6. tammikuuta 2012

Suklaatihaalarit

Sainpas vihdoin kuvat otettua ja ladattua tänne. Surkeita kuvia.... pitäisi kyllä opiskella tuota kuvien ottamista. Näin talvella on niin pimeää että minun kuvaustaidollani ei kyllä saa kovin kummoisia kuvia. :-(
Mutta asiaan...Tämä haalaripari syntyi ennen joulua ihan viime tingassa. Metsolan ruskea ruutufrotee hiipi mieleeni näihin kankaaksi ja sitä piti varta vasten käydä joulukiireiden lomassa hakemassa näitä varten. Ruutukuvio toi mieleen suklaalevyn joten nämä haalarit nimettiinkin sitten
SUKLAAHAALAREIKSI
tai suklaati/sukkulaati niinkuin lapset sanoo. :-D Viimeisen koti-illan käytin näiden ompeluun ennen mummolaan lähtemistä jouluksi. Olin kuitenkin päättänyt tehdä nämä joten pakkohan se oli vain ommella. Eikä se nyt niin vastenmielistä ollut käyttää viimeistä iltaa ompeluun. :-D

Haalarit on molemmat tehty samalla mallilla kuin nämä retropallohaalarit aiemmin. Olen kovasti tykännyt noista haalareista Hemmiksellä joten tekaisin toiset ja päätin kokeilla tuolle isommalle myös samalla tyylillä tehtyjä haalareita. Eihän nuo isommat ihan hyvät ole tämmöisenään mutta käyttöön kelpaavat kumminkin.
Kaava siis on seitkytluvun käsityölehdestä (numero on tuolla retropallohaalareiden yhteydessä) ja siinä oli vain tasan yksi koko. Mittailin Lottista ja piirtelin sitten kaavat mittojen mukaan sopivaksi tuolle kakspuolveelle. Lahkeet jäi kapoisiksi (ei olisi kangas leveämpiin riittänytkään) ja haaran istuvuudessa on toivomisen varaa. Pienemmät haalarit istuu Hemmiksen päälle oikein hyvin vaipan ansiosta mutta vaipattomalla Lottiksella jää haarus pussittamaan ja kangas ruttaantuu. Täytyy siis muuntaa kaavaa istuvammaksi. Tässä kaavassa taka- ja etukpl on identtiset, takakappale vain kahdesta osasta vetoketjun takia. Pitää siis ainakin takakappale tehdä eri tyylillä eli kahdesta kappaleesta niin että saadaan tilaa pepulle. Poistaakohan se myös etupuolen pussittamisen kun haalari istuu takaa paremmin...? Tykkäisin niin että etukappale olisi yhdestä palasta joten en sitä vielä ainakaan muuta. Kokeillaan ensin muuttaa vain tuota takakappaletta. Jatkoa siis näille haalareille on luvassa. :-)

Vetoketjut molemmissa haalareissa takana. Ompelin ensin pidemmän vetskarin mutta se ei ollutkaan hyvä kun päälle haalaria kokeiltiin ja vaihdoin lyhemmän tilalle. Onneksi ehdin ommella pitkän vetskarin vain toiseen niin ei tarvinnut kauheesti purkaa. 

Haalarit on Lottiksellakin tosi kivat. Nuo hihakkeet on edelleenkin minusta ylikivan näköiset. Lahkeet leveämmäksi ja tuo haaraosa kuntoon niin tässä on täydellinen haalarimalli meille. :-) Kaiken lisäksi Lottiskin tykkää näistä kovasti. Ainoo ongelma Lottiksen kannalta on tuo vetskari takana jonka takia riisuminen ei itse onnistu jos vaikka potalle on asiaa. Pitääkin kokeilla erilaista kiinnitystä etupuolelle että se ongelma poistuisi myös. Halkio ja nepit tuli heti mieleen. Seuraaviin ehkä sellaiset sitten.

Lahkeiden kapeus näkyy tässä paremmin. 

Peppupuolta. Tuonne haaraan tulee noita ruttuja joista tarttee päästä eroon.

Tässä vielä lähikuvaa etupuolesta ja sen istumattomuudesta. Vioistaan huolimatta nämä on kivat ja mieluisat.

Hemmikselle nämä on oikein loistavat ja istuu tosi hyvin paksun kestopepun päälle.

Etupuolesta olikin vaikea ottaa kuvaa. Meillä nimittäin ollaan vaiheessa " en ole hetkeäkään selällään" ja sekunnissa käännytään.

Niin tälläkin kertaa. :-D

1 kommentti:

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)