24. tammikuuta 2012

Pienimmälle

Pieni kasa vaatetta perheen pienimmäiselle. Uusimmassa Ottobressä 1/12 oli paljon kivoja kaavoja.  Body ja tuo takki/paita tuli testattua lehdestä. Puolipotkarit toteutin Monkey pantsien tyyliin. Niitä olen alkanut nimittää "pallopyllypöksyiksi". :-D

Paita/takki Helicopter Fox kaavalla kokona 74. Ihastuin tämän mallin epäsymmetrisyyteen heti. Lehen mallista poiketen laitoin hihansuihin resorit ja pidensin helmaa hiukan. Toivottavasti tämä menee vielä kesällä. Tämä olisi oikein ihana kesätakki viileisiin päiviin. :-)
Kangasta en osannut tähän päättää ja kun kangasvaihtareilta sain nämä molemmat kankaat se pääsi heti toteutukseen. Raitainen Metsolan joustista ja tuo ruskea ihka oikeaa retrojoustista jonkun ullakolta. Muutaman pienen palan vaihtareilta sitä sain ja leikkelin heti käyttöön.

Etukappaleista pienemmän leikkasin raitafroteesta. Aluksi ajattelin laittaa sen tuosta kukkaisesta myös mutta ajattelin että se on kiva näin, malli kun on muutenkin epäsymmetrinan. Tasku raitakangasta myös.

Takakappale kokonaan retrofroteeta.

Vuorina pallotrikoota. Niskaan laitoin pätkän koristenauhaa. Kiinnityksenä takissa KAM-nepit.

Bert-body koossa 74 samaisesta lehdestä kuin ylläoleva takki. Kaava aika kapoinen ja sellaisenaan melkein täydellinen. Näitä täytyy siis tehdä lisää. Kankaita bodyjä varten on tullut jemmattua ja täytyy nyt laittaa tehdas käyntiin niiden ompelemiseksi. Hihat kaavasta poiketen resoreilla.
Kangas vaihtareilta, on interlock trikoota ja paikoin ilmeisesti pesussa haalistunut. 

Tässä bodyssä oli tuo kammoamani nappilista jonka tekoa on pitänyt jo pitemmän aikaa kokeilla. Lehdessä olikin siihen simppeli ohje ja nappilistan väsättyäni olin oikein ihmeissäni siitä miten helppo se olikin tehdä.
Niin siisti ja huomaamaton lopputulos.

Haarassa metallinepparit ja Kettuliini tuossa sivussa.

Puolipotkaripari. Näistä on ollut vähän uupelo kun niitä on jäänyt pieneksi. 
Olin ajatellut tehdä "pallopyllyiset" puolipotkarit ja piirtää niihin itse kaavan mutta sitten Joska Ukuli-blogista ystävällisesti jakoi tämän kaavan. Sen verran muokkasin kaavaa että sain siitä sivusaumattoman.
Kankaat keltaraitaista lukuunottamatta vaihtareilta. Keltaraitainen Metsolan ysmystä.
Takana on sitten se "pallo". Edellisestä kuvasta näkeekin että tuo eri kankaasta tehty "pallo" kurkkaa myös vähän etupuolelle.
Ruskeissa potkareissa myös samaa retrofroteeta kuin takissa. Keltaisissa pingviinijoustista. Tein myös jalkapohjat samasta kankaasta kuin "pallot".

Tarpeeseen ruokalappuja. Meillä kun ollaan alettu syömään kiinteää sormiruokaillen ja sotku on sen mukainen. Kankaat Marimekon kerniä. Kuvasta puuttuu yksi essumallinen, ihan samanlainen kun tuo kuvassa,  mutta se on pesussa. Päärynäinen on omalla kaavalla, eräästä toisesta ruokalapusta otettu malli jota muokattu. Tuohon essumalliin löytyy kaava netistä  ompeluohjeineen, Fabulous fifties bib.

Takaa essumalli näyttää tältä. Vähän on iso Hemmikselle tuo essumallinen, ehkä lisään nepit tuonne taakse vielä että saa tiukemmalle.

Body Hemmiksellä. Aikaskin sopiva. Minä tykkään aika slimmeistä bodyistä joten kokeilen tätä mallia vielä ilman saumanvaroja. Hihoissa ainakin on vähän reilusti leveyttä. Resorit sopii hihoihin hienosti ja on vielä melkein samaa sävyä kuin juna tuossa kuosissa..

Ei purista reisistä. Meillä on kovin pulleareitinen pikkumies ja puristamattomuus on yksi iso plussa. :-) Pituuteen ehkä voisi kestovaippavaran lisätä.

Puolipotkareista tuli aika makkaramallia. Tosi napakat ja istuvat. Ehkä jopa hiukan liiankin, eli pikkasen leveyttä lisää. Kivat ovat toki näinkin mutta pukemista se helpottaisi.
Hauska pingviini kurkkii tuolta haarasta. :-)

Pingviinipylly. :-)

Ruskeat on kivat myös. Erottuu tuo kukkakuvio hyvin tässä kuvassa.

Tulipas raitainen kokonaisuus. :-) Takki on sopivasti reilu eli jospa menee päälle vielä kesälläkin.

Essumallin sovitusta vielä lopuksi. Reilusti kokoa ja suojaa kyllä hyvin.

Takaa kiinnitys nauhoilla näin. Tahtoo vain käytössä valua eteenpäin eli ne nepit varmaan vielä lisään jotta saa napakammin pysymään paikallaan.

10 kommenttia:

 1. Hienoja settejä ja niin ihku malli että!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki niin kivat että en tiedä mistä aloittais. Retro frotee on upea, takki kaunis ja jotenkin voiton vievät ne keltaiset raidalliset potkarit!!! Ja Teilläkö pyöreä kinttuinen, jospa näkisit meidän pikkumiehen makkarat;)

   Poista
  2. Ihana kewa. :-)Kiitos kovasti kehuista. Hyvä että teilläkin kasvetaan. Pitäähän ne makkarareidet vauvalla olla. :-)

   Poista
 2. Ihania vaatteita oot tehnyt. Ja kylläpäs vauva on kasvanut ja muuttunut ihan isosiskon näköiseksi :)

  VastaaPoista
 3. Nuo potkari on kyllä ihan mahdottoman suloiset! Kivasti saa hyödynnettyä pieniäkin kankaan paloja tuohon pyllyyn :D Nuita voisikin tehdä vauvalahjaksi! Tuota bodya ja nepparilistaa pitää itsekkin kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos PikkuHoo. Mä otin noita pikkupaloja vaihtareilta ihan tätä varten ja taidan tehdä lisääkin. Tosi kivoja kun niissä on jujuna tuo pallopylly.

   Kiitoksia kommenteista ja ihasteluista myös Nuppulinnatar, Iuinen vauvakuume ja Meeri. :-)

   Poista
 4. Kivoja! Ihana kun olet jaksanut napsia vielä kaikista kuvia käytössä. Näyttävät päällä vielä kivemmilta.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Ompsinpompsin ja Nunu! Olen yrittänyt aina ottaa myös sovituskuvat jos mahdollista. Usein vaatteet ei yksikseen kuvattuna näytä kovin hyvältä mutta päällä sitäkin kivemmalta.

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)