10. helmikuuta 2011

Raitaisa parivaljakko

Mähän oon nyt ollut ahkerana kun taas päivitän uusia juttuja... :-D
Tämä pariskunta on leikeltynä odotellut jo pitemmän aikaa. Ennen joulua taisin jo leikata ja ne jäivät sitten pinon alimmiksi odottelemaan joulun ohi. No parempi myöhään kun ei milloinkaan. :-)
Paita ja housut molemmat trikoota, ruskeaa resoria lisänä. Trikoo taisi olla Hannan kankaasta.
 Resorista en oo varma että mistä on tullut ostettua.

Paita koko komeudessaan. Idea perhoseen tuli Mekkotehtaan ötökkäpaidoista. Paita jäi osittain sen takia marinoitumaan leikattuna kun en keksinyt minkä kuvan siihen tekisin. Perhonen jäi ehkä vähän liian alas tuohon mutta ihan kiva. Aioin ensin laittaa kuvan tuohon raidat kohdakkain mutta vähän aikaa kohdistettuani päätin laittaa sen kuitenkin vinoon. Sen verran työlästä oli saada joka raita osumaan oikeaan kohtaan.
Paidan kaava on sama mitä ennenkin oon käyttänyt. Papana-paita Ottobrestä 4/10. Koko 86. Hihat laitoin tuolla vaaleanpunaisella että sopii hyvin housujen pariksi. Kaulukseen laitoin ihan vaan resorikauluksen. Tykkään tuollaisesta peruskauluksesta enkä edes tikkaa sitä. Tikkaaminen ei oo mun juttu. :-)

Tässä kuvaa tuosta perhosen ompelusta paitaan. Tein kaavapaperista sabluunan jonka neulasin kiinni vaaleanpunaiseen raitakankaaseen ja sen sitten neulasin etumukseen. Sitten vain ompelin ihan vaan suoralla perhosen ääriviivat. Lopuksi leikkelin ylimääräiset kankaat pois. Tähän olis varmaan oiva apu sellainen kirjontakalvo. Mulla ei vaan sellaista ole ja tukikangaskin oli mennyt jonnekin piiloon. Tämä on nyt sitten ilman tukikangasta. siistihän tuosta tuli ilmankin. :-)

Pöksyt sitten. Kaavana näissä Milla-housut Ottobrestä 6/10. Koko 92. Tein samalla kaavalla silloin ennen joulua testipökät. Ihan käytössä nekin on olleet.
Näissä ei oo mitään erikoista. Taakse merkiksi ompelin pätkän nauhaa että tietää kumminpäin jalkaan laitetaan. Niin ja tein rypytykset lahkeisiin framilonin avulla kun ohjeessa ne olis pitänyt langan avulla rypyttää. Paljon nopeempaa tuon framilonin kanssa.

Neiti oli oikeen veikeellä tuulella sovitettaessa. Setti on oikein sopiva. Housujen resorit on kaksinkerroin vielä eli menevät vielä hyvinkin pitkään. Kesähousuina varmasti kivat.

Lisää irvistelyä. Paita on aikalailla justiinsa hyvä. Jonkin verran on vielä kasvunvaraakin.

Tässä näkyy ehkä ainakin vähän tuon lahkeen rypytystä. Joka saumassa siis on tuo rypytys lahkeen alaosassa.

Lukijoitakin on tupsahdellut aina vaan lisää. Tervetuloa uusille lukijoille! Jokainen teistä on ilon aihe!

11 kommenttia:

 1. Vautsi mikä setti! Mulle oli ihan uus työtapa tuo sun käyttämä paperin läpi aplikointi. Täytyy varmaan itsekin testata.

  VastaaPoista
 2. Vautsi, kyllä munkin täytyy varmaan joskus kokeilla.

  VastaaPoista
 3. Susanna: Itse asiassa en ommellut paperin läpi vaan ihan siitä vierestä. Paperi oli vaan apuna että tuleee oikean mallinen.

  VastaaPoista
 4. Mullekin ihan uusi tekniikka tuo, täytynee joskus kokeilla. Kivan näköinen setti ja hieno perhonen kyllä tuli:)

  VastaaPoista
 5. Todellaki ihana trikoosetti ja miten oot jaksanukki väsätä aplikointina perhosen! Ihana!

  VastaaPoista
 6. Ihana setti! Ja kiitos paljon todella hyvästä vinkistä!! Ei olisi miulla tullu mieleenkään tehdä noin. Ihan tosi kätevän kuuloista!

  VastaaPoista
 7. Raikkaat raidat! Olet kyllä tosi ahkera.

  VastaaPoista
 8. Kiitoksia kaikille! Eipä tuossa tekniikassa mitään kovin ihmeellistä ole. Kunhan pähkäilin että miten saisin perhosen helpoiten jäljennettyä kankaalle ja tähän sitten päädyin. Olis mulla ollut haihtuvaa tussiakin mutta se tuntuu joskus haihtuvan liiankin nopeasti. :-)

  VastaaPoista
 9. Hauska setti ja mielenkiintoinen toteutustapa!

  VastaaPoista
 10. Hieno setti. Tykkään tuosta vinosta perhosesta, ei satu silmiin samalla tavalla kuin ne kohdistetut versiot :D

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)