3. tammikuuta 2012

Lahjapino

Niin se vuosikin pääsi vaihtumaan ennen kuin sain nämä lahjaompelukset tänne laitettua. :-) Joulunaika meni sukuloidessa ja ompelemaan en ehtinyt ollenkaan. Olin siis ompelulomalla joulunajan. Päivittämättä ovat vielä parit haalarit ja mekko jotka valmistuivat viime metreillä ennen joulua. Palaan siis pian niiden kera kunhan kuvat saan näpsittyä ja tänne lisäiltyä. 
Tässä kuitenkin nyt minun tekemäni lahjukset.

 Pannulappuja Marimekon Lappuliisasta. Tein neliskanttisia että sai koko kankaan hyödynnettyä. Sisällä näissä on kolminkerroin vanhaa froteepyyhettä.

Nämä on oikeastaan lasten tekosia. Ostin luutuja ja kangastusseja ja annoin lapsille vapaat kädet niiden koristeluun. Aika monipuoliset kuvitukset saivat aikaan. :-)

Lehmätyynyt syntyivät Kontista löytyneestä kankaasta. Sitä jäikin vielä isohko pala. Näissä on kirjekuoriaukko josta tyynyt saa sisään. En halunnut alkaa mitään nappeja tai vetskaria laittaa. Kätevän oloinen ihan näinkin.

Suvun pienimmälle joka syntyi vähän ennen joulua lähti köllöttely/vaipanvaihtoalusta ja pari vaippojen säilytyspussukkaa. Köllöttelyalustan toinen puoli pulia ja toinen lada-trikoota. Pul palat tuli Royal-tuotteen tilkkupussista ja lada Metsolalta.

Kummitytölle pari paitaa. Retropalloinen tunikamallisena ja raitainen ihan peruspaita. Retropallopaidassa pinkki pyöreä tasku. Raitaisessa kalaisia siirtokuvia.

Kalat ihmettelevät ongenkoukkua paidassa. Koukku on heijastinlankaa. ompelin sen käsin paitaan lopuksi. Siiman onpelin jousto-ompeleella kauluksesta alaspäin.

Pinkki tasku lähempää.

Kummipojalle tällainen setti. Paita ja housut.

Peruspaita ladasta.

Housut joustofroteeta. Mallina näissä High Jump Ottobrestä 4/11.

Sukulaislapsille paidat. Pojalle vihreä JNY:n eläinkankaalla ja tytölle vaalea Michael Millerin kankaasta. Eläinpaita taisi olla Papana-paita OB 4/10 ja tuo toinen Ice Cream-paita OB 1/11. Muutin vain tuon Ice Creamin tunikamalliksi leventämällä ja pidentämällä helmaa. Kivan mallinen tuli. Ehkä Lottiksellekin täytyy tehdä vastaava. :-)

Yksityiskohtia Ice Creamista. Nappilistoissa etumuksessa ja hihoissa oikeiden nappien tilalla erivärisiä kam-neppejä. Sopivat kankaaseen kivasti. Oli muuten hankalaa ommella tuo etumuksen lista. Sain pari kertaa purkaa ennenkuin sain rypytykset hyvin onnistumaan. Hihat olikin helpommat kun tuo lista ommeltiin vain tuohon kankaan päälle.

Siskontytölle neliöpipo ja kalainen tunika aurinkokalat muru-kankaasta.

Pipo oikein tilattiin kun edellinen tekemäni pipo oli väärän pesun myötä kutistunut. Lanka Novitan
Puroa ja silmukoita 84, puikot 5.

Parit Muraveinikit ystävän lapsille. Kaava siis OB 4/11. Vuorina fleece, pintakankaana vihreässä joustofrotee, pinkissä velour.

Viimeisenä miehelle traktoripaita. Mies tuumasi vain että väärän värisiä traktoreita. Pitäisi varmaan olla punaisia niinkuin meidän oma pikku traktori :-)

3 kommenttia:

  1. Onpas tonttupaja ollut ahkerana! Ihania lahjoja :)

    VastaaPoista
  2. Oot kyllä paljon tehnyt kivoja joululahjoja! :)

    VastaaPoista
  3. Olet kyllä ollut tosi aikaansaapa :) Ihania lahjoja ja ompeluksia!! :)

    VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)