26. tammikuuta 2012

Vihdoinkin...


Se tuli! Vihdoinkin sain tilattua kauan aikomani peitetikkaajan. Syksyllä jo olin tilaamassa sitä mutta erinäisistä syistä se jäi silloin tilaamatta. Nyt se mötköttää tuossa pöydällä, Janome Coverpro 1000cpx. Testata ei voi ennenkuin mies tulee töistä ja vaihtaa siihen suomalaisen pistokkeen. Sais lähtee tänään aikaisin töistä. :-D

Koneen lisäksi tilasin myös kaitaleenkääntäjän, helmankääntäjän, läpinäkyvän paininjalan, neuloja ja muutaman saumurilankarullan. Kyllä näillä pitäis päästä jo hyvään alkuun. 
Nyt sitten pitäis alkaa opettelemaan tuon käyttöä. Enkunkielistä käyttöohjetta saa varmaan hetken tavata mutta jospa se tästä. Saiskohan tuon ohjeen suomenkielisenä jostain?
Ai juu, paikka josta tilasin on täällä. Tuolla oli halvimmat lisäosat koneeseen, ei toimitusmaksua ja maksukin hoitui helposti Paypalilla. Tosin yksi paininjalka puuttui tilauksesta kun tilasin noita läpinäkyviä kaksi. Toisen siis tutulle samalla kun itse tilasin. Sähköpostia jo laitoin sen perään, jospa tulee pian se toinenkin.

Ja juu, kävin Metsolan alessa... Eihän sieltä tyhjin käsin pois tultu. :-D

Nyt kun olen melkein juhlatuulella uuden koneen ansiosta ajattelin järjestää piakkoin arvonnan. Olen jostain syystä huono järjestämään niitä vaikka tarkoitus on ollut jo hyvän tovin. Onko palkintoideoita? Olisko se jotain ommeltua vai kangasta/muuta tarviketta? Heittäkäähän ideoita kehiin!

18 kommenttia:

 1. Nyt sitten vain harjoittelemaan :). Itse en edes osaisi sitä käyttää, vaikka harjoittelisin. Kun en edes yksinkertaista saumuriakaan osaa käyttää.

  Arvonta: Kyllä minä ainakin henkilökohtaisesti haluaisin jotain itse tehtyä. Tai sitten kangaskin kelpaa, koska niitä ei voi koskaan olla liikaa.

  VastaaPoista
 2. Onnea uuden koneen omistajalle! :) Itselläni on juurikin sama peitetikkikone eikä mitään ongelmia ole ollut :) Tilasin ihan suomesta, mutta minäkin haluaisin tuon nauhankääntäjän :b Millä nimellä löytyy tuolta paikasta mistä tilasit? ja paljon oli postit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postikuluja ei tullut ollenkaan. En sitten tiedä jos tilaa pelkän kääntäjän tuleeko sitten. Löytyy haulla kun laittaa Janome tape binder. Mulla on noista se leveempi kun on kuulemme kätevämmän levyinen. Sillä saa 12 mm leveen kanttauksen.

   Poista
 3. Ai juu, kiva että tuon koneen käyttö on sulla Pikku Piltti onnistunut kivuttomasti. Siitä kun kuulee välillä kauhujuttuja. :-)

  VastaaPoista
 4. Oi onnea uudelle koneenomistajalle! T:kateellinen ;-)

  VastaaPoista
 5. joo minullekkin Oulun ompelutalossa haukkui lyttyyn tuon koneen kun kuuli minkä olin vasta tilannut. Kuulemma tekee pelkkää hyppytikkiä ja on tosi ranttu kankaan paksuuden suhteen. Minulla ei näitä ongelmia ole ollut sen useammin kuin esim. saumurinkaan kanssa :) Eniten sillä vissiin sieppas kun Jovilco myy kuulemma liian halpaan hintaan noita :o Näin se ukko mulle sanoi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös ompelutalo myy Berninaa? Siksi varmaan piti toisen firman konetta morkata.

   Poista
  2. hmmm! ei useammin kuin saumurin kanssa? eli hyväksyt jos tekee jonku verran hyppytikkiä? itellä saumurina vanha bernette 334ds ja tekee ilman hyppytikkiä ohueen ja paksuun kankaaseen ja sama juttu peitetikki koneella...bernina l220.

   Poista
 6. ps: satasen tuo kääntäjä??Jää mulla kyllä vielä hankkimatta :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se kääntäjä vähän arvokas mutta aattelin sijoittaa kerralla kun kuitenkin myöhemmin haluan sen ja nyt siihen oli rahallisestikin mahdollisuus. Toivottavasti meistä kääntäjän kanssa tulee hyvät kamut. :-D

   Poista
 7. Minä vielä haaveilen... :) Olishan tuo kyllä huippu kone! Ihania kankaita! Arvonnan palkintona minä tykkäisin sekä että, ompelus tai kangaspaketti olis molemmat hyviä :)

  VastaaPoista
 8. Paljon onnea uudesta koneesta!T:toinen kateellinen ;)
  mie kuumeilen uuven ompelukonneen kanssa ja tänään nytkähti asia hiukan eteenpäin,kun kauppias tuli lomalta =)

  VastaaPoista
 9. Onnea uudesta lelusta! Helppo konehan tuo on, ei ole mulla juurikaan hyppytikkiä tehnyt; ainoastaan nauhankääntäjän kanssa on ollut hieman säätämistä. Langoituskin superhelppo :) Nyt vaan surauttelemaan...

  VastaaPoista
 10. Oi, minäkin haaveilen tuosta! Kävin paikallisessa kysymässä juuri tätä konetta, mutta eivät tästä sanoneet oikein hyviä arvioita, eivätkä sitä edes myyneet. Berninaa kauppasivat, mutta siinä on hinta niin posketon, ettei oikein budjettiin taida mahtua! Kerrohan jatkossa sitten kokemuksia, josko joskus uskaltaudun myös tilaamaan!

  VastaaPoista
 11. Mukava että tästä koneesta on positiivisia kokemuksia. Testaamaan en vielä ehtinyt kun ilta venyi miehellä pitkäksi. Ajattelin kohta peruspaidan leikellä ja alkaa kokeilemaan. Kerron toki kokemuksia kunhan saan niitä ensin kerättyä. :-)

  Mulla on mepudi kova konekuume. Saumurinkin olen hankkimassa piakkoin oman. Mulla kun on lainasaumuri jo kolmatta vuotta lainassa...

  Kiitoksia myös arvontakommenteista. Pitäisiköhän laittaa molemmat palkinnoksi... Hmmm...

  VastaaPoista
 12. Onnea uudesta koneesta. Minulla on tuo sama kone ja olihan sen kanssa aluksi aika säätäminen, että oppi kaikki niksit. Mutta nyt en kyllä siitä luopuisi, toimii kuin unelma. Kunhan neulat ja säädöt on kunnossa..

  VastaaPoista
 13. Innolla minäkin odotan kuulumisia, että miten alkaa yhteistyö sujua uuden koneen kanssa. t. tuore lukijasi =)

  VastaaPoista
 14. Ehkä minullakin joskus on saumaa ostaa :D

  Mukavia hetkiä uuden koneen kanssa!!!

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)