15. helmikuuta 2011

Jämälankaa ja pöllöjä

Pakkanen paukkuu ja mikäs sen mukavampaa puuhaa kuin pikkukutomukset. Villapaidan jämät muotoutuivat lapasiksi ja neliöpipoksi. Pieni nökkönen tuota lankaa vielä jäi. Pöllölapasetkin kudoin pitkästä aikaa.

Näihin yritin etsiä ohjetta, epävarma kutoja kun olen mutta lopulta jouduin itse soveltamaan. Ei noiden teko kyllä mitenkään kamalan vaikeaa ilman ohjettakaan ollut. Vähän lunttasin silmukkamääriä ja menin fiiliksen mukaan. Hyvät näistä toivottavasti tuli. Menevät 3-vuotiaalle siskontytölle. Lottis oli tietty koekaniinina ja vähän reilut ovat vielä hänelle. Varsinkin lapaset, pipo on aika napakka muttei kuitenkaan purista. Ja tuo neulos kuitenkin vähän venyy käytössä. Toivottavasti kelpaavat saajalleen. 
Aika hyvin sain näihinkin liukuvärjäyksen osumaan kohdalleen ja lapasetkin on samaa paria. :-D Oon näihin oikein tyytyväinen, etenkin kun ohje on aika lailla omasta päästä. Pitääkin kirjoittaa se itselle muistiin ennekuin tuo lappunen mihin ohjetta kirjoittelin menee hukkaan.

Pöllölapaset. Samanlaiset kudoin itselleni syksyllä. Nyt siskolleni kudoin samanmoiset. Näitä tehdessäni huomasin että mun käsiala on löystynyt syksystä. Syksyllä mun piti kutoa nämä kutosen puikoilla kun ekoista tuli vitosen puikoilla pienet. Nyt kutosen puikoilla aloitin, totesin että tulee valtavat ja purin, ja tein vitosen puikoilla uudestaan. Hassua. Ilmeisesti käsiala on löystynyt kun olen nyt enemmän kutonut. 

Tässä vielä lapanen kädessä. Näyttää paremmalta noin kuvattuna. Lanka lapasissa isoveikkaa niinkuin edellisissäkin. Silminä pöllöllä on muovihelmet. Niin ja ohje pöllölapasiin englanninkielisinä löytyy täältä.

Neitiä piti vähän houkutella poseeraamaan. Pari jonkunlaista kuvaa kuitenkin sain otettua. 

Kivat noi "korvat" tuossa pipossa. Lapasista ei kyllä saa tuosta kuvasta oikein mitään tolkkua.

11 kommenttia:

 1. Ihania! mistä ootki osannu tehä siisohje? pöllölapaset, ihanat!

  VastaaPoista
 2. Ihanat! Saisinkohan minäkin omista puroistani vaikka tuommoisen pipon aikaiseksi, ennenkuin ne homehtuu kaappiin...Paljonko laitoit silmukoita pipoon ja kuinka paksuilla puikoilla kudoit? Pyörö- vai tavallisilla?

  VastaaPoista
 3. Meeri: Pipossa on silmukoita 80, puikot 5. 40 cm pyöröpuikoilla kudoin. Jotain nelisen senttiä ensin 1o1n joustinta, sitten sileää kunnes korkeus on 19 cm. Päättelin sauman kolmen puikon päättelyllä.
  Vastasin kyllä nyt enemmän kun edes kysyit. :-D

  Kiitos myös Minnariitalle. Mitähän ohjetta oikein kysyt, pöllölapasiinko vai?

  VastaaPoista
 4. Ihanan pirteää lankaa ja nuo pöllöt on mahtavat :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos. Kaivoin jo puikot ja kerän esiin ja kokeilen jos saisin pipon tehtyä. Arvelisin kuvien perusteella Lottiksen olevan samaa ikä/kokoluokkaa oman kuopukseni kanssa, joten nuilla mennään =)Mun vauhdilla pipo on tosin valmis kesällä ;)

  VastaaPoista
 6. Ole hyvä vaan Meeri! Laitanpa tähän vielä tarkennukseksi että Lottis täyttää 2v huhtikuussa ja pipo oli tarkoitettu reilu 3v:lle.

  Kiitoksia hanna-naalle ja KadonnutNapille kehuista!

  VastaaPoista
 7. Suloisia neulomuksia :)

  Posti toi jo alkuviikosta aivan ihanan lähetyksen: Suuri kiitos sinulle sienipaidasta! Se on tosi herkullinen :) Vielä se on hieman reilu typykälleni, mutta keväämmäksi sitä ajattelinkin. Kevättä ja auringon lämpösäteitä siis odotellen...

  VastaaPoista
 8. Ole hyvä vain Mari. :-) Kiva että oli mieluinen! Sitä kun aina vähän jännittää kun muille tekee että tuliko lopputuloksesta hyvä. :-)

  VastaaPoista
 9. Minnariitta: Ohje pöllölapasiin enkunkielisenä on tuolla tekstissä linkitetty. Osoite siis http://www.kelbournewoolens.com/giveahoot1.html
  Suomenkielisenä en osaa sanoa. Minusta tuo ohje oli selkeä englanninkielisenäkin. Hyvin osasi vaikkei mullakaan englanninkielisistä ohjeista paljon kokemusta oo. :-)

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)