23. huhtikuuta 2012

Kakkua ja mekko

Meillä on vietetty molempien tyttöjen synttäreit viime viikolla. Niinpä pitkästä aikaa myös kakkupostausta. Lilli leipoi synttärelleen myös noita keksejä joissa helminauhana päällä valkoisia ja hopeisia sokerihelmiä. Lilli piti siis ystävilleen korusynttärit ja tarjoilu oli aiheen mukaista.

Lilli täytti ja koristeli itse myös kakun pursotuksia myöten. Päällä on karkkeja jotka on aseteltu kakun päälle ikään kuin korunauhoiksi. Sininen päällys on marsipaania. Kakun täytteenä on mansikoita ja rahka-kermaseosta.

Lottikselle tehtiin Timppa-kakku. Ystäväni vinkkasi näin toteutetusta kakusta ja se piti sitten toteuttaa. Päällä vaahtokarkkeja lampaan kroppana ja mustasta marsipanista Timpan pää. Tässä oli täytteenä mangorahkaa.

Lillille tein vielä mekon synttärijuhlien aattona. Kokeilin tätä uudesta Ottobresta (3/12)  löytynyttä Jungle Stripes-kaavaa. Kokona se suurin eli 170 johon vielä lisäsin muutaman sentin leveyttä. Meidän Lilli kun alkaa olla jo ihan aikuisen kokoinen ja koot alkaa loppumaan lasten kaavoista kesken.
Materiaalina turkoosi joustofrotee Metsolan nettiysmystä. Vaaleanpunainen sudenkorento lennähti koristukseksi taskuun silityskuvan muodossa.
Rypytystä on ja reilusti niin pääntiellä kuin hihansuissa.

Lilli uudessa mekossaan. Lilli tykkäsi tästä kovasti ja se jäi heti päälle. Menee kylmemmällä kelillä housujen kanssa ja kesällä mekkona.
Takaa näyttää tältä.

Sivulta tältä.

Lähikuvaa suenkorennosta. En ole ennen laittanut silityskuvaa joustofroteeseen, saas nähdä miten pysyy pesuissa.

7 kommenttia:

  1. Tosi kiva tuo tunika. Pakko tehdä kesällä tuo Timppa-kakku!

    VastaaPoista
  2. Minkä mittainen teidän tyttö on? Mietin, että voiskohan tuolla kaavalla tehdä itselle kun pituutta on 170cm ja koko 38/40 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lilli on mua vähän lyhempi (jotain 5 cm) ja mä oon reilu 170cm pitkä. Lillille menee jo hyvinkin naisten m-koko tai juurikin tuo 38. Varmaankin siis onnistuis tuolla isoimmalla koolla mekko sullekin. :-)

      Poista
  3. Onnea tytöille! Mahtava se tunika, tosi kaunis malliltaan ja siisti ommeljälki!!!

    VastaaPoista
  4. Tuo Timppa on niin söpis! Ja ihana turkoosi sävy tuossa singoallassa.

    VastaaPoista
  5. WOU, Timppa-kakku on aivan mahtava! Pakko joskus toteuttaa tollanen... ja sitte alkoikin Timpan kimppa tunnari soida päässä... jes.

    VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)