3. helmikuuta 2011

Toinen lakki toden sanoo

 No nyt se lakki onnistui. Edelliseen verrattuna enemmän silmukoita, reilusti enemmän korkeutta ja pesu 30 asteen hienopesussa. Jes! Nyt tuli oikein hyvä. :-) Koristeeksi piti tuollainen kukkanen vielä värkätä.

Nyt muistin mitatkin ottaa ja oikein silmukatkin laskea ennen koneeseen heittämistä. Ennen pesua lakin leveys 26,5 cm ja korkeus ilman läppiä 23,5 cm. Kymmenelle sentille silmukoita 14 ja kierroksia 23.

Lopputuloksessa venyteltynä ja muotoiltuna sopivaksi leveys n. 23 ja korkeus ilman läppiä n. 15-16 cm. Aika reilusti enemmän kutistuu kyllä korkeussuunnassa kuin leveyssuunnassa. Tuostahan voiskin laskea kutistumisprosentin niin olis helpompi seuraava lakki tehdä. Näitä on aika kiva tehdä ja tulee nopeasti valmista.
Kukan ohje kirjasta Anna kaikkien kukkien kukkia, kukkana kärhö. Aika iso tuosta kukasta tuli mutta ei kai sitten kuitenkaan liian iso. Hyvältähän tuo näyttää! :-) Keskellä pinkki nappi jemmoista.

Sitten vielä poseerausta. Nyt menee mukavasti otsalle ja sujahti hyvin päähän.

Siinäpä kokonaisuutta uuden lakin kanssa. Kukka on vaalean lilaa lankaa mutta sopii ihan hyvin tuohon vaikkei samaa sävyä olekaan.


Hoksasinpas että voinkin osallistua tälla lakilla MaMa-haasteeseen, jonka aiheena on villa. Kriteerit täyttyy kun sattui sopivasti valmistumaan tuo lakki ja lankakin on jo hyvän tovin kaapissa marinoitunut.

Loppukevennyksenä  vielä kuva eilisillalta nukkumaanmenosta. Eilen saapui postissa Sanilta voittamani kangaskori ja se sai heti tehtäväkseen toimia Lottiksen pikkupupun makuupussina. Juuri sopiva pikkuiselle unipupulle! :-D

9 kommenttia:

 1. tosi suloinen lakki ja varmasti lämmin! Koriste kruunaa koko lakin!

  VastaaPoista
 2. Ihana hattu! Kutittaako?

  Kiitos kaunis osallistumisestasi haasteeseen:)

  VastaaPoista
 3. No toi pussukkahan on just oikeanlainen pupulle :D
  Ja ihana lakki, toi kukka sopii siihen niin hyvin :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos taas kaikille! :-)
  Leena: Käytän tuota lakkia aluslakin kanssa niin ei varmasti kutita. Tuo pelsolainen hahtuva on tosi pehmoista että en usko sen kutittavan ilmankaan. :-)

  VastaaPoista
 5. Onpas kaunis lakki. Olen itsekin miettinyt, että pitäisi joskus huovuttaa jotain neulottua pesukoneessa, mutta jännittää juuri se kutistuminen, että tulisiko siitä sitten lopputulokseksi jotain aivan muuta kuin mitä oli tarkoitus ;)

  VastaaPoista
 6. Ihania töitä sulla!Liityin heti lukijaksi! :)

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)