmaxia....

...muotoutui pyllyn kuivattimiksi. :-) Eli siis kuivaliinoja ja muutamat coolmax-alushousut. Perheen pienimmällä kun meinaa pylly välillä punottaa ärhäkästikin. Näiden ansiosta saadaan suosikkisisävaipat (ja harsot) taas aktiivisempaan käyttöön.  Märkäpintaiset kestovaipat kun olen yhdeksi syylliseksi havainnut. Mikrofleeceä pyllyä vasten epäilen toiseksi syylliseksi mutta se vaatii vielä lisätutkimuksia...

Puolesta metristä limenvihreää (värit kuvissa mitä sattuu...Miks pitää olla pimeetä. :-( ) coolmaxia syntyi ihan vain suorakulmioita pyöristetyillä kulmilla jotka saumurilla huolittelin. Koko näillä suunnilleen 30 cm x 25 cm. Käytin näihin tarkkaan kaiken kankaan ja näitä tuli yhdeksän kappaletta. Kolme piti kasata kahdesta puolikkaasta niinkuin kuvasta näkyy.
Coolmaxin saumurointi oli muuten ärsyttävää hommaa. Kangas on niin ohutta ja liukasta että se meinasi väkisin karata ja jälki olla mitä sattuu. Ensimmäisestä tekeleestä tulikin aika ruma ilmestys ja saumuroin sen toiseen kertaan ympäri kun ekalla kerralla tuli niiiiin ruma.  Hoksasin sitten että kangasta piti pitää kireällä jotta saa siistin ompeleen joka myös osuu kunnolla kankaan reunaan. Ekaa lukuunottamatta nämä onnistui ihan hyvin.

Päättelyn tein tähän tyyliin. En jaksanut kaivaa ompelukonetta esille että sillä päättelen (piti katsos olla pikaprojekti :-D), niinpä jätin saumuritikkiä vain reilun hännän ja solmin sen sitten lähelle reunaa. Toimii näinkin muttei ehkä siistein tapa. 
Kertokaas teidän tapojanne päätellä saumurisaumat. Mä yleensä ompelen ompelukoneen suoralla/siksakilla sen  "hännän" yli. Käänteissä jätän sen sinne käänteen sisään. Tykkään siis ajaa saumurilla käänten reunan ja sitten suoralla ompeleella koristeompeleella itse käänteen. Helpompia tapoja jos on niin saa kertoa. :-)

Toiset puoli metriä suklaanruskeaa coolmaxia kului näihin. Paitsi että jouduin yhtä keskikappaletta varten kaivelemaan kestovaippakangaslaatikkoa. Siksi yhdessä tuo keskiosa keltaisesta.
Nämä on siis coolmax-alushousuja. Yhdet tällaiset tilasin malliksi Sampsukalta (sieltä myös coolmax-kankaat). Testasin niitä Hemmiksellä ja tostesin toimiviksi punoituksen vähentäjänä ja tein sitten itse samanmoisia lisää. Huomasin että nämä oli kooltaan ja malliltaan aikalailla samanlaiset kuin Nunnu-trikoohousut, joiden kaavalla tein muutamat housut kesällä. Pikkasen pätkäisin lahkeesta pituutta lähemmäs shortsimittaa, kokona 56, aika lailla saman kokoiset kuin nuo M-koon mallipöksyt.
Näitä siis käytetään ihoa vasten saumat ulospäin. Minä olen näitä käyttänyt sisävaipan kanssa yöllä. Aamulla iho on ollut aivan hyvä kun kosteus pysyy näiden avulla pois iholta. Jes!


5 kommenttia:

 1. Hauskoja pöksyjä :) Meillä ei onneksi pylly kärsinyt märästäkään pinnasta, joten ei kuivaliinoja tarvittu (tosin alettiin kestoilla vasta puolivuotiaana).

  Itse päättelen saumurisaumat vetämällä neulalla langat joltakin matkaa sauman sisään. Hihansuissa ym. "litistän" saumat vielä suoraompeleella parin sentin matkalta (jos ei ole käännettä ommeltu päälle).

  VastaaPoista
 2. Lottiksella ei mös näitä tarvittu. Näköjään tällä kertaa on herkkäpeppuisempi vaavi. :-)

  Mun tarttiskin varmaan kokeilla tuota sauman sisään vetämistä. Ei varmaan ole sen työläämpi kuin ompelukoneen esiin kaivaminen ihan vaan varta vasten. :-)

  VastaaPoista
 3. Hankipa jostain sellainen läppäkoukkuneula, eli neulekoneen neula. Sillä on kätevä pujotella häntiä, ei tarvitse pujottaa lankaa neulansilmään.

  VastaaPoista
 4. Nyt mä muistankin Virveli tuon neulekoneen neulan! :-) Taisit esitellä sitä blogissasikin joskus ja siellä sitä ihmettelin.
  Mistähän sellaisen löytäis... Miehen siskolla olis kyllä neulekone. Jos siltä liikenis mulle yks neula niin vois kokeilla.

  VastaaPoista
 5. Meillä ei kestopeppu sietänyt ollenkaan märkää microfleeceä ja niinpä kaikki ostetut fuzzit sun muut saivat pölyttyä kaapissa. En ole tosin fleeceä ensimmäisen 2kk jälkeen edes kokeillut (tyttö nyt 1½v) kun sen verran ärhäkästi aina punoitti. Märkää kesti ja kestää kyllä muuten kunhan ei tunti tolkulla tarvitse märässä vaipassa kulkea.

  Hauskoja nuo pöksyt. Varmasti ajavat asiansa ja pysyvät taatusti paikoillaan.:)

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)