18. helmikuuta 2011

Pieniä sieviä sieniä

Mitäs siellä sienimetsässä asustaakaan? Sieltä löytyy karhu, pupu ja kettu!
Kaavana näissä paidoissa Ottobrestä 6/09 Outo otus-paita jossa on hauskasti nepit olkapäillä. Kokona näissä 92 ja ainakin kasvunvaraa löytyy, sen verran reilu kaava on. :-)
Kangas ihanaa tukevaa sienitrikoota Hannan kankaasta. Tätä on kyllä ilo ommella! Resorikin taitaa olla samasta paikasta.

Sinisessä sienipaidassa tallustelee karhu. Karhu on ruskeaa velouria. Tähän laitoin myös ruskeat nepit tuonne olalle kun punaiset loppui. Resorit on kaikissa paidoisa punaiset. Sieninauhan pätkäkin löytyy joka paidasta sivusaumasta. 

Vaaleanpunaisessa paidassa on ujo pupunen. Ei meinaa edes erottua tuosta kuvasta. Luonnossa erottuu kyllä paremmin. Pupu on mikrofleeceä.

Vihreässä paidassa seikkailee viekas kettu. Kettu juoksee tuolta sivusta ja....

...häntä löytyykin sitten selkäpuolelta. 
Kettu on collegea, hänänpää mikrofleeceä. 
Nämä paidat toimivat samalla myös  purkautumistutkielmana. :-) Minä kun tikkasin eläimet suoralla tikillä vain kiinni. Katsotaan miltä paidat näyttää muutaman pesun jälkeen. Kettu alkoi ainakin heti rispautumaan reunoista.

Vihreässä paidassa tein yhen mokankin. Piti samalla viihdyttää Lottista kun hihaa ompelin paikalleen ja tuo olkasauma meni siinä kahteen asiaan keskittyessä väärinpäin. Sen pitäisi olla auki taaksepäin eikä eteen. En kuitenkaan alkanut purkamaan.
Kerrankin olen muuten tyytyväinen pääntien kaitalehuolitteluun. Resori on juuri sopivan tiukalla ja lopputuloksesta tuli oikein mallikelpoinen. :-D

Voi noita poseerausilmeitä. :-) Sain kuitenkin Lottiksen suostuteltua kuviin kun ensin ei meinannut neiti olla yhteistyöhaluinen. Kaulassa Leepertin tekemä äitienpäivälahja, huopakoru.

Kettu kurkkii sivusta.

tässä näkyy selvemmin tuo karhun oikea väri. Ja myös se että hihat on vähän pitkät vielä. Poseerauskaverina kettu, löytö kirpparilta.

Ja hymyä kiitos! :-)

Pupua piti ihmetellä. Huonosti erottuu tässäkin kuvassa.

Poseerauskaverina lammas jonka voitin Pikku jalkojen vilskettä ja ompeluksia-blogista. Lammas saapuikin meille jo hyvä tovi sitten, mutten ole muistanut sitä täällä esitellä. Kiitoksia Jossulle!

9 kommenttia:

 1. Ihania ja tosi kiva idea nuo eläimet sienitrikoossa. Aloitin tuo puro-pipon teon, mulla taitaa vaan nuo puikot olla paksummat, mutta eipä se haittaa. Hyvä jos siitä tulee jollekin nuista kolmesta sopiva (1,5v/5v/8v), sovitellaan ja ihmetellään sitten valmiimpana ;)

  VastaaPoista
 2. Sienikankaita usein ihastellut, vielä jäänyt ostamatta. Tosi ihania paitoja ja kivoja noi metsän eläimet :)

  VastaaPoista
 3. Ihania paitoja, tykkään! Miten olet tehnyt nuo resoripääntien päät? Itse tein eilen elämäni ensimmäisen nappilistapaidan, enkä kuollakseniksaan keksinyt miten resorit pitäisi kääntää. Tavallisissa paidoissa kun voi ommella resorin renkaaksi ennen kanttausta. No, käänsin nyt resorit vaan nurjalle, mutta ei liene oikea tapa..

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia taasen. :-)

  Riika: Juuri noin tein kuin sinäkin eli käänsin nurjalle ja tikkasin kiinni resorin tikkaussauman päältä huomaamattomasti. Näin neuvottiin kyllä ohjeessakin.

  Meeri: Kiva että pipo on jo puikoilla. Eiköhän siitä jollekin noista ehdokkaista sopiva tule. :-D

  VastaaPoista
 5. Kertakaikkiaan ihania paitoja oot kyll tehny! ihunia!

  VastaaPoista
 6. Ainakin velourista ja trikoosta olen tehnyt vaatteisiin kuvia tikkaamalla vain reunoista suoralla ompeleella, ja hyvin on pysyneet. Myöskään kuivausrummussa ei ole menneet miksikään.

  VastaaPoista
 7. Kiitos Tiina tiedosta. :-) Trikoon olen todennut itsekin kestävän suoralla ommeltuna ihan hyvin. Samaten tuo fleece on varma valinta, se voi vaan olla turhankin paksua.

  VastaaPoista
 8. Hienoja eläinpaitoja. Saa valita fiiliksen mukaan minkä paidan päällensä haluaa :)

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)